Peš iz Tuzle v Vatikan

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Članek na Siol.net
aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Največja nevarnost na poti so Romuni
smile-1.gif

Drugače pa sick.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
In mu je to kot turistu prepovedano? Dva magisterija ima in štiri knjige je napisal.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Kaj bo pa Papežu zapel, ko se z njim sreča? Pješke idem iz grada? Po mojem gre "džabe" v Vatikan, kljub dobrim namenom malega človeka z magisterijem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:No, tale ima pa namesto Svetega pisma in Korana, za pot okrog sveta, celih 100€.
En slovenski skavt je na škotskem preživel teden z 0 € (vsekakor manj kot 10€). Pa naj kdo reče, da so škoti skopuhi. Je že nekaj časa, kar sem to bral v Skavtiču, ampak marsikateri, ki ga je pobral v avto, mu je v roke stisnil še par € za nadaljevanje. Na vlakih so mu prodajalci kart pogosto pogledali skozi prste.
S 100€ se da okrog sveta ravno tako kot z 10.000€. Oboje je verjetno krepko premalo, da bi spal v hotelih in jedel v restavracijah.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
En slovenski skavt je na škotskem preživel teden z 0 € (vsekakor manj kot 10€). Pa naj kdo reče, da so škoti skopuhi. Je že nekaj časa, kar sem to bral v Skavtiču, ampak marsikateri, ki ga je pobral v avto, mu je v roke stisnil še par € za nadaljevanje. Na vlakih so mu prodajalci kart pogosto pogledali skozi prste.

To so kaki novi sprejemni izpiti za na teološko fakulteto?
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:No, tale ima pa namesto Svetega pisma in Korana, za pot okrog sveta, celih 100€.
S 100€ se da okrog sveta ravno tako kot z 10.000€. Oboje je verjetno krepko premalo, da bi spal v hotelih in jedel v restavracijah.
in kaj je namen tega? da klošari na škotskem namesto pri nas?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Saj to je bil point mojega prispevka. 100€ je enako Koranu ali Svetemu pismu. Oboje v pravih okoliščinah lahko kaj spremeni. Menim pa, da če že greš, je prav, da na pot vzameš le svojo osebnost in ene gate.

Poročanje o takšnih sprehodih (okrog sveta, k Papežu,...), z izjemo tistih, kjer se zbirajo uporabni (humanistično-znanstveni) podatki, je enako novici o tem, da ima Lejdi GavGa mozolj na levi ritnici.

Nekaj je narobe s tem, da najprej napišeš (ali pa napišejo mediji), da je nekdo preživel teden z 0€, v nadaljevanju pa, da mu je marsikdo stisnil kak €.
Kaj je poanta potovanja/romanja? Letos sem imel priložnost spoznati človeka, ki je z avtom prepotoval Ameriko, Azijo, Bližnji vzhod, Balkan in je o tem glasno pripovedoval še 1 uro po polnoči v majhnem kampu polnem spečih ljudi. Če ga ne bi opzoroil, bi verjetno nadaljeval. Kaj se je ta kekec naučil? Da je Kuala Lumpur umazano mesto, kjer se lahko izgubiš? Da se na otočju Mentawai da dobro surfati?