Pioneer ali Alpine?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
dej ne prbijej neumnosti... a je tole spam oddelek?

crazy1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kr prav....

Sicer pa butasta tema na kubik. Pri avtoakustiki se bi pa res moral ločit poznavalce od raje. Tukaj pišete o kvaliteti zvoka raznih avtoradijev poslušate pa to kje? Na original zvočnikih?
bonk.gif

Veliko je avtoradijev, velika večina je delana za rajo, med temi mate za zbirat samo upravljanje, osvetlitev mogoče še kvaliteto fm tunerja ostalo pa itak ne slišite oz. ne znate nastavit tko da ne vem zakaj bi silili v višji razred.

Priznam da tudi sam ne znam nastavit vsega u nulo, sicer se pa to niti ne nastavlja več ročno, ko je enkrat več tisoč eur v avtu. Tisti, kateri imajo avtoakustiko v mezincu bodo v svojih vozilih šele lahko primerjali avtoradije.

Ps. Alpine za rajo ni isti zvok, kateri je tej znamki prinesel sloves naj radia ima pa tudi Pioneer radio, kateri nese vse alpine-e razen F1.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
dej ne prbijej neumnosti... a je tole spam oddelek?

crazy1.gif

Hm, poglejmo kronologijo...

Citat:
Uporabnik supafly pravi:
Odločam se med obema znamkama, kateri avtoradio kupit? Gledam rabljene, tam do 150€. In sicer:

Pioneer DEH-6900ib

Alpine CDA-9853

Gledal pa tudi novega LGja v Harvey Normanu, z BT in vsem za 130€. Kakor sem pa slišal so pa glede avtoradiev čisti crap.

Izkušnje, nasveti?
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kar se zvoka tice:

Alpine je zakon, Pioneer velik krs.

Izgled, upravljanje, tipke, lucke, migetalkanje je drugotnega pomena.

Citat:
Uporabnik vincent pravi:

pa zato govorim. Drugače bi bil tiho...sem pa imel ravno oba proizvajalca priliko poslušat nekaj časa v kolegovih avtomobilih (v katerih se je prevrtelo ne broj muzike (ker sta imela samo onadva avtomobila
evil.gif
)...da ne bo kdo mislil, da sem poslušal 15 minut in to je to).

Osebno mi je Pioneer zvenel kot krš (čisti elektronski zvok (brez srednjih tonov), nažgani visoki, brez prave slike, globine..ničesar - pofl (pa je bil iz top ponudbe..ker je ta kolega žlahtnik od 'Radio Vilija..tak da mu ni dal slabih reči, verjemi, ...drugi pa z Alpine...razmeroma vstopni model..pa samo uau!). Ajde..za 'unc, unc' je itak važno da seka - na eni strani visoki pribijajo, na drugi pa razturajo basi.

Res da je to več 10 let nazaj ...pa vseeno močno močno dvomim da se je do zdaj bistveno spremenilo.

Osebni nikoli ne bi (bom) kupil Pioneerja, JVC-ja...Sonyja sem imel, pa je bil neko povprečje, dokaj sem pozitivno presenečen nad modro piko, načeloma pa Alpine (za kaj drugega bolj profi pa si niti nisem jemal nikoli časa, tako da niti ne poznam..ker me tudi ne zanima). Ampak to je moj pogled (na zvok...v ostalo se ne spuščam). Vsak pa seveda naj naredi kar hoče - in prav je tako
wink-1.gif

Mogoce zdaj razumes zakaj je bil tvoj prispevek oznacen kot spam? Najprej si popolnoma neargumentirano zavrgel splosno priznano znamko, potem se je pa izkazalo, da tvoje prepricanje o bednosti Pioneerja temelji na izkusnjah iz kolegovega avtomobila 10 let nazaj.

crazy1.gif

Ne vem kateri oddelek moderiras, ampak ce disi po strokovnem, je zelo zalostno, ce debata poteka na takem nivoju.

