Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Kolega je 15 let monter in serviser za klime. Povedal sem mu, da iščem Panasonica 12 brez inverterja in mi je pač iz svojih izkušenj v zadnjem letu ali dveh povedal, da je kvaliteta izredno padla in ni več Panasonic best buy. Panasonic je čisto navaden Kitajec, tako kot 90% ostalih. Po njegovem je srednji zgorni razred najboljše razmerje Fujitsu, Toshiba. Srednji razred pa po njegovem Coolwex, LG, Panasonic. In po njegovem mnenju je Coolwex za moje potrebe bestbuy daleč pred Panasonicom.
Logično pa je, da ni najboljša, ni najslabša, za moje potrebe pa bi bila tudi Matrix več kot dobra.
Da še enkrat pristavim svoj piskerček.... panasonic je odlična klima in je NIKAKOR ne primerjaj z matrix variantami. Precej sem jih zmontiral in odstotek reklamacij je zanemarljiv. Se pa strinjam, da je lanska serija imela težave! Če jo precej uporabljate v težkih pogojih se pregreva kompresor.
Sem imel do letos tudi pogodbo z vicomo za montažo in servis klim Matrix (špar).... No letos je nisem podpisal. Zakaj že? Ker se mi ne da poslušati nezadovoljnih lastnikov. Sej tiste, ki delajo in dokler delajo opravijo svojo nalogo čisto zodovoljivo, procent reklamacij je pa dosti večji. Se pa strinjam, da cena je pa PRECEJ nižja in če kupuješ za 2 leti, samo za hladiti je to čisto OK!
Trenutno bi pa sam izbral Mitsubishi. Se mi nekako po občutku zdi boljši od Panasonic-a, reklamacije letos nisem imel še nobene, delujejo tiho.... V glavnem letos največ montiram Mitsubishija.... Če pa si lahko privoščiš Toshibo pa toliko bolje. Razlika je predvsem v kvaliteti izdelave. Hladi pa ena kot druga skoraj popolnoma enako!
Lep dan