PCI dvi grafična

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Torej, na eno staro kisto sm dal gf fx5200 128mb ddr grafično kartico. In mi nikakor ne rata zrihtat. ko sem naložil nove driverje iz neta, se najprej ni hotel zagnati. prišel je le do windows logota, pol naprej pa ne več. pol je nekako zvozil mimo tega, sam so pa barve čist samo osnovne, resolucija čist osnovna. nič se ne da spreminjat... ne resolucije ne barv.

pc je celeron cpu 2,40ghz
2.39ghz
512ram

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pa so "novi" driverji sploh namenjeni za to graficno ? Jaz sem pred kratkim spravljal k zivljenju nekaj starih skatel, za katere Windowsi nimajo prilozenih driverjev in obnasanje je tako, kot ga ti opisujes, dokler ne instaliras pravih driverjev.

Preveri kaj je sploh instalirano. Mozno je, da obstaja primeren driver na Windows Update (tako da ti ga ne bo treba iskati od proizvajalca, jaz sem recimo dobil za Nvidio MX440 kar tam, ker ne rabim tistega bloatwarea od NVidiinega panela, sem bil zelo zadovoljen s tako resitvijo).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če instaliram original cd, se instalacija dela, potem pa enkrat samo črn ekran, in una bela črtic utripa, kot da bi hotu kej pisat. in potem se nič ne zgodi.

Ko sem instaliral zadnje driverje, se je zinstaliralo normalno, potem ko je naredil reset, je še pokazal win logo, potem pa konec. v safe mode pa gre...

Kaj če je kartica za nič?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V Linux dela?
Kaki Ubuntu poženi, pa probaj kako višjo resolucijo nastavit, pa nad 60 Hz.
Če dela tak, potem najbrž ni hin.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah ta linux... to morem spet en cd posnet a ne? in pol bootat iz njega... če ne bo šlo drugače...

bo kolega probal še na svojem pc... pa bom pol videl.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko tudi z USB ključka. Je precej bolj priročno.

(če PC to podpira, stari ponavadi žal ne)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah ta linux... to morem spet en cd posnet a ne? in pol bootat iz njega... če ne bo šlo drugače...

Saj iams lahko spravljen en CD za par let, sploh ce saris samo po starih skatlah
wink-1.gif

Mene ne bi presenetilo niti, ce bi bilo kaj drugega hin. Startaj tako, da ti izpisuje imena gonilnikov, ki se trenutno nalagajo, bos vsaj vedel kje iskati napako.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
radirko; drugi del ne razumem najbolj. Kaj nej startam? in kje izpisuje imena gonilnikov?

Stein; je ta pc je kar star. tko da dvomim da podpira boot iz usb...

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Enako kartico imam tudi sam v enem podobno starem sistemu. OS je WinXP SP2, gonilniki pa so zadnji za to kartico z Nvidia.com mislim da 175 verzija in dela BP. Sicer pa ta kartica, če je OK, mora delati tudi z native (Windows) gonilniki, vsaj SP2 jo normalno prepozna.

Imaš slučajno integrirano (onborad) AGP kartico? Preveri v BIOS-u katero ti upošteva. Pri starih sistemih z integrirano grafo si imel v BIOS-u nastavitev Primary graphics adapter ali nekaj podobnega, kjer si izbiral med AGP (onboard) in PCI (dodatna kartica v slotu).

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... bom probal še to... dal bom win xp pa vse sp gor, pa bom pol vidu. zdej je home edition sp1.

AGP sploh nima. V bios-u je za integrirano (tista na plošči), auto nastavljeno. mogoče je v biosu kje še kakšna nastavitev, k jo nisem našel...

Radirko;
ja sej če jest odstranim nvidia driverje, se zažene normlano, in napiše da je našel VGA compatile neki... in sam pc itak ne najde driverjev. ko zalaufam une iz neta tazadne, vse ok zinstalira, sam potem, ko se zažene in bi mogu preklopit na default nastavitev (ne vem, katera se najprej zažene iz kartice) takrat pa zmrzne.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali "ne najde" pomeni, da ko gres na Windows Update, tega ni med ponujenimi, ali da jih samo ni na tvojem instalacijskem mediju ?

Ce je prvo, potem res najdi en CD s kaksno Live Linux distribucijo, da vidis ce garficna sploh deluje normalno v cemerkoli drugem kot tistih nekaj standardnih VESA modes.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
bom najprej dal win xp pro gor, pa bom pol te linuxe snemal. Jest se nič ne znajdem v tem okolju, in se ga zato na veliko izogibam!
smile-1.gif

raje prej vse ostalo sprobam, čeprav verjetno lahko mečem čas stran.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
bom najprej dal win xp pro gor, pa bom pol te linuxe snemal. Jest se nič ne znajdem v tem okolju, in se ga zato na veliko izogibam!
smile-1.gif

.
Saj se ne rabiš znajt. Samo Cd not daš in počakaš minuto, da se naloži.

Pol pa zgoraj v meniju settings * / Preferences / Screen Resolution (ali pa Display Resolution) pa malo sprobavaš, kaj ponudi, kaj dela, itd.

* Zadnji od treh, mogoče je System, nimam zdaj pred sabo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
evo. lep pozdrav skozi ge fx5200, katera dela normalno. V win xp sp3 sploh ni bilo treba driverjev posebej instalirat. moral pa sem disableat integrirano grafiko. tega nisem vedel...

najbl sm vesel, da je kartica ok in da me un na bolhi ni nategnil.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Se mi je kar zdelo.

BTW vseeno priporočam namestitev Nvidiinih gonilnikov namesto M$. Normalno pisarniško delo sicer prebavljata oba, pri zahtevnejših zadevah pa se znajo pojaviti težave.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
bom ja. dons bom še net zrihtal, pol grejo pa tok najnovejši dol. včeraj sm dal zasilo tiste iz priloženega cd, tok da sm lahko na projektor zadevo zvezal...