peesdo vam genericno

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Grem k sosedu po sendvic. Mi je zapasal, varianta cetrt hrustljavega lepo zapecenega Hribovca, notri ze vidim 15 dag Kastelana, ona zreze in vprasa "kateri sir". Zinem "edamca 2 rezini". Ves vesel nazaj v pisarno, ko preberem na etiketi- Edamec GENERIK. Vse me je minilo, rezačica brez obcutka mi je ukradla gust. Potem pa razmisljam - kam smo prisli, ze pri sendvicih moras pazit da ne fases fake sira, ki pravega kravjega mleka od blizu ni videl, med kruh.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mački si bi sahurn všeč in je upala, da se prideš nazaj pritožit..

pol bi te pa tolažila na klopci za skladiščem..

sam si ti ena plavuša, k dost ne razmišlja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.682
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mački si bi sahurn všeč in je upala, da se prideš nazaj pritožit..

Mogoče ga je pa premerla....pa je rekla tale fant gre pa na shujševalno
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mogoče gre jutri v penzijo..pa te je hotla videt še enkrat.

al pa si je mislila, nima keša za pravi sir.

najbl verjetno je pa ta generik bil narezan in se ji ni dal rezat naprej

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Ne štekam kaj je to generični sir. Kaj to vzamejo nek no-name največji poden od sira in dodajo aromo npr. edamca ali kaj?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.682
113
Generičen sir je sir k je mim sira letu....tko nekak jaz to zastopm....umetn sir
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda sploh nimate pojma kaj generična hrana pomeni
tongue-1.gif

To so izdelki, ki se:

- ne smejo oglaševat pod pravim imenom. Recimo izdelki, ki imajo zaščiteno geografsko poreklo - če bi namesto ''Srebrna radgonska penina'' pisalo na flaši ''Srebrni radgonski šampanjec - generični''.

- ne želijo oglaševat pod pravim imenom - recimo ''Mercator mleko'' namesto ''Alpsko mleko'' (čeprav gre za isto mleko).

In očitno je ali ime Edamec postalo zaščiteno (po nizozemskem mestu Edam) ali pa ga nekdo želi razlikovat od svojega uveljavljenega imena.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zgleda sploh nimate pojma kaj generična hrana pomeni
tongue-1.gif

To so izdelki, ki se:

- ne smejo oglaševat pod pravim imenom. Recimo izdelki, ki imajo zaščiteno geografsko poreklo - če bi namesto ''Srebrna radgonska penina'' pisalo na flaši ''Srebrni radgonski šampanjec - generični''.

- ne želijo oglaševat pod pravim imenom - recimo ''Mercator mleko'' namesto ''Alpsko mleko'' (čeprav gre za isto mleko).

In očitno je ali ime Edamec postalo zaščiteno (po nizozemskem mestu Edam) ali pa ga nekdo želi razlikovat od svojega uveljavljenega imena.

Sam res ... o generičnih znamkah http://en.wikipedia.org/wiki/Generic_brand Generik ne pomeni fejk .. v Mercatorju se da kupit generične kisle kumarice pa najbrž si ne mislite, da so v tistem teglcu umetene kumare ... pa generična poli salama, ker to ni samo znamka, ampak je to pri nas postal samostalnik (v angleščini je nekaj takih besed google something=poiskati na netu; hoover sth=posesati).
Trgovske verige pač naredijo kopijo nekega priljubljenega izdelka, ki ima zaščiteno ime in ga prodajajo po nižji ceni, ni pa to nobena umetna hrana.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
recimo generična zdravila so ena zelo razširjena zadeva - enako zdravilo z drugim imenom / drugega proizvajalca

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Dejstvo je da je merkator generik sir (črtasta znamka) poden od sira in verjetno po inšpekcijskih normah komaj zadostuje oznaki sir (narejena je pa iz mleka v prahu, malo vode in pa mlečnega sirila + 10Ejev). Skratka če hočeš zraven pršuta jest tak sir ti res ni pomoči in sam bi tudi imel tudi slab dan zaradi tega!
10.gif

Je pa jasno kriv kupec, saj mu niso podtaknili sira!
evil.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sosed že ima to, saj ima svojo znamko M. Generika oz. generični izdelki so namenjeni ljudem s plitvimi žepi oz. so to nizko cenovni izdelki.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejstvo je da je merkator generik sir (črtasta znamka) poden od sira in verjetno po inšpekcijskih normah komaj zadostuje oznaki sir (narejena je pa iz mleka v prahu, malo vode in pa mlečnega sirila + 10Ejev). Skratka če hočeš zraven pršuta jest tak sir ti res ni pomoči in sam bi tudi imel tudi slab dan zaradi tega!
10.gif

Je pa jasno kriv kupec, saj mu niso podtaknili sira!
evil.gif

sir je isti, kot tisti, ki stane par € več, razlika je predvsem v tem, da je od proizvodnje do trgovine 3/4 manj dejavnikov in posledično si lahko privoščijo nekoliko nižjo ceno.

sam rad kupujem namaz iz paprike - zadnjič sem rabil večjo količino, pa je bil "generični" 650g toliko, kot original 250g. pa sem kupil - razlike nobene, razen v mojem žepu.

isto je v Šparu - Spar S Budget, prav tako vse čist okej.