Parking poškodbe v skupni garaži

tony

Guru
23. jul 2007
9.667
1.484
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kupi ji tiste grde gumice za na vrata, mogoce bo pa razumela
rolleyes-1.gif

zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa da narediš "zid", mogoče samo eno paleto pokonc postaviš. pa nekak jo fiksiraš, da se ne prvne. Navežeš okol stebra al pa kak vijak v tla, kako dodatno desko kot oporo...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.564
113
Poglete, VSI nasveti so v tej obliki: ona naj buta, jaz se branim, ščitim, zaščitim, pazim.
Torej, če jo moti hrup moje abdaptacije, naj poskbi za slušno zaščito ali pa naj se odseli!
Če je motor na hodniku in ovira dostop, ali naj ne hdim mimo ali ..
Sem emočen z rečitvai zatoso lahko mojadejanja nerazumna!
sraje pisat preko tablice

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kot invalidka bi morala imeti invalidski parkirni prostor. Če je garaža grajena v zadnjih recimo 15 letih jih tudi ima in potem naj se ji dodeli - zamenja - karkoli; tak parking. V bistvu se očitno drugače ne more zbasat iz vozička v avto in nazaj in mogoče se celo zaveda problema ampak enostavno si ne more pomagat?

večnioptimistpress

PS: gledam danes pred Leclercom v MB nov "kebab" kiosk točno vizavi več invalidskih parkingov. Vse okoli prazni parkingi, ampak en "frajer" v mečki pa na najbližji invalidski in na "kosilo".

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja figo... pri meni v bloku je v kleti 100+ parkingov ampak vsi navadni in za odkup stanovalcem za lepe denarce
rolleyes-1.gif
invalidska sta pa samo dva zunaj pred blokom

po tvoje bi moral invalidu kar pripadati parking v pokriti garaži?? v teh kapitalističnih časih že ne....

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nisem to napisal! Očitno gospa ima parking v garaži in med normalnimi ljudmi bi se vse dalo dogovorit. Sem pa govoril za novejše objekte, kjer je že predpisano število invalidskih parkingov v garažah. In če me že sprašuješ oz. vlečeš za jezik, bi morali biti ti parkingi trajno neprodani in za najemnino na voljo invalidom, ne pa da kot pri nas jih prodajo, potem pa folk tam kopiči "svinjarijo".

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zanimivo, nebi smelo bit. Me res zanima kaj piše v gradbenem in kaj v uporabnem dovoljenju.

Pa da ne zaidemo: kaj je komu več vredno - pleh ali normalno gibanje, naj si vsak sam odgovori.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Naš blok je letnik 2003 in ima kar nekaj invalidskih parkirnih mest v obeh nadstropjih kletne garaže.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Baje da so pri nas bili parkingu za invalide a so jih kasneje prebarval v navadne. Klasika, dejmo se dva dodatna prodat!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Zakonske zahteve so, da so parkingi za invalide, toda ti se prodajo tudi neinvalidnim, ker so lastniški. Nikjer v zakonu ne piše, da bi invalid moral imeti brezplačni parking. In ja investitor naredi tehnični pregled in nato to proda tudi invalidske parkinge, ki jih potem lastniško uporabljajo neinvalidi. Ker ko je enkrat tehnični pregled mimo je vse OK .........

Torej zakonodaja bi morala biti taka, da ima vsak blok v skupni lastnini nekaj invalidskih parkirišč, ki se potem prednostno oddajo invalidom, če pa teh ni pa komer koli, samo tako ali tako so pri nas zakoni neživljenski.

Je pa rešitev še ena, pri nas jo v garažah uporabljajo tako sprti in sicer iz stropa na tanjše verige pritrdijo kos močnega lesonita npr 150 x 150 cm in ta lesonit obesijo na strop tako, da je cca 15 cm od tal in je točno na sredini črte med parkirnimi mesti. Potem pač vsak svoja vrata pritisne ob ta lesonit in ga porine do sosednjega avta, tega pa zaradi velike naležne površine lesonita ne more poškodovati, tudi če se guza v avto. To menim, da je najboljša rešitev .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Haha, dobra. Namesto lesonita bi mogoce uporabili kaj bolj "mehkega", ceprav naibrz tudi lesonit res ne naredi poskodbe.
Pa ne rabis 15cm od tal. Najbrz bi bil dovolj pol meterski pas od visine pol metra do enega metra. S spodnjim in zgornjim okvirjem vrat ne mores butnit v sosednji avto