Picerija Tonač v Cerkljah

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kaj se je zgodilo s to gostilno? Nazadnje sem bil notri kakšno leto nazaj, predtem skoraj vsak teden. Katastrofa. Ponujajo sicer mehiške jedi, ampak ponudba od prej je na nivoju menze. Pice po katerih je slovel so zanič, testo suho, sira skoraj ni gor, šunka posušena, morski sadeži žarki. ipd.. Cene juh so 3eur, kar je 100% podražitev in so iz vrečke, ponudba pic se je zmanjšala za 80%, legendarne prepognjene Krvavec sploh ni vec v ponudbi, cene so +2eur gor. Glavne jedi pogrete, suhe in, mah brezveze. Na pico čakaš od 40min dalje, prej normalni in prijazni, domači kelnarji, zdaj nesposobne ženske.

A je v igri nov lastnik? Lokalci? Jenkova lipa je že od nekdaj poden. A sploh imamo tam normalno gostilno, razen Ančke v Šenčurju?

confused-1.gif
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.667
340
83
www.kacnje.eu
Tonač meni že kakšnih deset let ne sede. Na začetku (te lokacije, kjer je sedaj) so bili solidni, potem pa je to kar padalo in padalo. Sedaj pa res ni ne vem kaj.

Jenkova lipa - pice so kar v redu, ostala hrana pa povsem umetna.
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Viva, Mlaka pri Kranju
zmaga.gif

Bolero, Naklo
Mogoce tudi Brunarica na Kokrici (vsaj vcasih so bili ok)

Dostava:
Viva2go, thumbs up za pico Ivo
Picanto, odlicna je pica Picanto, so se pa precej podrazili, prevec za moje pojme.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Bolero je tudi padel, vsaj zadnje parkrat ko sem bil tam je bilo bolj slabo.
Grem raje v Kovača.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tonač je bil legenda in je je kot vidim konec. Legendarna pica krvavec, osebje, kelnarji... koga briga mehiška restavracija v konkretno gorenjskem okolju. Žgance, zelje, domače klobase, pasulj in podobno bi dodali. Pa kakšno domače pivo in bi bili številka ena na gorenjskem.

Samo še posušeni čevapi, pomfri, zrezki in pice gredo v promet. Pristna slovenska hrana pa izumira oz. jo dobiš pri vrhunskih šefih kot "nekakšna nadgradnja", se pravi za pest mesa s čebulo, trije z ravnilom zrezani koščki krompirja in peteršilj pomeni golaž in zanj plačaš 30eur. wtf.

Zato sploh ne hodimo dosti več na nedeljska kosila ker je povsod isto, 50eur po osebi si žal ne moremo privoščiti. Morda je pa tako bolje. Ampak danes so res zadišale pice.
frown-1.gif
 

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Picerijo Tonač so vzeli v najem drugi. Zato tudi tako poslabšanje hrane tam. Kdo je najel, pa kaj majo zdaj not pa ne vem. LP
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.982
6.870
113
pri taščici
Pred dvajsetimi leti sem bil tedensko gor, tudi večkrat tedensko ( 25 km v eno smer) . Pred 15 leti mesečno.
pred desetimi nekajkrat letno, pa že takrat ni bil več to kar je bil nekoč. sedaj pa že nekaj let nič več

Kako je z Botano v Lahovčah?
 

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.564
935
113
Meni je Botana, kar se tiče pic, še vedno najboljša (ne opažam nekega poslabšanja). Imajo pa od prenove dalje mal več ponudbe.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Jah zadnjih deset let so imeli ob koncu tedna in za vikend odlicno ponudbo, potem pac ostanke zaradi smucarije na krvavcu. Ampak pice so bile vedno top.

Kje je pa stara ekipa? Sem mislil, da je to druzinska firma. Škoda no,... definitivno ne pridem več sem. Pa 10 min od doma je . Pri jenkovi lipi še osliča ne znajo speči, saj dobiš surovega.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kar se tiče botane pa oprosti, vsaka mercator pica je boljša, da ne omenjam cenjša. Razen, če smo dvakrat imeli smolo, ampak saj vemo tisto o oslu in trikrat na led. suha, brez sira, brez omake, itd.
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Glede pice je Kranj z bližnjo okolico ena žalost. Splača se zapeljat do Škofje Loke v Jesharno, tam je res top. Dejansko pa ni slaba tudi pica Taxi iz Kranja, samo to je samo na dostavo, če kaj vem.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.553
6.298
113
Prejšnji lastnik LATERUM d.o.o. je šel lani julija v stečaj.

