Peter Schiff Was Right...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
....ali kakor bi dejali "ekon- pametnjakoviči" na tem forumu:"Še ena teoretik zarote!"
grims-1.gif

LPM;

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Škoda samo, da uni, ki so se mu v faco režali, ne bodo plačali svojih zmot iz lastnih žepov.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Očitno je pri pravi. Bolj me skrbi njegova napoved, da kriza ne bo četrtletna, ampak zna biti večletna....

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ko jest govorim o tem, da je monetarni sistem piramidna shema, se mi mnogo bralcev tega foruma reži, tako kot so se Schiffu njegovi sogovorniki. Očitno je kriza še premajhna, da bi dojeli resnico o denarju.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Ko jest govorim o tem, da je monetarni sistem piramidna shema, se mi mnogo bralcev tega foruma reži, tako kot so se Schiffu njegovi sogovorniki. Očitno je kriza še premajhna, da bi dojeli resnico o denarju.

Teoretik zarote
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ej ne sekiri se...ko sem jst pred enim letom na tem forumu opozarjal da bo slovenski balonček počil in bo orenk počil, so se mi tut posmehovali... tko da je to stalnica tukaj in kot vidmo tut v svetu.

Upam samo da bodo tej posmehovalci najbolj fasali po nosu v času te krize (poleg raznoraznih tajkunov).

Kriza bo pa trajala dalj časa.... če citiram nekega borznega maherja: "Če bo šlo tako naprej kot gre in kar verjetno tudi bo šlo, bo svet čez 6-12 mesecev precej bolj drugačen kot je danes."

Pomoje se nekateri sploh še ne zavedajo razsežnosti in kako poteka ta verižna reakcija... in da je resnično treba že zdaj varčevat in se pripravljat na najhujše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
A če jaz sedaj ponovim, da se bo podobna kriza ponovila čez 50 let, me boste takrat kovali kot novega dennya?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
50let al pa 2leti je precej razlike če ne razumeš....

Sploh pa take ekonomske krize še ni bilo, FYI. In bi bilo špekulirat in se zmišljevat o tej zadevi zelo neumno.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ne, ker ne veš, zakaj to govoriš.

Prihodnost lahko napoveduješ, če analiziraš preteklost, gledaš posledice v sedanjosti in na podlagi tega napoveš trende v prihodnosti. Schiff ni vedeževalec, je analitik. In to genialen.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Lepo te prosm. To primerjaš s tistimi pravljicami o propadu Amerike in potem združevanju severne amerike v novo državo in uvajanju nove valute s strani bankirjev. Dečko je pač dober analitik in je imel očitno zelo dober vpogled v zelo "ohlapno" zadolževanje Američanov. Verjetno ni bil edini, čeprav tukaj je tako zmontirano tako kot da je bil samo on proti vsem. Imaš tudi pri nas nekaj analitikov, ki so opozarjali kaj se bo zgodilo z našimi nadobudnimi tajkuni, ko ne bojo mogl več odplačevat stomiljonskih kreditov, ko bo svet zašel v recesijo... a so tudi oni takšni carji v tvojih očeh?
grims-1.gif

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
V mojih očeh si ti največji car.....
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Verjamem, da spet nimaš kaj za povedat, ko te kdo kaj konkretnega vpraša. Najboljše je čimbolj ohlapno in šokatno.
priden.gif

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
No, odgovor na tvoje vprašanje ni ravno težak. Seveda so carji (sicer ne tako veliki kot ti). Pa ne zaradi napovedi, ampak zaradi zdrave pameti in širšega pogleda na svet. Zaradi vpliva mainstream medijev so zate verjetno carji "oni drugi", ki bodo sedaj zaradi taistega razmišljanja in sistema, ki ga zagovarjajo, na cest zbrcali kar nekaj ljudi.
aplauz.gif

Glede na to, da poznaš zadeve neohlapno in tesno v nulo bi te poprosil za kakšen nasvet, kje dobiti ugoden kredit in v katere delnice vložiti privarčevan, nefiktivni, denar?

No, se grem se nafutrat še z malo "ohlapne fikcije". Jutri pa na šiht, ki v določenih delih že čuti "fiktivno krizo".

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
A sem kje napisal, da se ne strinjam z njimi? A sem kje napisal, da jaz nisem predvidel, da bo svet zašel v recesijo zaradi prezadolževanja oz. navideznega bogastva. To je bilo vsem jasno, da se bo to nekje končal, ker je bilo prelepo. Res je pa, da noben ni pričakoval take razsežnosti, ker noben ni rad tako pesimističen. Ampak to ni nobena teorija zarote kot so druge pravljice. To so analize. Črno na belem. V tistih pravljicah oz. "teorijah zarote" imaš pa nanizanih kup nepreverjenih trditev, ki nimajo nobene podlage in ti noben ne zna nič konkretno povedat. Igrajo na to struno, da si ljudje (večina) želijo zarot.

Kam dat denar? Na banko vezat in spremljat dogajanje. Ali pa beri naprej.

Šiht? Zdaj imaš odlično priložnost, da uresničiš svoje ideje in potencial (če imaš kaj od tega), ker se bo trg očistil in se bo naredil prostor za nove podjetnike, ki imajo v tem trenutku na razpolago privarčevan denar.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kam dat denar? Na banko vezat in spremljat dogajanje. Ali pa beri naprej.

Delno se strinjam s tem...samo mene danes bolj matra vprašanje kam spravit denar da ga ne bo popapala še inflacija. Ker prava inflacija šele počasi prihaja. Čaki da začnejo nekateri pametnjakoviči spet malo bolj tiskat denar zato da bodo navidezno odpravili finančne težave velikih podjetij...
crazy1.gif

v kovine ne, črno zlato prav tako ne, delnice sploh ne, obveznice kozlarija.... na hitro pade na pamet samo vezava v banki ali pa vlaganje v energijo na dolgi rok.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

v kovine ne, črno zlato prav tako ne, delnice sploh ne, obveznice kozlarija.... na hitro pade na pamet samo vezava v banki ali pa vlaganje v energijo na dolgi rok.
No ja, zlatu zaenkrat sploh ne kaže slabo
smirk-1.gif