Par uporabnih!

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Ja, alkoholni kis za vlaganje - nearomatiziran.
Najceneje v Leclercu njihova "Eco" znamka.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Ja to sem se sam isto vprašal
smile-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ni res. Navaden kis, pa če je še malo soli zraven, v takšnih primerih dela čudeže. Ne poznam pa kisa s slike, ker ga pač ne kupujem - imam svojega ali "domačega" jabolčnega od soseda.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Imam 1 grelnik vode ina za odstarjevanje vodnega kamna v proizvajalec priporoča uporabo ALKOHOLNEGA KISA s cca 8% ocetne kisline, verjetno bi ta bil primeren tudi za zgornje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@ Samojed: za sol nisem vedel, kljub temu pa je rezultat več kakor dober in lahko zapišem, da sem tudi sam nekoliko presenečen!

Zadeva pa je danes zjutraj videti takole:

tus3.jpg

in še primerjava prej-potem:

tus4.jpg

razlika je dobro vidna, tako v površini plastike, mrežice, kakor tudi pri velikosti luknjic - zato: "myth confirmed!"
cheer.gif

P.S.: če koga zmoti ura ob datumu - v aparatu je nastavljena je še na poletni čas, sem opazil šele sedaj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
Zobna pasta za poliranje luči deluje. Preverjeno in tudi sam nisem verjel, dokler nisem preizkusil na lučeh mojega avta. Je pa morda odvisno, iz kakšnega materiala so luči narejene oziroma steklo luči.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TurboD pravi:
Zobna pasta za poliranje luči deluje. Preverjeno in tudi sam nisem verjel, dokler nisem preizkusil na lučeh mojega avta. Je pa morda odvisno, iz kakšnega materiala so luči narejene oziroma steklo luči.

Amm spredaj je plastika še polakirana, tako da je lak ponavadi glavni krivec, da žaromet npr. porumeni. Pri poliranju ta lak deloma ali v celoti "odbrusijo" nato je potrebno žaromet na novo zaščiti.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
To so posebni laki, ki se nanesejo z robotom na žaromet-> zelo tanek sloj. Pri teh, ki polirajo potem premažejo z neko snovjo, večkrat v intervalih (pokliči in povprašaj). Kakorkoli, če imaš že star avto in uničene žaromete nimaš kaj dosti izgubiti
wink-1.gif

Največji uničevalec žarometov je prav sonce, potem pa še vse ostalo. No sedaj pa naprej s par uporabnimi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
To bi morda delovalo tudi na pipi . Se pravi malo kis-a v vrečko pa zavezat čez noč?
odsraufaš perlator in ga čez noč namočiš v kis v kozarcu.
potem dobro potolčeš po dezki za rezanje, da ostanek kamna padeš ven in voila, nov perlator.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
če imaš tuš z gumijastmi luknjicami sploh ni potrebno čistit, vsake toliko časa podrgneš z roko po gumicah in kamen sam odleti stran.
odvisno koliko trdo vodo imaš. V LJ moraš občasno namočiti...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
razlika je dobro vidna, tako v površini plastike, mrežice, kakor tudi pri velikosti luknjic - zato: "myth confirmed!"
cheer.gif
če hočeš, da se železo spet sveti, zmešaj eno žlico sode bikarbone (eurospin 0,5 eur pol kile) in eno žlico vode ter zdrgni s to pasto.

kar se pa kisa tiče: tudi jaz kupujem tega iz leclerca. mas pa dostikrat tudi v drugih trgovinah 3 litre kisa za vlaganje za slaba dva eura.

pa tudi z limoninim sokom prideš do podobnih rezultatov.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi: če hočeš, da se železo spet sveti, zmešaj eno žlico sode bikarbone (eurospin 0,5 eur pol kile) in eno žlico vode ter zdrgni s to pasto.
Hvala za dodaten nasvet, vendar se kromirani del ročke sveti že sedaj, le da sem moral pri posnetku iskati takšne kote, ki niso odbijali svetlobe, zato je morda videti bolj mat.

LP