1.1.2024 se vrača Partis.
Po tragični nesreči lastnika se vrača legendarni slovenski portal?
Potem ko je legendarni in izredno priljubljeni slovenski spletni portal za deljenje (piratskih) datotek Partis po smrti lastnika in glavnega programerja ter številnih tehničnih težavah junija letos dokončno ugasnil, je nekdo oživil domeno partis.si, na kateri je zdaj obvestilo, da se Partis v...siol.net
seveda se moram sekirata te je kdo omenjal? a je kdo napisal, da bi se TI moral sikirat za partis?
seveda se moram sekirat
s tem ko kradeš tudi davkov ne plačuješ in jih moram jaz namesto tebe
Pobrali so toliko denarja on donacij in reklam, da si je lastnik hišo postavil. Ni pa imel denarja za backup.upajmo da res.
pa naj tokrat uvedejo neko simbolicno clanarino, da ne bo tehnicnih tezav.
Pobrali so toliko denarja on donacij in reklam, da si je lastnik hišo postavil. Ni pa imel denarja za backup.
Verjetno bodo spet postavili na pol delujočo stran, ravno toliko, da lahko poberejo še nekaj denarja
Kaj misliš, koli davkov dobi država od Netflixa in drugih pretočnih platform? Od oka bi rekel, da zero.seveda se moram sekirat
s tem ko kradeš tudi davkov ne plačuješ in jih moram jaz namesto tebe
Se strinjam, da je to resen problem države in cele EU. Če je npr. amazon obvezan obračunavat slovenski ddv potem ne vidim razloga, da se to ne uredi tudi pri pretočnih vsebinah. Ali pa se jih prepove.Kaj misliš, koli davkov dobi država od Netflixa in drugih pretočnih platform? Od oka bi rekel, da zero.
Tako opravičevanje se mi ne zdi ravno opravičeno, ker kraja je kraja, ali kradem jaz ali pa mega korporacijaTorej obtožuj ljudi, da kradejo vsebine, ti pa plačuješ davke, šele takrat, ko bodo te platforme pri nas obdavčene.
Ne, temu se reče socialni dialog.Mene pa zanima, ali imajo avtorji filmov, glasbe tudi kaj slabe vesti, ko pokasirajo od vsakega prodanega praznega CD-ja, DVD-ja..... četudi ga uporabim izključno za shranjevanje svojih lastnih avtorskih datotek?
A je to tudi kraja? Kaj mislite?
Nisem pisal o davkih, ki jih pobere država ampak o denarju, ki ga pokasirajo sazas in podobni, in na koncu dobijo avtorji glasbe, filmov..., npr Šifrer, Lovšin, Makarovička..... ki nimajo nič s tem, da js kupim CD in nanj naložim svoje slike. Dobijo pa € od nakupa praznega CD-ja.Ne, temu se reče socialni dialog.
Isto, kot ti zaslužiš 5000 EUR, država ti pa pobere 50% že z davki in prispevki na plače ter ti ostane za izplačilo 2500 EUR. Od tega kar zapraviš itak vzame še 22%, in ti ostane 2050 EUR efektivne vrednosti zasluženega.
Bila je debata na slo-techu ali redditu. Se ne spomnim več.lahko kaksen vir za tole?
Da ni bla mogoče na PorhHubu, a?Bila je debata na slo-techu ali redditu. Se ne spomnim več.