Peugeot 1.2 puretech mlinček kuri olje

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.597
1.275
113
A to še vedno počnejo?Ali pa je bila muha enodnevnica :)
Meni so.... Ampak to je tak... Brezveze.... Vse so obkljukali da je pregledano in ok. Po servisu peljem na tehničnega pa mi rečejo da nimam tekočine za pranje stekel :valjamse:
Screenshot_2025-01-23-17-40-43-96_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
379
261
63
Kingston town
Meni je uradni Ford servis kao menjal svecke, še pohvalu se je kk cool so poskrbeli za avto. No naslednje leto sem ga peljal k popoldancu, ker se je iztekla garancija, in rece majstr da te svecke zihr niso ble menjanje se nikoli, mi jih je tudi pokazal.
Poleg tega so na Ford servisu vgradili napacen filter za masino, je imel luft v ohisju.
No, letos sem slisal da ta uradni serviser ne servisera vec Fordov....ne vem al je propadu al se preusmeru v kaj drugega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.998
113
pri taščici
Mene je tudi garazar vprasal kdaj je bil avto nazadnje na servisu.
Pa recem da pred enim letom, 30kkm
In vprašam zakaj. Zacne z ocmi zavijat spogledovat se s sodelavcem in potem zacnemo gledat.
Dolocene zadeve imam poslikane, bile so tokrat zamenjane n jih cez eno leto spet poslikam pa da vidim ce bodo tudi v tako nacetem stanju kot so bile sedaj :rolleyes::rolleyes:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Ne smeš bit tam, prepovedano. Te lepo odslovijo. Pa tudi dashcamerce so se navadil serviserji izklapljat, le zakaj.

• Jezen sem
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.113
113
Če malo uporabimo možgane, je jasno, da zaposlenega na delovnem mestu po naši zakonodaji ne smeš snemati. Bi morali biti res neki hudi razlogi, da bi to uspel pri IP upravičiti. Servis to ni, ker je res dokaj enostavno ugotoviti, kaj so dejansko naredili in česa ne. Tudi če snemaš, ne boš videl, da ti je v bistvu ruknil nazaj tvoj ali drug stari filter. Tako, da to tudi sicer neke uporabne vrednosti nima.
Če delodajalec ne prepreči snemanja, lahko faše kazen. Tako smo hoteli. Torej bi bilo prav, da dash kamero odgovorni na servisu izklopi ali zavrne avte, kjer lastnik avta ni tega storil.
Ali koga od vas snemajo na delovnem mestu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.998
113
pri taščici
Potem zacnes razumevati zakaj folk daje 10+k za 10+ let stare golfe.
Al pa zakaj v Nemčiji 3/4 avtov nima urejene servisne knjige.
Recimo Hyundai ne naredi dela zavkaterega je vpoklic. Ces da ne sveti lučka. Vpoklic velja do poletja. Ne mislim potem dajati xyz€ za menjavo antifriza

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.998
113
pri taščici
Če malo uporabimo možgane, je jasno, da zaposlenega na delovnem mestu po naši zakonodaji ne smeš snemati. Bi morali biti res neki hudi razlogi, da bi to uspel pri IP upravičiti. Servis to ni, ker je res dokaj enostavno ugotoviti, kaj so dejansko naredili in česa ne. Tudi če snemaš, ne boš videl, da ti je v bistvu ruknil nazaj tvoj ali drug stari filter. Tako, da to tudi sicer neke uporabne vrednosti nima.
Če delodajalec ne prepreči snemanja, lahko faše kazen. Tako smo hoteli. Torej bi bilo prav, da dash kamero odgovorni na servisu izklopi ali zavrne avte, kjer lastnik avta ni tega storil.
Ali koga od vas snemajo na delovnem mestu?
Vse prodajalke, vse na bankah postah, vse na recepcijah....dolocene poklice si lahko v zivo ogledas preko www ;)
Ni treba snemat. Treba bo samo pasti jim nastavit in jim poslat medije in inspektorje za vrat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.113
113
"Pasti" zelo enostavno nastaviš: preveriš, kaj je bilo narejeno takoj po servisu. Kak vijak je običajno treba odviti, da to vidiš.
Mislim sicer, da nakladaš na polno. Dvomim, da na banki snemajo cel prostor in gibanje zaposlenih. Prav tako recepcije in še kaj. Določen del delovnega mesta je posnet.
Če hočeš za ljubi avto videti, kaj se mu je hudega zgodilo, bi moral snemati še, kje je vzel filter in celo pot, kako je unboxing naredil.

Prav smilite se mi siromaki, ki ste tako zaljubljeni v svoj pleh. Če človeku ne zaupaš, izbereš drugega. Simple.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.998
113
pri taščici
Takemu servisu ne bo zmanjkalo ne dela ne ogledov. Link imas na prejsbji strani. (Buduci klasici)
Vse bedarije se lahko streamajo, se naj pa se servis.
A je problem imeti kamero zraven naglavne lucke.
Seveda.
Dokler ljudje na servis cakamo teden ali dva kateri je potem polovično opravljen, zaracunan pa v celoti.
Dam se enkrat link do Srba?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.998
113
pri taščici
Oziroma zakaj sploh pooblaščen servis? Pelješ k mehaniku, ki mu zaupaš in je. Že dolgo ni pooblaščen servis pogoj za garancijo.
Le zakaj potem fiat me prizna garancije na avtu s prevozenimi 2kkm.
Pa kot berem KIA (kmag) tudi ne prizna garancije za uvožene avte.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.530
5.848
113
Ker ljude ne poznajo zakonov in se pustijo peljat žejni čez vodo.

Ko jim daš vedet, da poznaš zakonodajo, ki je zadaj je tudi garancija priznana. Če ne prej pa po obisku inšpekcije in prijaznem pismu odvetnika, kakšni so naslednji koraki.

Tudi pogoji servisiranja, ki se jih zmisli uvoznik se jih ne rabiš držat če so v tvojo škodo napram tistim, ki jih predpiše proizvajalec. Primer Piaggio 10 let nazaj. Ne vem kako je danes, če so spremenili.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.607
1.137
113
Titograd
Za priznanje garancije je važno, da so servisi narejeni po normativu proizvajalca (material, postopek) ter ustrezno zabeleženi. Jamstvo pa je druga stvar, pač presodiš koliko ti je pomembno to...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.113
113
Sicer pa bo za prave ljubitelje svojih jeklenih kljuset kmalu obstajala rešitev:
Prostor za stranke ne bo le velik, ampak bo s stekleno steno ločen od delavnice, zato bodo lahko oblikovalci neposredno opazovali mehanike pri delu, tako kot lahko, pravijo pri Porscheju, v nekaterih restavracijah pri delu opazujemo kuharje. Sama delavnica bo sicer merila 600 kvadratnih metrov in bo imela 15 dvigal za avtomobile.
Nov poslovno-servisni center Porsche Inter Auto