Perutnina v naših trgovinah

  • Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Glede tržnice moraš bit previden (home made from Trieste), najboljše je res pri lokalnem kmetu, ali pa pri lokalnem mesarju, če ga dobro poznaš in mu zaupaš. Jaz že nekaj časa nabavljam perutnino pri dveh lokalnih kmetovalcih, pač pri tistemu, ki takrat kolje. Sploh ni primerjave v okusu in strukturi mesa.

Perutnina iz trgovin, pa naj bo to Tuš, Mercator, Lidl, Hofer ali katerikoli drug, pa res ni po mojem okusu. Sploh, ko se enkrat navadiš na resnično domače... Ker tisto "domače" iz Špara in ostalih trgovin je samo eno nategovanje naivnega folka.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Lahko potrdim da je sosedov piščanec drugačen od PP, pivke.... Je pa res da je nekajkrat na leto svež, sicer pa iz skrinje
 

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ne zaupam nobenmu več a nekak je treba jest, tud tko domači kmetje nategujejo, smo ravno dodatno kupil neko meso pa smo si jedci rekli, da to ni to...zanič u glavnem.

Vseeno je pol bolje kupt Hofer, Lidl, akcije pa je.
 

B81

22. jul 2007
36.996
10.530
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Zadnjih par let ne znam več kupovati perutnine. Naj bo Spar, Merkator, Tuš, ...
V mesu je zastala kri in je vse skupaj zato grenko in ogabno. Perutnina Ptuj, ali Pivka - vseeno. To menda delajo z elektriko in je zato zastala kri.

A se da dobiti še kje "bolj normalno" kuretno?
sprasujem se.gif

Nisem bral teme, ampak..mi hodimo nekam, kjer jih doma spucajo in jih kupimo okoli 10 in damo takoj v konzervator... nič prelaganja iz tovornjaka v hladilnik itd, čeprav to nima veze, ker so tam tudi zamrznjeni....slabo so spakirani, nič drugega ni.

Aja, ženska pokliče, da jih bodo dobili in isti dan gremo ponje, ko "pucajo"...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Perutnina se hrani v hladilniku do 4C se mi zdi. Koliko nas ima tako našponane hladilnike? Tudi če imaš nastavljeno na 4, moraš pravo mesto imeti za piščanca. V hladilniku vsaj pri meni tudi za 5C niha temperatura odvisno od lokacije.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja ker piščančji file pa pljučna sta enakovredna kosa mesa
hysterical-1.gif


Kolk dobiš pljučne pri teletini in kolk pri enem piščancu prsi?
rolleyes-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri piščancu pa furam skoraj izključno Lidl. Ko enkrat uporabiš Mercatorjevo drago hišno znamko piščančjega mesa te lahko za večno mine vse skup. Mamo pa tud nekaj domače robe, sam prav nekih piščancov ne. Kak cock pa stara kura.
smile-1.gif


Kosi pri lidlu so zelo lepo obdelani, brez odvečne vode v embalaži (mercator), poceni (mini file za 7€ na kilo, odličen za pohat...

Pozna se, da tudi pri pivki npr. že pripravljen piščanec za peko definitivno je boljše kvalitete, kot ostali golobi.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Mah se bojim da je slo živilska industrija bolj ali manj v celoti v p...di zaradi lastnega pohlepa in strahu pred duhci. Tudi tu se je dogajala "privatizacijska" zgodba ki se bo enkrat sesula (bojim se). In sedaj poskušamo zadevo rešiti z navitimi cenami in slabo kvaliteto. (Radenska po 65 centov, pivo po evro+... pri mesu, mleku in drugod nas pa tujci koljejo. uniona, laškega in radenske tujci še ne "znajo" narediti.
 

B81

22. jul 2007
36.996
10.530
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tako, ja!
Povej prosim, kje se to dobi.

Cist pozabil, v Dobrovcah. Imajo dejavnost na kmetiji, posljem st. na PM, ce hoces...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.949
6.987
113
Evo... http://www.e-leclerc.si/bio-koroska-perutnina/

Ampak: Perutnina izvira iz domačih kmetij in je skrbno vzrejena pod nenehnim veterinarskim nadzorom, brez živalske moke, rasnega hormona in antibiotikov.

Leclerc ne ve, da je uporaba hormonov in antibiotikov (razen v primeru patoloških stanj živali) v EU itak prepovedana? Torej tudi piščanci iz perutnine ptuj, ki jih redijo v farmah, ne jedo hormonov ali antibiotikov...
 

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Greš v Bosno kupš domače piščance, k so itak pol manjši pa trši k te iz trgovine in jih prešvercaš. Sam mislm, da ti neb bli vsec, ker so čist drtgačni k te iz trgovine.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
modelu ni meso ok, vi pa dej v paco, maži s soljo, dej ščipalko na nos.

če je meso ogabno je ogabno. konec. in tega je vedno več. svinjine nisem jedel 10 let, ker je ogabno smrdela. zanč sem obrnil pujska s kmetov, odličen. prjatu je nabavil kose pri mesarju, spekel in dobil ven 1/3 tistega kar je dal not. če ne bi bilo kosti bi mislil, da je škotski gorenc.

kako kdo kolje, kako hrani je meni vseeno, rad bi dobro meso. in naš fotr je že 20 let nazaj govoril, kura k je črna okol kosti, k ji lahko kost potegneš ven brez truda in ostane gladka brez mesa, je zanič kura.

ko pečeš piščanca poglej kako se peni in koliko je vode. pa potem ga pusti, da se ohladi in poskusi naslednji dan mrzlega. tako dobiš razliko med dobro in slabo robo.

še glede pp in ind trgovin. hvala za vse. imajo super ceno, meso pa rok uporabe do jutri, pojutrišnjem.

btw
direktor enega izmed gigantov je 'prjatu'. kako delajo z mesom vam niti napisal ne bom na javno, ampak od tiste zgodbe perutnino še redkeje jem. in iščem domače. celo tok hudo je že bilo, da bi kurnik imel doma.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Vendarle eden, ki razume.
aplauz.gif


Sicer sem medtem našel neko kmetijo, ki deluje "po domače". Piščance koljejo vsake 3 mesece, struktura mesa in okus je pa resnično nekaj drugega proti tistemu iz supermarketov.
Od poletja sem sem dvakrat vzel, po 5 kosov in sem zelo zadovoljen. Je drugače in bolje. Trenutno pa iščem kakega nepokvarjenega hribovca, ki ima take kure, ki kdaj pa kdaj pospravijo tudi kakšno konkretno glisto itd...
grims-1.gif