Pes ne laja brezveze

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Naš (skoraj) pes - maltežan - prenočuje v najini spalnici v svojem ležišču. Nekako smo se navadili, da žaluzije na panoramski steni ne spustimo do konca, ampak pol metra prej. Zaradi tega imava včasih (1x na mesec ali še manj) kak pasji alarm, ko na drugi strani mijavka sosedov maček...
hysterical-1.gif

K bistvu:
V noči iz torka na sredo je pes pri šipi lajal vsaj 5x - oba sva ga imela polne organe... Zato sem naslednjo noč žaluzijo spustil do konca in je bil mir. V noči iz četrka na petek (se pravi danes ponoči) sva imela žaluzijo spet običajno dvignjeno in pes okoli 2h začne lajat. Napyzdim psa in spustim žaluzijo do konca ter spimo do jutra.

Danes žena ugotovi, da je ponoči nekdo ukradel njeno kolo - parkirano tik ob spalnico
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Hraber tat, da krade med (skoraj) lajanjem psa, ali pa je to lajanje bilo preveč tiho, da ga ni motilo med nočnim opravilom.
grims-1.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
581
12
18
Vidiš,ko nisi hotel prisluhniti opozorilom najboljšega prijatla!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Hraber tat, da krade med (skoraj) lajanjem psa, ali pa je to lajanje bilo preveč tiho, da ga ni motilo med nočnim opravilom.
grims-1.gif

....

Ne samo predrzen, tudi spreten. Kolo je bilo parkirano tam, kjer je rdeča pika, panoramska stena spalnice je desno od pike. Črta prikazuje pot po kateri je prišel/odšel. Okolico hiše imam še neurejeno, obšel je napol zasuto cisterno, mimo katere še brez kolesa v roki ne gre enostavno....

BTW: Lajal je tudi sosedov pes.

Sicer je predrznost neverjetna. Z zeleno piko je označeno okno moje bivše spalnice v mansardi, kjer sem spal, medtem ko je tat (več njih) v neki pomladanski noči leta 2008 v noči iz sobote na nedeljo s prikolico vzvratno pripeljal na "dvorišče", naložili pol palete cementa (modra pika) in odpeljal.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.431
2.784
113
Si je mislil da si kak tajkun... Nova hisa, novo kolo...:) Sicer pa rajsi, kot da bi bil pozigalec.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Stari, kakor si drugače faca, ampak tole maš pa čisto sfaljeno...nimaš niti zida okoli hiše, za zidom bi moral imeti srednjeazijskega ovčarja oz nekaj podobnega, poleg tega je so drugi objekti preblizu in ti ovirajo pogled in 'dostrel'.
tongue-1.gif

Psu pa le daj kak priboljšek.
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
....Napyzdim psa in spustim žaluzijo do konca ter spimo do jutra......
Upam da si ga napyzdil toliko, da mu ne bo prišlo na misel lajat naslednjič, ko vas bo spet obiskal tat.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Stari, kakor si drugače faca, ampak tole maš pa čisto sfaljeno...nimaš niti zida okoli hiše, za zidom bi moral imeti srednjeazijskega ovčarja oz nekaj podobnega, poleg tega je so drugi objekti preblizu in ti ovirajo pogled in 'dostrel'.
tongue-1.gif

Psu pa le daj kak priboljšek.
grin1.gif
Res je faca! Ista kot ti....
uf-1.gif

B81

22. jul 2007
37.907
11.112
113
Nimam nič proti ampak to je to ko imate neke pi.zdolizce namesto pravih psov
evil.gif

Sicer pa še pri nas, kjer so se kraje začele komaj pred par leti, je vse ograjeno, čudi me, da vsaj neke tele bauhaus ograje ne postavite.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Nimam nič proti ampak to je to ko imate neke pi.zdolizce namesto pravih psov
evil.gif

Sicer pa še pri nas, kjer so se kraje začele komaj pred par leti, je vse ograjeno, čudi me, da vsaj neke tele bauhaus ograje ne postavite.

Predlagam,da nabaviš psa na baterije. Pa ne une 1,5V ampak vsaj 100V (verjetno ne obstajajo, ampak vseeno) pa ga bo pregnal brez lajanja. Samo z elektičnim šokom.
Mi je razlagal prijatelj, ko je po noči šel po cesti in ga je "scat " tiščalo. Seveda takoj bogastvo ven iz hlač pa na olajšanje mehurja. Kar na enkrat se je znašel na tleh ves poscan . Nič mu ni bilo jasno. Drugi dan je videl, kaj je bilo preteklo noč narobe. Pomokril je namreč električnega pastirja.
Ja, lahko napelješ žico okolo dvorišča pa HIGH VOLTAGE not.
10.gif

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
lahko. samo eno kozo si morš pol omislt, da maš izgovor za vsak slučaj. obenem ti pa še trave ni treba kosit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Mi je razlagal prijatelj, ko je po noči šel po cesti in ga je "scat " tiščalo. Seveda takoj bogastvo ven iz hlač pa na olajšanje mehurja. Kar na enkrat se je znašel na tleh ves poscan . Nič mu ni bilo jasno. Drugi dan je videl, kaj je bilo preteklo noč narobe. Pomokril je namreč električnega pastirja.
Tale tvoj prijatelj jo je še dobro odnesel, v primerjavi z nekom pred mnogimi leti, ki je šel scat z nadvoza nad železnico.
No od takrat dalje imajo vsi nadvozi nad električno železnico visoke železne ograje.