Piratstvo?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Pa naj že enkrat ti Američanosi uredijo dostopne cene za glasbo, risanke in etc. , pa uredijo internet bančništvo za navadne maestro kartice, ne pa da se folk sekira namesto da bi užival v internetnih dobrinah.

Nabavi si Viso Electron, funkcionira kot maestro. Z bančno kartico pač ne moreš plačevat kot s plačilno
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
a se ni nekaj govorilo, da je pri nas v ceno praznih CD/DVD-jev všteto tudi neko plačilo avtorskih pravic ... to sem nekje enkrat slišal

in pa na tv so lani al predlani že govorili, da pri nas ni kaznivo dokler imamo samo eno kopijo za osebno uporabo
Tisto plačilo je všteto v ceno CD/DVD-jev. Prav tako trdih diskov.

To je tak že od vekomaj. Po celem svetu (no ja, večini).

Za zasebno rabo lahko imaš nekaj kopij muzike in filmov. (ker ima redkokdo več kot eno kopijo nekega komada, je točna številka itak nepomembna).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:. Z bančno kartico pač ne moreš plačevat kot s plačilno
rolleyes-1.gif
Bančna kartica (ala Maestro) je plačilna kartica.

In, presenečenje, lahko plačuješ z njo. Kot "z plačilno kartico". Ker to je.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Za zasebno rabo lahko imaš nekaj kopij muzike in filmov. (ker ima redkokdo več kot eno kopijo nekega komada, je točna številka itak nepomembna).

Preden poveš še kako bedarijo, si preberi zakon o avtorskih pravicah
rolleyes-1.gif

ČE imaš originalni CD, smeš imet eno (backup) kopijo, kar tako pa ne smeš dol vlačit in od vsepovsod kopirat muzike, filmov... Saj zato se v trgovinah prodajajo originali, razen če ti živiš v kakem paralelnem vesolju, kjer prideš v trgovino in cd kar vzameš (ker si verjetno opazil, da predvsem plačaš kar je na njemu, in ne medija), pa na izhodu rečeš, "saj bo samo za osebno uporabo"
grin1.gif

Res? Pokaži mi eno referenco, ki navaja, da je (navadna) bančna kartica tudi plačilna (mednarodno)?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.406
6.178
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Res? Pokaži mi eno referenco, ki navaja, da je (navadna) bančna kartica tudi plačilna (mednarodno)?
BA Maestro

- brezgotovinsko plačevanje v 80 državah,
- dvig gotovine na več kot 1.500 bankomatih v Sloveniji in 600.000 po svetu, ...

Moraš pa biti osebno prisoten ob plačilu.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
BA Maestro

- brezgotovinsko plačevanje v 80 državah,
- dvig gotovine na več kot 1.500 bankomatih v Sloveniji in 600.000 po svetu, ...

Moraš pa biti osebno prisoten ob plačilu.
Mislim, da si razumel kaj je hotel povedati...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Preden poveš še kako bedarijo, si preberi zakon o avtorskih pravicah
rolleyes-1.gif

ČE imaš originalni CD, smeš imet eno (backup) kopijo,
50. člen ZASP :

(1) Ob upoštevanju 37. člena tega zakona je reproduciranje že objavljenega dela prosto, če je izvršeno v največ treh primerkih in če so izpolnjeni pogoji iz drugega ali tretjega odstavka tega člena.
(2) Fizična oseba lahko prosto reproducira delo
1. na papirju ali podobnem nosilcu z uporabo fotokopiranja ali druge fotografske tehnike s podobnimi učinki,
2. na katerem koli drugem nosilcu, če to stori za privatno uporabo, če primerki niso izročeni ali priobčeni v javnosti in če pri tem nima namena dosegati neposredne ali posredne gospodarske koristi.

Pa nič ne piše, da moraš imeti originalni CD.

Lahko pa citiraš druge zakone, ki podpirajo tvoj pogled...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
in kaj bi krsil?
confused-1.gif

kako naj vejo da vlecem filme pa igre prek torrenta dol?

mi lahko kdo to pove?

Dobro, da si vprasal. Ravno danes sem dobil mail, ki bi mogoce razjasnil tvoja, pa se marsikatera vprasanja.

Pregledal sem IP in izvedel identiteto uporabnika. Kaj pa sedaj? No ... spodaj je malo preciscen mail (lepo branje vsem)

pa se zanimivost
wink-1.gif

Lep vikend vsem,
S.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja... in pol naj pricakujem kaj?

Kriminal Polizei, offnen Sie diese Tür?
crazy1.gif

eh.

lahko se pipice zaprejo na 1Mbit. brezveze pol uporabljat hiter internet

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Hm. Po mojem mnenju sicer ne. Je pa operater obligiran tako opozorilo "vzeti na znanje" in bi moralo "v duhu sodelovanja z oblastmi" tako obvestilo tretirati kot krsitev pogodbe med narocnikom in operaterjem (kar tudi je). Narocnik se po navadi obveze, da bo storitev uporabljal za legalne namene in da mu lahko operater, v kolikor so dokazi, da pocne nelegalne stvari, brez opozorila prekine narocnisko razmerje.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Pa še nekaj.
Mi plačujemo 100% dostop, do vsebin na internetu, torej so tukaj kršene potrošniške pravice, da mi nesmemo dostopati do vseh vsebin (recimo piratsko) pa je nesmisel saj plačujemo polno ceno interneta.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
eee... vidis... to sem iskal... pa se nekaj je bilo glede pirate baya... se en njihov tekst, zakaj dejansko to ne gre...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Pa še nekaj.
Mi plačujemo 100% dostop, do vsebin na internetu, torej so tukaj kršene potrošniške pravice, da mi nesmemo dostopati do vseh vsebin (recimo piratsko) pa je nesmisel saj plačujemo polno ceno interneta.

Seveda niso krsene pravice potrosnika. Potrosnik krsi tuje pravice, ko downloada nelegalne vsebine. To je prekrsek
smile-1.gif

Uporabniku bi bile krsene pravice, ce bi mu omejevali dostop do npr 24ur ali kaj podobnega....