Plačilo poštnine pri (ne)prodaji predmeta

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Preko bolhe sem prodajal nek predmet.
Kliče me gospa, ki me prosi naj ji pošljem po pošti, s poštnino na njene stroške in da bo 100% prevzela.
Pošiljka čaka že več kot en teden na njeni pošti na prevzem, na klice se mi pa ne javlja več. Pričakujem da bom paket v kratkem dobil nazaj na svoj naslov.
Ali lahko v tem primeru od nje zahtevam vsaj povračilo poštnine (pa čeprav se gre samo za 5€), je to kako zakonsko urejeno?

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
računaj še to, da boš poštnino še enkrat plačal ko ti bojo paket vrnili..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
V kolikor je bilo poslano prek Pošte Slovenije, potem ne (sem imel lani en tak primer, ko je kupec zavrnil paket). Če je šlo prek kakšne dostavne službe, pa možno.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Je bilo poslano preko pošte Slovenije. Če se ne motim, pošiljka 2 tedna čaka in gre potem nazaj?
Če prav zastopim teoreično ne morem zahtevati povračila poštnine?

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Teoretično jo lahko zahtevaš, ampak v praksi jo boš pa težko dobil povrnjeno od nje
Sem imel par let nazaj tudi jaz tak primer da so mi zavrnili pošiljko in sebmi model ni hotel javiti na klice, da bi mi vsaj povedal zakaj ni prevzel. No sem mu vrnil tako, da sem ga potem še pol leta klical ob kakšni nemogoči uri, običajno ko smo se zjutraj vračali s kake žurke ... ampak nikoli se pa ni oglasil in pizdil nazaj
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
V kolikor je bilo poslano prek Pošte Slovenije, potem ne (sem imel lani en tak primer, ko je kupec zavrnil paket). Če je šlo prek kakšne dostavne službe, pa možno.

Prek pošte Slovenije so mi že parkrat naredili to in vedno je bilo treba plačati še poštnino za nazaj..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Vredu, potem bom pa postal zoprn in ji težil dokler ne dobim povrnene poštnine.
Če ne bo šlo drugače, se bom pa zapeljal do Pirana.
smile-1.gif

Hvala za nasvete
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

V Piran? Da ni mogoče kaka Urška Deu, galilejeva 3?

lp

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Meni se je enkrat zgodilo, da me je nategnil na tak način en novomeščan . Ko sem bil enkrat slučajno v Novem mestu in preveč dobre volje (cviček efekt) sem se zapeljal do možakarja in ga vpričo staršev in punce vlekel za tisto smrdljivo metalsko čupo okol bajte, tako da se je revež poscal od straha ali sramu.

Sicer je bil kasneje epilog drugačen, kot si bi ga želel (napad, lažje telesne poškodbe, prepoved pribiliževanja, pogona kazen ipd.) ampak osebno zadoščanje odtehta vse.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
Meni se je enkrat zgodilo, da me je nategnil na tak način en novomeščan . Ko sem bil enkrat slučajno v Novem mestu in preveč dobre volje (cviček efekt) sem se zapeljal do možakarja in ga vpričo staršev in punce vlekel za tisto smrdljivo metalsko čupo okol bajte, tako da se je revež poscal od straha ali sramu.

Sicer je bil kasneje epilog drugačen, kot si bi ga želel (napad, lažje telesne poškodbe, prepoved pribiliževanja, pogona kazen ipd.) ampak osebno zadoščanje odtehta vse.

Zmagovalna
zmaga.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Poslal sem telefon
smile-1.gif

Je pa Patricija Jelen, Trinkova 3

A si ji poslal belo Nokio E71, ker je meni tudi pisala naj ji pošljem po pošti?