Mogoče se tu skriva odgovor. A nismo včasih rekli: "osel gre enkrat na led"?Pa mam pasate zadnjih 15 let vedno kakega pri bajti.
Mogoče se tu skriva odgovor. A nismo včasih rekli: "osel gre enkrat na led"?Pa mam pasate zadnjih 15 let vedno kakega pri bajti.
Tolk € za popravila nisem za noben avto dal kot za passate, pa ni važno al je bil to A6, alfa al pa reno espace.
Pa mam pasate zadnjih 15 let vedno kakega pri bajti.
Tole je pa mal .... zajebancije ... al pa imaš zelo nizka merila. A6 = Passat??? k'mon ...
A4 je pa druga zgodba, ta pa se lahko primerja s Pasasatom, res je ...
Na enem je glava počila, crknu egr, pa nek ventil N72 al neki podobnega, na drugem pa AGR, vztrajnik, turbina, antena za navi, zavorna čeljust... pa to vse pri obeh na cca 140k km.moras imet pa res smolo ...
predvsem zato, ker ga primerjas z alfo in renault espace ...
A6 je pa itak premium napram passat-u in je posledicno za enako okvaro cena odprave visja (razen ce gre za identicno komponento, ki ustreza obema voziloma)
Razlika med passatom in a4 (glede motorja) je ta da ima A4 kvalitetnejše pritikline motorju (šobe bosch in ne siemens, pa še par ključnih delov) osnova motorja pa enaka. Zato imajo audiji tudi višjo ceno in na splošno manj težav.
In ja, si čist po gostilniško zanikal.Niti slučajno. Ampak ja, dejmo še kako gostilniško napisat.
Pa kateri trgovec pa ne hvali svoje robe.Ko sem bil v Škoda salonu, mi je prodajalec sveto zatrjeval da je Superb = Passat, le da je cenejši, ko sem bil pa v VW salonu mi je pa prodajalec zatrjeval da je Passat = A6, le malo cenejši. Ergo Superb = A6, s tem da za slednjega odkartaš 30k več.
Ne, niti takrat ni bilo tako, danes pa sploh ne. Povsem odvisno od tipa motorja, tudi Audiji so imeli Siemens vbrizg.In ja, si čist po gostilniško zanikal.
Ko sem na 2007 letniku 2.0 TDI glavo motorja menjal, je definitivno tako bilo. Pri teh novejšij jajcih pa ne bom trdil.
Motor EA 188, Audi ga je imel samo na A3, VW pa povsod.Superb je vecji od passata. Vsaj tako pisejo. Vozil sem samo passata B7 in B8.
Glede motorjev wilburxxx
Sestej koliko izvedb imas tule v verzija EA188, EA189, EA288. Ce prav stejem: 12+18+15= 45 verzij.
In ti pravis da so v audiju boljsi 2.0 motorji kot v VW/škodi.List of Volkswagen Group diesel engines - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Pa če verjameš ali sem enkrat šraufal pasata z a4 motorjem. Še karterja niso menjali.
Sicer pa Audi A4 in Passat, če govorimo o tvojem letniku (2007) imata tako ali tako povsem drugačen motor, ker je pri Audiju vzdolžno, pri Passatu pa prečno postavljen. V gostilnah pa še vedno velja A4 = Passat, to je pa res.
B5.5 ali starejšega brez problema, ker takrat sta bila Passat in A4 res na enaki osnovi. Drugače pa razen če je kdo delal modifikacije, kar se mi pa zdi že ekstremno.Pa če verjameš ali sem enkrat šraufal pasata z a4 motorjem. Še karterja niso menjali
Takrat si v pasiju se dobil quattro, dasiravno pod drugim imenom.B5.5 ali starejšega brez problema, ker takrat sta bila Passat in A4 res na enaki osnovi