Pes ne laja brezveze

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Naš (skoraj) pes - maltežan - prenočuje v najini spalnici v svojem ležišču. Nekako smo se navadili, da žaluzije na panoramski steni ne spustimo do konca, ampak pol metra prej. Zaradi tega imava včasih (1x na mesec ali še manj) kak pasji alarm, ko na drugi strani mijavka sosedov maček...
hysterical-1.gif

K bistvu:
V noči iz torka na sredo je pes pri šipi lajal vsaj 5x - oba sva ga imela polne organe... Zato sem naslednjo noč žaluzijo spustil do konca in je bil mir. V noči iz četrka na petek (se pravi danes ponoči) sva imela žaluzijo spet običajno dvignjeno in pes okoli 2h začne lajat. Napyzdim psa in spustim žaluzijo do konca ter spimo do jutra.

Danes žena ugotovi, da je ponoči nekdo ukradel njeno kolo - parkirano tik ob spalnico
bonk.gif
torej je tat kolo kradel dve noči in v prvi noči kar 5x?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne verjetno je bil kakšen jež ali sosedov maček. Mimogrede, danes ponoči je lajal in sem ga spustil. Ker ni nehal lajati, sem šel pogledat zakaj laja - tisti ubogi jež je najbrž oglušel...

In ko imaš nekaj takih "lažnih" alarmov...

Sicer sem pa po sledeh ugotovil, da so prišli s kombijem in ga parirali pred hišo. Isti dopoldan se je en kombi že nekaj parkiral v okolici. Očtino so bili na ogledu terena...

@Denis: vsak naj ima psa take velikosti, kot si želi. Res pa nimam potrebe po kakršnikoli kompenzaciji, tako da moja izbira ni omejena samo na buldoge, mastife itd...

@retro: maltežani so že tako degenerirana pasma, da zunaj nima kaj početi. In ker nima vonja je prav vseeno, če ima ležišče v spalnici.

Nazadnje urejeno:

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
aha torej si s tistimi lažnimi alarmi opravičil svoje nebudnost in nepripravljenost na raznorazne vsiljivce in in dugačne nepridiprave?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ja ampak, ker zgobo poznaš tudi ti, tvoj pes je vrjetno ne, bi lahko videl preko te zgodbe in ostal buden in oprezen tudi v noči odtujitve kolesa

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja - pred vselitvijo so kradli 3x od tega 2x uspešno:
1. 2008 - pol palete cementa
2. 2009 - pobrali električno orodje (ca. 1k€) - krajo je naročil "mojster" ki je pri meni delal. Zanesljivo vem, vendar imam premalo dokazov.
3. 2010 - odtis pajsarja na vratih - nič odnesli

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zanimivo. Pa na dvoriscu starsev si bil doma, gradil, pa da majo tok jajc.

Kaj pa sosedje? Kdo kaj ve, vidi?
Se kdo gradi v okolici oz je takrat?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
dobr, pač se zgodi. če bi ob vsakem pasjem nočnem laježu zalaufal cel sistem varovanja - se oblečt, obut, vzet baterijo, narest obhod okol bajte, v roki nositi kakšen kij - bi se ti verjetno že strgalo...

Po drugi strani, je pa fajn da ga nisi spustu, ker mogoče bi ostal še brez psa. Maltežan res ni kakšna zverina, in se ga enostavno losaš lahko tud z nogo, al pa kakšno palco...

imaš pa bajto očitno v takem koncu, da je zelo atraktivna za tatove... jest bi tud čimprej razmislil o ograji, ali podobni fizični oviri...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Naš (skoraj) pes - maltežan - prenočuje v najini spalnici v svojem ležišču. Nekako smo se navadili, da žaluzije na panoramski steni ne spustimo do konca, ampak pol metra prej. Zaradi tega imava včasih (1x na mesec ali še manj) kak pasji alarm, ko na drugi strani mijavka sosedov maček...
hysterical-1.gif

K bistvu:
V noči iz torka na sredo je pes pri šipi lajal vsaj 5x - oba sva ga imela polne organe... Zato sem naslednjo noč žaluzijo spustil do konca in je bil mir. V noči iz četrka na petek (se pravi danes ponoči) sva imela žaluzijo spet običajno dvignjeno in pes okoli 2h začne lajat. Napyzdim psa in spustim žaluzijo do konca ter spimo do jutra.

Danes žena ugotovi, da je ponoči nekdo ukradel njeno kolo - parkirano tik ob spalnico
bonk.gif

Ta ropar je bil profesionalec.

Uporabil je mačka, da je zamotil psa, da sta vidva končno dala dol žaluzije ...
wink-1.gif

Sicer pa ... majhen pes ali velik pes ... oba isto lajata, s tem, da se bodo velikega psa prej ustrašli, in kot glavno ... pes je za zunaj, ne za notri.

Od tam, kjer sem jaz doma, mamo doma dva velika psa ... tam imajo v vasi nekoga, ki je klošar in hodi od hiše do hiše, pa krade ... pri nas še nič nikoli ni zmanjkalo, ker sta oba odvezana. Tudi madžari ko pridejo (ko pobirajo odpadno železo), psa lajata, da bi še avto pogrizla, baje prvo vprašajo: "Pes ham ham?", ti pa seveda moreš rečti: "Ja, pa to fejst", pa sploh noben ne stopi ven z avta.
smile-1.gif