Ko bi videl kako je ponekod v NemčijiCitat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Se pravi Slovenija bolj balkan kot Srbija? Kdo bi si mislil.
(pa ne priseljenci, ampak kleni domačini)
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Mislim da v ognjemetu prav vsi uživajo, medtem ko ob petardah pa ne - sploh če ti useka pod nogami.
Jap, par let nazaj nazaj v Hamburgu je pokalo kot da je sodni dan. Od takrat naprej mi je jasno da samo dejstvo da smo na balkanu nima nobene veze s pokanjemCitat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik LeQuack pravi:
(pa ne priseljenci, ampak kleni domačini)
Kot prvo: dajva si priznat da ti obracanje vprasanj ne gre od rok. Ker sam sebi nasprotujes. Sam sebe stejem med 95% populacije, ki se za novo leto sprosti. Eni se ga napijemo, eni ga pohajo, spet drugi se navlecejo. Pac zabava kakor je komu vsec. Potem pa obstaja 5% populacije ( uporabljam tvoje odstotke, sam se s tem nikoli nisem ubadal) ki uzivajo ko povzrocajo hrup s pokanjem raznih eksplozivnih sredstev.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj pa ce obenemo vprašanje? Si res ostalih 95% vesele populacije želi da jih terorizira 5% zamorjene populacije ki se ni sposobna sprostit niti za novega leta dan?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kot prvo: dajva si priznat da ti obracanje vprasanj ne gre od rok. Ker sam sebi nasprotujes. Sam sebe stejem med 95% populacije, ki se za novo leto sprosti. Eni se ga napijemo, eni ga pohajo, spet drugi se navlecejo. Pac zabava kakor je komu vsec. Potem pa obstaja 5% populacije ( uporabljam tvoje odstotke, sam se s tem nikoli nisem ubadal) ki uzivajo ko povzrocajo hrup s pokanjem raznih eksplozivnih sredstev.Citat:
Kaj pa ce obenemo vprašanje? Si res ostalih 95% vesele populacije želi da jih terorizira 5% zamorjene populacije ki se ni sposobna sprostit niti za novega leta dan?
Kot drugo: a ves kaj je teroriziranje? Glej mene ne moti ce se ti odlocis da bos sel na pokljuko nekam povsem na samo in celo noc metal cobre in ob tem sanjaril kako se boris na neki fronti. Al pa samo stal tam in se navduseval kako mocno zadeva useka. Pocni kar zelis - tvoj denar in cas je. In sklepam da tako menijo vsi ostali nasprotniki petard. Ko pa nekdo prinese cobro v blizino moje hise in jo detonira in s tem prestrasi pol naselja pa
me moti. Ce tega nisi sposoben razumet pri svojih letih (pa trollanje po alterju gor ali dol) mi je resno hudo zate.
Letos sem bil za novo leto na prostem in je bilo kar nekaj imbecilov ki so petarde metali v mnozici pod noge. Razmisljam da bi bilo edino zdravilo, da se takim na random dneve med letom, mece petarde v spalnico ko spijo. Tko da bodo kvalitetno ziveli tudi med letom ne le okoli novega leta.
Povzetek: (da ne bo nesporazumov) nihce nima nic proti temu da se zabavas z detonacijami. Moti nas (zategnjence po tvoje) da s tem vznemirjas ostale ljudi. Ce pa je tebi zabavno vznemirjanje ljudi, potem je pa hudo (ampak kot te osebno poznam tak nikoli nisi bil).
P.S.: verjetno niti nikogar ne moti, da si vsake toliko kak domaci mojster roke razstreli. Problem je ker pri tem vcasi se kako (ne lastno) nepremicnino delno porusijo.
Citat:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Mislim da v ognjemetu prav vsi uživajo, medtem ko ob petardah pa ne - sploh če ti useka pod nogami.
Slabo misliš.... Kajti uni kužki ki se bojijo petard se bojijo tudi ognjemeta... Al si mislu da uživajo kot ti/mossero/LaQuack...
Ponavadi nic. Ce je zadeva obravnavana kot prekrsek je spisan obdolzilni predlog k sodniku za prekrske kjer dobijo opomin ali pa ukor (teoreticno bi starejsi mladoletnik, ki ze ima sluzbo, lahko dobil denarno kazen ampak tega v praksi ni). Redko se koga obravnava zaradi prometa z razstrelivi in je ovaden za kaznivo dejanje. In ce nima ne vem kake kartoteke se spet ne zgodi nic. Starsi nimajo s tem nic, razen v primerih civilnih tozb ?odskodnine za skodo ki jo je povzrocil njihov soncek)Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Mene zanima kaj se zgodi z vsemi temi mladoletniki, ki so bili v novicah, da jim zasežejo cel arsenal? A kej nastradajo ali nastradajo njihovi starši? Ker to bi bilo edino smiselno.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ponavadi nic. Ce je zadeva obravnavana kot prekrsek je spisan obdolzilni predlog k sodniku za prekrske kjer dobijo opomin ali pa ukor (teoreticno bi starejsi mladoletnik, ki ze ima sluzbo, lahko dobil denarno kazen ampak tega v praksi ni). Redko se koga obravnava zaradi prometa z razstrelivi in je ovaden za kaznivo dejanje. In ce nima ne vem kake kartoteke se spet ne zgodi nic. Starsi nimajo s tem nic, razen v primerih civilnih tozb ?odskodnine za skodo ki jo je povzrocil njihov soncek)Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Mene zanima kaj se zgodi z vsemi temi mladoletniki, ki so bili v novicah, da jim zasežejo cel arsenal? A kej nastradajo ali nastradajo njihovi starši? Ker to bi bilo edino smiselno.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Glej mene ne moti ce se ti odlocis da bos sel na pokljuko nekam povsem na samo in celo noc metal cobre in ob tem sanjaril kako se boris na neki fronti.