PAYPAL, POTENCIALNI SCAM?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Lepo, da si uredil.
Meni sicer ni jasno koliko butlja moraš biti, da nekaj pošlješ na podlagi kar nekega obvestila o prejemu plačila. Itak vidiš na PP ali TR, če je denar prišel.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
JE NEKOLIKO BOLJ prefinjeno,....
na email dobiš obvestilo in potrdilo (od kao paypala) da je bilo izvedeno plačilo! Obvestijo te tudi da plačilo še ni vidno v tvojem paypal računu. Plačilo se bo dokončno izvedlo, ko boš poslal potrdilo o poslani pošiljki, tracking oz. sliko (preko njihove scam spletne strani .....pay.customer.nekaj....). V bistvu zgleda vse zelo logično in kar realno...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, logično za butla. Copy/pastaj sporočilo in poglej od kje je bil mail poslan
wink-1.gif
.
Vsak, ki se gre spletna plačila bi MORAL narediti osnovni tečaj samovarovanja na spletu. Moje osebno mišljenje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Priporočeno mu pošlji čestitko za veliko noč
grin1.gif

Skartka, kot velja osnovni nasvet, ČE bi denar NA paypal prišel (torej, ne na "mail" ampak na platformi), potem imaš šanso da se zadeva izide. Sicer ne
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Točno tole, kar si našel sem imel v glavi, pa se nisem spomnil, kje sem slišal za to opozorilo.

Sedaj pa ti svetujem, da še ti njega nategneš !!!

Igraj igro dalje pa mu ponudi, da imaš še ene 3 zlate dukate, samo, da bi ene 10% več, kot je borzna cena zlata in napiši mu, da ravno na Paypalu rabiš sredstva, ker boš nekaj večjega kupoval. Ko ti "nakaže " po paypalu mu odgovori, da so plačila vedno takoj vidna , da ti pa ne vidišp plačila, potem mu pa morda še kako potrdilo pošte pošlji ali kako dhl številko izmišljeno, pa reči, ja res čudno, da se ne da trackat pravijo na dhl u juti bo v sistemu ......

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
na email dobiš obvestilo in potrdilo (od kao paypala) da je bilo izvedeno plačilo! Obvestijo te tudi da plačilo še ni vidno v tvojem paypal računu. Plačilo se bo dokončno izvedlo, ko boš poslal potrdilo o poslani pošiljki, tracking oz. sliko (preko njihove scam spletne strani .....pay.customer.nekaj....). V bistvu zgleda vse zelo logično in kar realno...
Ni logično, evrčki so na PP takoj, to je bistvo.

Linkov v mailih se pa ne klika.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Pošlji mu kilo dreka, čefurju italijanskemu. Lahko ti ga doniram.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:

Evo,to je to,sem ti že včeraj napisal,da se tole nebi dobro izšlo zate,če bi res poslal robo temu makaronarju v Napoli...