V glavnem tele kisle smajlije lahko samo sebi pripises, poznavalci akustike so pa verjetno ze toliko navajeni pametnjakovicev, da raje spregledajo take nebuloze in gredo naprej.

lp

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Osebno mi je Pioneer zvenel kot krš (čisti elektronski zvok (brez srednjih tonov), nažgani visoki, brez prave slike, globine..ničesar - pofl (pa je bil iz top ponudbe..ker je ta kolega žlahtnik od 'Radio Vilija..tak da mu ni dal slabih reči, verjemi, ...drugi pa z Alpine...razmeroma vstopni model..pa samo uau!). Ajde..za 'unc, unc' je itak važno da seka - na eni strani visoki pribijajo, na drugi pa razturajo basi.

Radio Vili ne bi nikoli, ampak res nikoli dal svojemu žlahtniku Pioneerja, prej Blaupunkt ali pa Alpine. Tako, da so tole čiste bučke...

Drugače pa Pioneer je cenejši in za originalne zvočnike sigurno price/performance nakup. Ko pa na radiu preko ojačevalcev poganjaš boljšo avtoakustiko, pa mislim, da pride do izraza Alpine, ki ima veliko nastavitev (odvisno od modela), čeprav tudi Pioneer ne zaostaja veliko. Sam imam zaenkrat Pioneerja in sem zadovoljen, zvok mi je všeč in za ta denar je to pač to.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Lej meni je Pioneer igral slabo in ne bom napisal da je dober avtoradio, ker (pa da govorim v pretekliku) ni bil.

Če je zdaj ne vem. Običajno pa ostajajo izdelovalci v nekem rangu. Podobno ni bilo nič od te znamke v HI-FI-ju.

Tako da...če je zdaj kaj od nje...pač argumentiraj.

Res je...mogli bi povedat celotni sistem ki je igral oznak ne vem (jih niti nisem) bilo pa je takole radio: Pioneer (ja točno od Vilija..lahko skupaj prekontroliramo) ojačevalec od modre pike, zvočniki od modre pike.

Drug 'sistem': Alpine radio, alpine ojačevalec (pa ne ravno najboljša serija, ker V12 sem imel sam), alpine zvočniki.

Zadevi zvokovno neprimerljivi!

Glede nastavitev zvoka pa (kar nekdo omenja)...bolj kot je resna zadeva manj je možnosti regulacije, ker vsaka ojačitev in korekcija v resnici slabšata zvok...in če je zapis zvoka, branje, ojačitev, prenos, ter reprodukcija na nivoji, potem korekcija niti ni potrebna...ampka to so že zadeve, ki niti ne sodijo v avto.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
še enkrat preberi pa boš videl kako hudo si kisknil ko si spljuval avtoradio

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Radio Vili ne bi nikoli, ampak res nikoli dal svojemu žlahtniku Pioneerja, prej Blaupunkt ali pa Alpine. Tako, da so tole čiste bučke...

Drugače pa Pioneer je cenejši in za originalne zvočnike sigurno price/performance nakup. Ko pa na radiu preko ojačevalcev poganjaš boljšo avtoakustiko, pa mislim, da pride do izraza Alpine, ki ima veliko nastavitev (odvisno od modela), čeprav tudi Pioneer ne zaostaja veliko. Sam imam zaenkrat Pioneerja in sem zadovoljen, zvok mi je všeč in za ta denar je to pač to.

LP

pioneer ni nič cenejši... in večina novih pioneerjev ima več funkcij kot Alpine. Razlike so in Alpine ni nikoli bil ata in mama. Za vse ki pa spominjate F1 pa eno vprašanje... koliko vas je že slišalo setup ki ima F1 radio.. ali pa F1 sistem...

Se pa strinjam da bi jaz iz dveh radjev omenjenih v prvem postu izbral Alpina. Kljub temu da nisem neki fan, vednar ponuja možnosti časovnih zamikov plus radio je iz višje serije.

lp