Da potegnem črto pod to temo...
Sem ga prevzel v začetku novembra, tako, da neko malenkost sem z njim že uspel prevoziti. Prve dni sem večkrat razmišljal, ma to gre na A net in poiščem nekaj drugega. Sedaj pa, ko sem se ga malce navadil, moram reči, da sem pod črto zadovoljen. Spodaj pa nekaj zadev, ki so me najbolj zmotile prve dni.
- Praktično ni predalčkov. Ne pod sedeži, ne v tleh, v sredinski konzoli in pred sopotnikom je tako majhen, da še škatle mask ne spraviš not. Sem potem ven vrgel 6. in 7. sedež in je sedaj na tem delu res veliko prostora za "navlako" tipa delovne rokavice, zagonski kabli, gasilni aparat, mali komplet orodja, dekna, brisača...
- Razporeditev kontrol in gumbov. Kr nekaj. Kot bi en "šlosar" za vsako novo funkcijo dodal nek nov gumb, ročico. Nekam pač. Sploh upravljanje tempomata recimo. Se sčasoma navadiš in zadeva je iz dneva v dan manj moteča.
- infotainment je meni osebno prepočasen in bi se ga dalo bistveno izboljšati. Da zaženem avtomatsko parkiranje, ga mam že "ročno" 2x not.
- da moram leta 2021 za CarPlay priklopiti KABEL. Eh tole me je ubilo priznam. Ampak, ko sem šel brati opise pri drugih znamkah, tudi ni vse tako kot sem pričakoval.
- kamere imajo resolucijo kot da sem v letu 2005
- Start Stop je nadležen. Sem vozil že kaj z boljšo logiko.
- 19" platišča ga naredijo malce trdega. Testnega sem imel na manjših platiščih in je bil mehkejši.
- Navajen sem bil BOSE ozvočenja in pri novem žal nisem imel opcije naročiti Focal. Ja pogrešam. Ampak za zadnji dve postavki ni kriv avto kot tak.
No da ne bom samo grajal.
Avto se lepo pelje. Strah, da bo za vsakodnevno vožnjo motor prešibak je bil neupravičen. Menjalnik deluje zelo lepo. Poraba nižja kot na Scenicu. Radarski tempomat lepo sledi vozilom in avto v koloni lepo ustavlja. Prostora je dovolj, sploh, ker so zadnji sedeži posamezno nastavljivi.
In ko se navadiš določenih zadev, ki so mogoče narejene nelogično je avto pod črto izpolnil moja pričakovanja. In ja zaenkrat ne bom prodajal in ga bi še enkrat kupil
.