Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Imel bi eno vprašanje za forumaše. Velikokrat sem že preko ebaya prodal in kupil določeno robo in plačal s paypalom. Redno tudi uporabljam paypal kot plačilno/prejemno sredstvo za storitve.
Imam pa en problem. NA bolhi prodajam kolo in za nakup sem od tujca prejel mail. Kupec želi plačati kolo s paypalom in urediti lasten prevzem kolesa preko hitre pošte...
Se lahko tukaj zadeva kakrkoli zaplete, npr, da on meni plača znesek, potem pa naredi paypal refundacijo ?
Oj, nima smisla debatirati in ti že takoj, po tvojem uvodnem opisu primera, lahko povem, da gre za bolj ali manj običajen primer "nigerijske prevare"!
Predlagam ti, da skrbnike portala Bolha.com kar takoj obvestiš o uporabniškem imenu in vseh ostalih podatkih, ki so razvidni iz doslej prejetih sporočil ponudnika. S tem boš privarčeval čas, zelo verejtno pa tudi morebitne kasnejše neprijetnosti ob nadaljevanju dogovarjanja ali celo sklenitvi posla s takšnim
hitrim ponudnikom iz tujine. Pika.
Če pa si vsaj malček sadistično razpoložen, pa se lahko z nadebudnim kupcem v nadaljevanju še malce poigraš in v pazljivi igri prideš do lastne potrditve zgoraj omenjene "predpostavke".
: Ko bo bolšji skrbnik onemogočil ali izbrisal uporabniški račun lažnega ponudnika oziroma kupca, boš od slednjega v nadaljevanju dogovarjanja gotovo nenadoma (itak) začel dobivati odgovore neposredno s kakšnega njegovega e-naslova. Takrat ga čisto mimogrede in navidezno naivno, po vsem ostalem, povprašaj, zakaj več ne prejemaš njegovih sporočil iz sistema Bolha.com ...
P.S.: Lahko ti še povem, da je takšnih primerov na Bolha.com zelo veliko! Kar nekaj pove tudi o portalu samem ... (Očitno se tovrstni varnosti še kar nočejo ustrezno posvetiti.)