PC se ugasne

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
in sicer imam sledeči problem
žpc se ugasne ko igram igre NBA 08 in NHL 08 ko pa ne igram iger pa PC dela normalni in se na vgašuje sedaj me pa zanima kaj bi lahko to bilo. Je možno da so igre krive ali je kaj drugega.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
kje se pa da to videt

pa kakšne moraj bit nastavljene da so najbolj primerne za delovanje

Nazadnje urejeno:

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
kaj je možno da se grafika pregreva ker ko se mašina vgasne jo lahko takoj nazaj vklopim ne da bi rabil čakat tako kot pri procesurju
grafika pa je Gigabyte GeForce 8400GS 256MB se da t kako kaj naredit ali je treba dat na servis.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
verjetno se pregreva procesor, če bi se grafika, bi štekala slika, in tudi črte bi ti letele, dvomim da bi računalnik ugašal zaradi grafe ..... no lahko da je tudi napajalnik kriv, čeprav potem če se ne motim ne bi mogel takoj vklopit nazaj

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Ne piši neumnosti. Rač se vgasne tudi zaradi pregrevanja grafe.

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik civil pravi:

ja meni se ni
rolleyes-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik civil pravi:

Tudi pri meni se ne
smile-1.gif
)

Ponavadi se pri grafični pojavijo artifakti in računalnik postane neodziven (vsaj pri meni je bilo vedno tako).

Za merjenje temperatur pa si posnami Everest-a ... imaš tudi možnost logiranja temperatur in napetosti. Zalaufej špil, pa boš vidu kje je težava...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Temperaturo grafične ne boš mogu s tem programom zmerit. Za to rabiš verjetno poseben software (speedfan mislim da tudi tega ne podpira)... poglej na uradni strani, če obstaja kaj takega.
Z Everestom preveri temperaturo procesorja in napetosti napajalnika, tako da lahko potem to izločiš... Potem naredi še disk scan, če imaš mogoče kakšen bad sector (jst sem imel problem, da se mi je računalnik resetiral zaradi zjebanga diska).

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
men se pa ne restarta ampak ugasne s tem da ga lahko takoj nazaj prižgeš brez da bi mogel kaj počakat tako kot je če se ti pregreva.
hvala bom preveril tako kot si napisal pa da vidim kaj je

lukaurban

Pripravnik
15. nov 2007
31
0
6
Ker imam podoben problem si bom sposodila temo, da ne odpiram nove. Računalnik se nam resetira in se potem sam zažene nazaj. To se zgodi večkrat dnevno. Včasih je dovolj že da zavrtim kolešček na miški ko pregledujem mail-e in se resetira, po tem pa nekaj časa dela bp. Otroka lahko igrata ige na internetu, če pa zaženeta igro, ki je inštalirana na PC se pa takoj resetira. Iz vaših prejšnjih odgovorov sklepam, da je več možnosti: disk, grafična, ram. Kako naj ugotovim kje je problem? Prosim upoštevajte, da sem v primerjavi z vami, laik in da potrebujem odgovor za telebane. Hvala.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja to da ugasne takrat ko zavrtiš kolešček je verjetno čista slučajnost ...... sem imel enak problem, ko se je kar sam včasih resetiral med delom, al pri zagonu igre ..... no meni je crknila plata, natančneje, ene par kondenzatorjev na njej katere sem potem zamenjal, pa spet dela
cheer.gif
..... kakšno pa imaš plato?

lukaurban

Pripravnik
15. nov 2007
31
0
6
Nimam pojma kakšna je plata, bom pogledala ko pridem domov in sporočim. Sicer je pa pc star že kakšne 3-4 leta. Torej še ena možnost več kaj bi lahko bilo narobe. Še ena malenkost, zdi se mi da slišim iz pc-ja nek zvok, ki ga prej ni bilo. Ne vem kako naj ga opišem, kot bi se nekaj zaganjalo mogoče????

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja to ventilatorji ružji na katerih se sčasoma nabere prah, in potem začnejo posledično zavijat ..... opis pa je pravi je, se res zaganjajo

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
jaz imam takšno plato Gigabyte GA-M52S-S3 grafika Gigabyte GeForce 8400GS 256MB vse skupaj je bilo novo kupljeno pred 4mesci pa da bi že crknilo.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja če maš garancijo pa sploh ne vem kaj jokaš .... neseš na servis pa ti tak morajo popravit pod garancijo .... je pa moj prejšnji post veljal enemu nad mano .... a si že kaj pogledal temperature?