Passat - desno ogledalo manjše?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik airj pravi:
KSZ: Nekje so parkirna mesta zelo ozka, pa vhodi v garaže tudi. V tem primeru pride prav 5cm krajše desno ogledalo.. To ali pa da hodiš iz avta na dež pa zapiraš ogledala ali pa da kupiš ožji avto, kar vam je ljubše :D

Nekateri pa to lepo naredimo s pritiskom na gumb...aja nimam VAG-a : grin:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik airj pravi:
KSZ: Nekje so parkirna mesta zelo ozka, pa vhodi v garaže tudi. V tem primeru pride prav 5cm krajše desno ogledalo.. To ali pa da hodiš iz avta na dež pa zapiraš ogledala ali pa da kupiš ožji avto, kar vam je ljubše :D

Ma k. sej maš pr VAG-u gumb da se ti prklopjo
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Novejsi passati imajo enako velike, prej so imeli manjse zaradi parkiranja, pogled z manjsim ogledalom pa je enak ker je steklo bilo bolj upognjeno.
Sam sem pri mojem desno menjal z vecjim ker mi malo ogledalo izgleda grdo.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Yeah right.....:?

Yes, malenkost manjša čelna površina, čeprav jih stane isto.
Srečni Angleži ker nikoli niso trpeli tega "privilegija".

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Če imaš res hude težave s parkiranjem, moraš ogledala itak poklopit. Bi bilo pa nekako logično, če bi rekli, da se vedno parkira na ozko ob steno samo s sopotnikovo stranjo in pa da, ko poklopiš ogledala, nič ni vidiš bočno. Samo vseeno, jaz moram parkirat ravno obratno, zato mi je prav všeč, da je ogledalo večje, saj v tako majhna nisem navajena gledat med vožnjo, nekaj me je motilo (res pa je, da slovenci ogledal ne uporabljajo, zato bi lahko še več prišparali, če jih sploh gor ne bi dali). So pa ljudje potem ta mala ogledalca res menjavali za velika.

Naši sosedje (I), ki imajo dejansko res take in drugačne težave s parkiranjem, so pri Puntu 2. generacije imeli nepobarvana ogledala, ki so se ob vsakem najmanjšem trku lepo zložila ob avto in nisi imel problemov s stroškom barvanja ali dela s poklopljanjem.
grin1.gif

Drugače se mi zdi pa smešno, da bi se šparalo na prostoru na avtu, kot je Octavia. Če širina avta povzroča take težave v garaži, itak vzameš nekaj manjšega, ne glede na ogledalo.

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:

Drugače se mi zdi pa smešno, da bi se šparalo na prostoru na avtu, kot je Octavia. Če širina avta povzroča take težave v garaži, itak vzameš nekaj manjšega, ne glede na ogledalo.

Ja veš da.. a nisi še slišala za fovšijo. Če ima sosed velika kola doma, potem moraš ti imet še večja kola. Zakaj bi Kio ceed kupil, če pa lahko passata :D Problem z garažo pride kasnej, ko je na sporedu toča :D

@tistega, ki pravi, da se špegli na njegovem avtu dvigajo. Sej se tudi na VAG grupi, sam avti letnika 2000 ali manj so bolj redko to imeli, tko da se ni treba kaj preveč hvalit.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik airj pravi:

Ja veš da.. a nisi še slišala za fovšijo. Če ima sosed velika kola doma, potem moraš ti imet še večja kola. Zakaj bi Kio ceed kupil, če pa lahko passata :D Problem z garažo pride kasnej, ko je na sporedu toča :D

Ajoj, na ta pomemben faktor pri nakupu sem pa pozabila.
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kdo se hvali
stupid-1.gif
sej nismo leta 1980.
Veliko VAG modelov (govorim za te ker je debate o njih) srednjega razreda ima to funkcijo in če veš da imaš z preklopom probleme (potrebo) si pač to porihtaš (dokupiš)..

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Kater avto leta 1998 pa je imel el. preklopljiva ogledala? Pa da je bil recimo do višji srednji razred? Takrat je bilo tako, meni se zdi razumljivo, mi pa ni všeč
smile-1.gif
(čeprav imam avto s točno tako majhnim ogledalom.. ker ne moti če je manjše, mi je čisto OK)

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Problem je že, da takih, ki imajo el. nastavljiva ogledala na prste ene roke prešteješ :D

Edit: typo

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nastavljiva ali preklopna?? Nastavljiva ima že vsak k. fiat od leta 90 naprej
hysterical-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Fiat uno tudi? :D Potem je to pa res luksuzna kola, ker še audi in bmw nista imela (zdej bo vsa čefurjad fiat uno iskala.. kar niti ne bi blo slabo :D :D Da ti ne bo res še kdo verjel, lol si res :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik BigBoss pravi:
Taka se mi zdi, da je bila uradna razlaga s strani VAG-a.

Da ni razlaga o varčevanju boljša. Tko al tko je pri VAG-ovih avtomobili treba doplačat za vsako sranje. Dobro da še 4 gume niso dodatna oprema.
rolleyes-1.gif

Aja, povej koliko avtov ima rezervno feltno enako kot ostale 4. (lito platišče!)

Sicer pa res ne vem v čem je štos
Me pa zanima kako je najceneje zamenjati stekla na takih ogledalih (pustimo zavarovalnice na miru, govora je pa o A6)

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ta avtomatsko preklopliva ogledala so res ena najvecja bedarija zadnjega casa.Ne vem ce sem enkrat v svoji "karieri" to potreboval.
Najbolj pa so smesni BMWji s tistimi v luft obrnjenimi ogledali

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Vsak BMW do leta 2005 nekje, ko so postaja moderna run on flat čudesa
zmaga.gif