Peticija za ločitev države od RKC-ja

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik torek pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Mam krst, obhajilo, birmo, mogoče še bo kdaj poroka, tudi na pogrebe hodim ... Ampak, da bom hodil v cerkev poslušat Jezusa, Marijo, nekega Apostola Pavla itd ... Ta čas raje doma berem knjigo o pepelki, treh pujskih, rdeči kapici, itd, ki so isto izmišljeni kot Jezus, Marija, itd ...

Zanimivo mi je pa najbolj .. Arheologi izvohajo in izkopljejo kosti od vseh mogočih "legend" ... Na primer od Napoleona imajo kosti shranjene v zlati krsti v Parizu, od raznih vladarjev v Egiptu imajo okostja, a o Jezusu in Mariji pa ni ne duha ne sluha ... ni to malo čudno?

Taki me vedno spravijo v smeh ko rečejo "imam krst, birmo,...". - po drugi strani pa nimajo in nočejo imeti pojma o tem kaj krščanstvo sploh je. Celo rečejo da se bodo (mogoče) cerkveno poročili, hkrati pa zanikajo osnovne verske pojme in jih enačijo s pravljicami. Nimam nobenih težav s spoštovanjem do neverujočih, zelo me pa motijo hinavci. Izgleda nekako tako kot biti član lovske družine samo kadar imajo novoletno popivko, v resnici pa ne bi znal držati pušče, ne bi ločil medveda od jelena, ter bi bil vegetarjanec.

Sicer pa mislim da je pri nas cerkev več kot dovolj ločena od države. Dokler mi otroke v vrtcu (brez mojega privoljenja) "pitajo" z Dedkom Mrazom in so hkrati alergični na vse kar samo od daleč diši po krščanskem, me ne bo nihče prepričal o nasprotnem.

Bolj žalostno je, da 90% tistih, ki hodijo v cerkev in so kao verni, npr. ne ve koliko je evangelijev, kaj šele, po kom se imenujejo.

Cerkvene zapovedi so že nuklearna fizika...