Philips H4 X-treme Vision

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
3 mesece ja, potem pa konec. V dežju bo slabša, kot originalna. (vsaj sklepam, ker sem podoben krš kupil in dal menda 15 k sit za cel komplet)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Niso nič močnejše, skratka grejejo se toliko kot navadne.

Finta je v bolj tanki žarilni nitki, ki oddaja več svetlobe .. jasno pa se tudi prej iztroši.

Philopsovih sicer nisem še nikoli imel ker so mi malo predrage. Sam kupujem Osram Nightbreaker ki so tam-tam s Philipsovo X-treme
serijo. Po novem imajo Osramove tudi oznako plus, ki kao pomeni podaljšano živlejnjsko dobo. Evo ti jih.

Žarnice oddajajo nekaj več svetlobe, barva ni pretirano drugačna (malenkost, ampak res malenkost bolj bela) so drugače odlične tudi v dežju in megli (kar za razne xenon look itd. ne moreš trdit).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
V dežju so slabe halogenske žarnice, ki imajo steklo obarvano modro. Močneje je obarvano, slabši je rezultat.

Recimo omenjeni NB je tudi v dežju boljši od "originala", ima zelo šibko obarvano steklo in še to ne celo, pa vendar po sliki sodeč precej manj kot predlagani X-treme. Zato pri sledenjem težav v dežju verjetno ne bo.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Saj Nightbraker sem že večkrat kupil, vendar po manj ko dveh mesecih preprosto crknejo, torej škoda denarja...Za x-treme sem vprašal ravno iz tega razloga. Klasika deluje več let bp, vendar temu primerno tudi sveti. Za prehod na xenon pa je vse skupaj malo predrago, če upoštevamo, da treba zmontirat tako avtomatsko uravnavanje snopa kot pranje žarometov in seveda xenon kit. Potem pa vse skupaj še homologirat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pa si opazil da so sedaj nove "plus" nightbreakerce? Cena ista, podaljšana življenjska doba.

Sam sicer teh "plus" nisem probal ker mi zadnji komplet drži že precej časa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem jih ravnokar kupil dva para, mimovrste jih ima na pol zastonj, od ta novih philips mi je pa ena crknila po dveh mesecih.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Hmm zanimivo, meni je pa ravno prejšnji teden crknila prva Nightbreaker po letu in pol uporabe, pa naredim približno 30k km letno...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Enaka izkušnja s "kalsično NB". Crkinli obe v roku 6 mesecev...
frown-1.gif

Poročaj po 3 mesecih, če ti Plus še dela ...
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Meni je philips xtreme power crknila po več kot enem letu uporabe, druga pa še pol leta pozneje (zamenjal sem ju sočasno).

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Hmm zanimivo, meni je pa ravno prejšnji teden crknila prva Nightbreaker po letu in pol uporabe, pa naredim približno 30k km letno...

Tudi meni Nightbreaker (brez plus) zdržijo malo več kot leto.

lp

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Niti malo. Kdo tu vse pozna Narava firmo za žarnice? To bi rad vedel...

Podobno, kot da bi šel kupit LG lcd namesto Philipsa. :D Philips je na določenih področjih pač najboljši. Ecovision žarnice že 2 leti svetijo kot morajo...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Narva, nemško podjetke, spada v skupino Philips
smile-1.gif
Jasno da vzameš philips. Kaj boš laškega od Laško al Merkatorjev laško? Niso v rangu 100 eur, niso 2krat dražje. Jaz bi vzel Philips.