Mexicano Tonač
NARO d.o.o.
Datum odprtja 9. oktober 2014
Lastnici Cof Natalija, Novak Romana

Domene tonac-cerklje.si niso podaljšali.
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.258
338
83
Tukaj naokoli je za pogledat:
- Botana (pice seveda, Kebab je precej dobra tam)
- Picerija Hram Gorjan (Gora pri Komendi), cca 6km od Jenkove lipe, samo tam jaz jem vse drugo pred picami (beri leskovački roštilj, dunajc je tud ogromen (beri dobiš 2 konkretna)...
- 100m pred Jenkovo lipo na drugi strani ceste je picerija Štalca (vozijo tudi na dom, cene kolikortoliko, pice tam-tam - se da preživet)
- v Vopovljah imajo en hotel, notri je tudi restavracija, pozabil ime, Mehiška kao - enrkat vzel to-go, pa je bilo čisto prebavljivo, tam pa še nisem jedel sicer
- V Cerkljah je še Češnovar, samo imajo bolj domačo hrano, če koga zanima
- pa v Lahkovčah je še gostilna Zajc, koline itd.
- med Zalogom in Komendo je še Gostilna Na Klancu, tja moram še it enkrat... imajo mailce in pice, samo nisem še slišal nič na to temo. Skratka za probat.
V Tonaču pa že dolg časa nisem bil, podobne izkušnje kot predhodniki...
 

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Meni edina dobra v Kranju (oz. tudi v Sloveniji) je Njamy. Vse se pa skrijejo pred Italijanskimi.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Buf je dober za pico oz. je bil.

Zdaj sem v razmaku več kot pol leta naletel na...preveč obloženo.
tongue-1.gif
 

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
768
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Meni edina dobra v Kranju (oz. tudi v Sloveniji) je Njamy. Vse se pa skrijejo pred Italijanskimi.

To je lep primer, kako je lahko mnenje zelo razlicno... Jaz recimo v Italiji se nisem jedel dobre Pizze...
smile-1.gif
... Meni je bolj vsec, ce testo ni pretanko in je mehko (ne prevec zapecen rob)... in da je bogato oblozena... Prava Pizza pa naj bi bila cimtanjsa... in ne prevec bogato oblozena ...

In se glede Tonača... Jaz poznam Pizzerijo Tonač le tisto v Čirčah >> www.tonac.si linkana prav ta domena
smile-1.gif
) ...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
"Prava" pica je debela rahla v pladnju pečena z začimbami in nekaj pelatov namazanih čez. Veliko olivnega olja v testu in pladnju jasno. Nobene krušne peči in kaviarjev gor.

Na tako tudi v Italiji niti ne naletiš več, bolj kot streetfood v gostilni pa ne. Obložijo jo povsod 10x manj, sem pa jedel fantastično v kitajski nekje v dolomitih.
grin1.gif
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Pic je vec vrst, meni najbolj ustreza recimo tista iz Eme, Srednja vas, Bohinj, ko so začeli. Takšna prava slovenska. Ker ne maram pečenih podplatov z okusom po origanu. Najbližji približek temu je bil Tonač, z meni top prepognjeno s klasičnimi sestavinami plus kislo smetano in šparglji. Potem se pa počasi neha. Pa kakšen Azur v LJ recimo. Še ene top je delal v Ljubljani tam blizu bivšega šumija, v ulici proti glasbeni akademiji, če se kdo spomni, nisem bil v LJ že 10 let. Ime pozabil. Odlično testo, losos, sladka smetana in sir plus malo majarona.
tongue-1.gif


Oprosti ampak meni je mercator pizza boljša kot kakšne Botane v Lahovčah in podobne. Da današnjega Tonača ne omenjam. In ostalih 90% picerij v Sloveniji.