pena aktivna za pranje avtomobilov

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Daj prosim navadnemu človeku povedat kaj pomeni CSF? Kakšna firma? Mogoče nickname na alterju ali...?
wink-1.gif
Danke šn

Lp

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mater ste asi, še enkrat sprašujem kje lahko to navadn človek kupi ter koliko stane? Ne mi rečt da tega ni nikjer na svetu za dobit razen v Angliji?

in zakaj bi to kupovali navadni civili
confused-1.gif

je cenejše peljati avto v avtopralnico in ti ga operejo, kot pa da nabaviš, vso opremo za pranje in daš par 100€ za to.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sicer jaz ne zaupam avtopralnicam (niti avtomatskim, niti ročnim), ker sem videl, kaj lahko naredijo določene 'kemikalije' z barvo. Sodelavka je enkrat peljala Bravota v ročno avtopralnico in ga je dobila nazaj vsega šekastega. Niti poliranje ni pomagalo. Kasneje sem izvedel kaj so modeli tam uporabljali. Super Mafrasol, nihče pa očitno ni prebral navodil za uporabo
bonk.gif
.

Sicer pa, ravno danes sem komplet spucal moj avto. Uporabljam zadeve s slike (na sliki manjka še Kanebo krpa). Avto se sveti tako zunaj kot znotraj + stekla povsem čista.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravno sem nameraval isto vprašat
grin1.gif
Pred kratkim sem uporabil eno čistilo za sedežne in so bili rezultati bolj tak-tak. Fleki od švica so šli takoj ven, nekaj globjih pa tudi po 3x nanosu ne.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Treba je prebrat navodila na 'piksni'. Obvezno pa je, da če čistiš npr sedež, da čistiš celoten sedež, ne zgolj en del + da pustiš peno delovat dovolj časa! Nato pa navali s krtačo za čiščenje obleke + sesalec.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S tisto za sedežne sem pošprical čisto cele sedeže, drgnil z grobo stranjo viledine gobe (torej nekaj takega kot imaš ti na sliki) in pustil, da se je posušilo ter spremenilo v nek prah. Potem pa sem posesal vse dol.

Ampak zgleda si bo treba sposodit vodni sesalec ali pa ga dat v globinsko pranje nekomu.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
..., drgnil z grobo stranjo viledine gobe ...

Ravno tu je napaka. Drgni s krtačo za pucanje obleke (tiste črne (nežnejše) ščetine)! Poskusi. Jaz to že leta prakticiram na vratih avta (pač, gor je tkanina, ki se hitro umaže).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bom poskusil, imamo doma tisto krtačo. Imam pa tudi sam skoraj črno tkanino na sedežih in je hudič poleti, ko se vidijo vsi fleki od švica, pa ostalo seveda tudi vse
tongue-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
S čim se pa najbolje očistijo lita platišča .če je zadeva že rahlo zastarana in ti pri običajnem pranju ne gre dol??

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem kupil neko poceni čistilo v spreju, plastenka je bela, tekočina pa modra. Čeprav feln nisem opral pol leta, sem pošprical s tem in je šlo brez problema vse dol, recimo da je 80% šlo dol samo z wapom, ostalih 20% pa sem podrgnil s ščetko. Pa tudi gumi ni škodilo, torej da bi se videle lise. Je pa zelo močno in je prav neprijeten občutek, če dobiš na roke.

Se pa nikakor ne morem spomnit kako se imenuje, bom pogledal.

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Citat:
Mater ste asi, še enkrat sprašujem kje lahko to navadn človek kupi ter koliko stane? Ne mi rečt da tega ni nikjer na svetu za dobit razen v Angliji?

Snow foam v SLO dobiš pri podjetju CSF, na voljo je več različnih "sestav" snow foama; PH Neutral( ne odstrani sealantov in voskov),TRF, Citrus, SSF...

Za nanašanje snow foama potrebuješ foam lance, žal snow foam ne deluje v kombinaciji s dozirnikom šampona pri wapu.

LP

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Citat:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik luka51 pravi:
valet pro - billbery

--------------------------------------------------------------------------------

Ali se to dobi kje pri nas ??

Imaš na voljo 1L in 5L embalažo, meša se 1:4 in 1:10 odvisno od tega koliko so umazana platišča. Je pa Bilberry eno redkih čistil za ALU platišča na tržišču, ki je acid free.