Parkiranje na Dunaju

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Kako hudiča lahko parkiraš na Dunaju če greš tja na uvajanje za 3 mesece, včeraj sem bil tam in po centru nimaš kje parkirat, povsod table za prepovedano parkiranje in ustavljanje... V parkirni hiši pa tudi ne morem imeti avta 3 mesece... So kakšna parkirišča brezplačna ali kako?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Kaj pa javni prevoz? Do gor peljejo vlaki, pa tudi po Dunaju se da povsod z javnim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Boš avto uporabljal, ali samo iščeš rešitev, da je avto nekje parkiran 3 mesece?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Hm, a nimajo ponavadi hoteli zraven tudi parking? Če pa ne sam hotel, pa so ziher kakšne opcije za goste v bližnjih parkirnih hišah...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tle si poglej, v katerih bezirkih ni potrebno imeti dovolinice in kjer ne rabiš listka za parkiranje. Parkiraj zraven U-Bahn postaje, pa je.

https://www.wien.gv.at/verkehr/parken/kurzparkzonen/

p.s. mesečna karta za javni prevoz je 50€. To ti bo pa že zneslo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
+1 za P+R, 52€/mesec te ne bo ubilo. Parkiraš pa v takem, ki ima garažna vrata in ne le rampe, tako da ne morejo not razni pijančki in iglarji. V prvem tipu je bilo sterilno čisto, v drugem pa me je zraven avta pričakala lužica sobotne bruharije.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
dajmo na stran javni prevoz, iščem drugo rešitev

Glej to ni neka vukojebina kot mb ali lj, to je ogromno mesto in tam nimas z svojim avtom kaj iskat, kar si ze sam ugotovil. V takih mestih se premikas izkljucno z javnim prevozom, ki je porihtan v nulo, avto pa parkiras na obrobju mesta.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
dajmo na stran javni prevoz, iščem drugo rešitev

Glej to ni neka vukojebina kot mb ali lj, to je ogromno mesto in tam nimas z svojim avtom kaj iskat, kar si ze sam ugotovil. V takih mestih se premikas izkljucno z javnim prevozom, ki je porihtan v nulo, avto pa parkiras na obrobju mesta.

to sploh ne drži,lahko se premikaš z svojim avtom po dunaju ampak to tudi konkretno stane,kar pa za nas slovence predstavlja nekaj nepredstavljivega saj smo navajeni na slab javni promet in pa to da se z avtom lahko pripelješ do vrat vsake ustanove,za nas nepredstavljivo je tudi to da 1/3 dunajčanov niti avta nima

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še to... Če te firma pošlje na Dunaj in nastani v hotelu je tudi parking strošek, katerega naj bi pokrila... Razen še misliš po slovenceljsko da se parkira zastonj...
Še več, meni je prejšnja firma celo naročila da naj parkiram v sklopu hotela. Res je, da sem stroške plačeval sam na licu mesta s MC, ampak po končani poti sem dobil vse stroške povrnjene (hotel, parking, taksi, javni prevoz...). Tako da res ne vem kaj je tu problem. In ja, na Dunaju javni prevoz deluje v nulo in je avto bolj v breme kot v korist.
Sodelavec, ki se je preselil na Dunaj pravi da najprej pripelje kramo do stanovanja, nato pa avto pelje pred firmo na parking in ga tam pusti do odhoda. Uporablja pa javni prevoz.
In še eno opozorilo... Tudi če najdeš zastonj parking, je to le čez dan. Čez noč moraš plačati, drugače dobiš kazen. Zastonj lahko parkirajo čez noč samo domačini z dovolilnicami.