parkiran avto

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.685
113
Iskajoč brata
Situacija je taka:

Okoli bloka je manj parkirišč, kolikor je avtomobilov. Ni nobene table, da je parkirišče rezervirano za prebivalce tega bloka. Na legalnem parkirišči je že več kot pol leta parkiran avto brez tabic in zavzema eno parkišče.

Zanima me, če se da karkoli storiti, za odvoz tega avta?

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
moj koLega ti ga odpelje za 50€... no questions asked
evil.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Mi imamo podoben primer, samo da so na tem tablice, gre pa Mercedes Aklaso, kar se mi zdi malo preveč nov avto, da bi ga kdo tako zapustil.

Kaj če podamo prijavo na redarsko službo, nam lahko povejo lastnika?

Na parkirišču pa so znaki, da je dovoljeno parkirati samo stanovalcem bloka.

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jaz sem si enkrat zapisal takole (za območje Lj):

Mestna inšpekcija:
01/306 16 25
V primeru zapuščenih parkiranih vozil.

Zdaj a cifra še kaj drži ter kaj lahko ta inšpekcija naredi...pojma nimam. Lahko pa za štos obrneš telefon pa vidiš za kaj se gre oz. vsaj iščeš v smeri 'mestne inšpekcije'.

LP

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Oni pozivajo lastika in na avto nalimajo obvestilo, da je treba do tega in tega roka vozilo odmakniti, drugače ga bodo oni odpeljali.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Pri nas je bil tako parkiran avto z romunskimi tablicami. Po pol leta se je gor pojavilo eni obvestilo, po nadaljnih treh mesecih pa je avto izginil. Kako in kaj pa pojma nimam.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
To jih verjetno preprodajalci puščajo na parkiriščih pred svojim blokom in ne samo enega ampak tudi do tri...na srečo je še dovolj placa
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kličeš na inšpekcijo, pridejo nalepijo list na avto, če čez tolk in tolk časa še vedno stoji v istem stanju ga odpelje pajek

za nemčijo je pa tako (morda je pri nas isto, se je treba pozanimat, če majo kak pravilnik) - skoraj isto, če pustim jaz moj izpraven avto s tablicami gor na enem parkingu, ga morjo pustit tolk in tolk časa, če pa je slučajno kakšno okno za kak cm odprto, pa ga morajo odpeljat, da ga kdo ne ukrade

zdaj, če je pri nas isto, mu lahko probaš na silo okno odpret (v kake stare gare se da čist enostavno prit pa mu spustiš okno dol za 1 prst, pa kličeš), če pa je sigurno zapuščen, mu pa lahk tud šipo razbiješ, efekt isti

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja najbolje da mu pol avta zdemolira potem pa pokliče pristojne organe da naj zaradi varnosti odmaknejo avto, da ne bo kdo vlomil

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sej nima veze, vlomil, ukradel... se ti tvoja ideja zdi čisto zdrava?

Citat:
zdaj, če je pri nas isto, mu lahko probaš na silo okno odpret (v kake stare gare se da čist enostavno prit pa mu spustiš okno dol za 1 prst, pa kličeš), če pa je sigurno zapuščen, mu pa lahk tud šipo razbiješ, efekt isti

Najbolje da mu v primeru da ga kdo pri tem dejanju dobi, napišeš še kakšna kazen ga doleti?

Kakšne ideje imate ljudje res. Pa sej so pristojni organi za to, da rešijo takšne primere in zapuščena vozila.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Kakšne ideje imate ljudje res. Pa sej so pristojni organi za to, da rešijo takšne primere in zapuščena vozila.
So, samo delajo ne. Za parking pod blokom sem večkrat poklical že za ene cca 5 vozil, no niti enega ni odpeljal pajek, vedno so po nekaj mesecih (2-9) prišli kaki cigani in naložili sami. So mi na oni številki za prijavo zapuščenih vozil (katere ne vem več, na njihovi strani je pa tudi ni) rekli, da nimajo kadra. Saj ni čudno, če narobe za 5 minut parkiraš v centru, ti ga že pajek odvaža, če pa je samo 500 m stran od Bavarca na sever, pa traja nekje 3 leta.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Ja najbolje da mu pol avta zdemolira potem pa pokliče pristojne organe da naj zaradi varnosti odmaknejo avto, da ne bo kdo vlomil

Men je enkrat kripa crknila in sem za en dan pustil blizu ene bajte. Ko sem prišel je že bila razbita šipa čez 15 minut pa še policaji.

Folk zajeban
bonk.gif
Pa sem skoraj 90% da mi jo je tist od katerega je bajta razbil.