Panasonic klime pri Klimaa.si

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
To je odvisno od upravitelja in stanovalcev.
Tudi če sedaj imate, se lahko kdo spomni, da to ni pravilno in bo treba odstranit (sicer odvisno kdaj, ampak...)

In kaj ti lahko, če nočeš odstraniti? Kaznije te lahko le inšpektor za okolje in prostor (vsaj mislim da je on). Kazen je bila pred kakšnim letom v rangu 20€
smile-1.gif
za isti prekršek te pa lahko kaznuje le enkrat! Tako so meni na inšpektoratu povedali, ko mi upravnik "ni dovolil" montaže zunanjih rolet in klimatske naprave na fasado. Sem pa potem vseeno pridobil soglasja sosedov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Se pridružujem vprašanju na žalost, a kdo ima prenosno klimo?

kolega jo je letos kupil, pa je zlo ne zadovoljen z njo.
ene 10-15cm debela cev se ti mota po prostoru, katero moreš nekak ven spelat.
sama klima je zlo velka
glasna
slabo ohladi, vrjetno tut zato, ker če nimaš luknje v steni moreš imeti odprto okno.

ko sem mu reku, da se mi tole ne zdi dober nakup, je reku, da če jih tolk prodajo, da že ne more bit zgrešen nakup. sedaj mu je žal, da jo je nabavil.
sem 1x pršu k njemu na obisk, da mal pogledam kak se sedi v ohlanjenem prostoru
evil.gif
pa še v tisti sobi ko je bla klima ni blo neki wow razlike.

prenosna klima dobesedno stran vržen denar.
boljš, da si tik pred spanjem nardiš oreng prepih v bajti da se luft premeša, pa bo pomojem velik boljš.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Jaz sem vzel Coolwexa 12. Kolikor sem gledal je kvaliteta Panasonica zelo zelo padla in je slabši kot recimo kakšen Matrix. Baje pa so se zelo popravili pri LGju. Jaz sem gledal price/performance in tudi garancijo (5 let) in glede na to, da bom samo hladil in ne ogreval vzel takšno brez konverterja.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V kakšnem smislu pa naj bi padla kvaliteta Panasonica? Daj to malce utemelji. A mogoče kakšne funkcije ne delajo ? Dvomim.
Crkujejo? Kje imaš odstotek okvar na 1000 inštaliranih izdelkov pri različnih proizvajalcih? Imaš morda kakšne konkretne info o neodzivu serviserjev Panasonic klim? Dvomim.

Ne prodajaj buč. Panasonic je bust buy preprosto zato, ker ima daleč najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Lahko sicer kupiš čunga lunga klime, prihraniš nekaj 100 EUR, a ob tem pozabiš, da klimo kupuješ za daljše obdobje ko je zaželeno zanesljivo in tiho delovanje v skladu s prednakupnimi pričakovanji.

Bom napisal še to. V svoji pisarni imam Toshibino split klimo. Baje je Toshiba oh in sploh. Ne vem. Jaz ne opazim prav nobene razlike med njo in Panasonicom.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pri nas se je nekaj omenjalo tudi, da za odstranitev lahko poskrbi upravnik, kar ti seveda lepo zaračuna na položnici. Da do skrajnosti, kot je izugba lastninske pravice zaradi hujše kršitve pogodbe o solastniških odnosih, ne gremo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
matrix in coolwex primerjas z ostalimi
grin1.gif
grin1.gif

Ej, Špar klimo sem fural 3 leta poleti in bp dela še vedno. Tudi grela je pri temperaturah okrog -5. Ampak zgolj za test, se nisem ogreval z njo
grin1.gif
.
Tako da ne pljuvaj čez to kitajsko plastiko.
grin1.gif

Hehe, s Panasonicom pa je ne bi ravno primerjal
grin1.gif

Zdajle enkrat bom kupoval drugo klimo in bo verjetno top model enega od renomiranih proizvajalcev, saj bo imela precej dela tudi z ogrevanjem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Montaža?
A ni bilo enkrat govora o tem, da se zunanje enote lahko montirajo na "dvoriščno" stran objekta, v smeri ulice pa ne?
Ne vem nimam pojma. Če to zgornje slučajno drži sem potem jaz mrzel-pogled imam samo na "javni" del, na dvorišče lahko samo preko sosedovega flata speljem klimo.
No glede na to da ni nihče do sedaj kompliciral pri konkretni zasteklitvi balkona, bo mogoče kdaj tudi klima šla skozi. Bi bilo pa zanimivo upravniku poslat kako? pred nakupom klime,(ker bo le prvi ki jo bom imel v našem bloku postavljeno na ulico)

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Kolega je 15 let monter in serviser za klime. Povedal sem mu, da iščem Panasonica 12 brez inverterja in mi je pač iz svojih izkušenj v zadnjem letu ali dveh povedal, da je kvaliteta izredno padla in ni več Panasonic best buy. Panasonic je čisto navaden Kitajec, tako kot 90% ostalih. Po njegovem je srednji zgorni razred najboljše razmerje Fujitsu, Toshiba. Srednji razred pa po njegovem Coolwex, LG, Panasonic. In po njegovem mnenju je Coolwex za moje potrebe bestbuy daleč pred Panasonicom.

Logično pa je, da ni najboljša, ni najslabša, za moje potrebe pa bi bila tudi Matrix več kot dobra.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Kolega je 15 let monter in serviser za klime. Povedal sem mu, da iščem Panasonica 12 brez inverterja in mi je pač iz svojih izkušenj v zadnjem letu ali dveh povedal, da je kvaliteta izredno padla in ni več Panasonic best buy. Panasonic je čisto navaden Kitajec, tako kot 90% ostalih. Po njegovem je srednji zgorni razred najboljše razmerje Fujitsu, Toshiba. Srednji razred pa po njegovem Coolwex, LG, Panasonic. In po njegovem mnenju je Coolwex za moje potrebe bestbuy daleč pred Panasonicom.

Logično pa je, da ni najboljša, ni najslabša, za moje potrebe pa bi bila tudi Matrix več kot dobra.

Da še enkrat pristavim svoj piskerček.... panasonic je odlična klima in je NIKAKOR ne primerjaj z matrix variantami. Precej sem jih zmontiral in odstotek reklamacij je zanemarljiv. Se pa strinjam, da je lanska serija imela težave! Če jo precej uporabljate v težkih pogojih se pregreva kompresor.
Sem imel do letos tudi pogodbo z vicomo za montažo in servis klim Matrix (špar).... No letos je nisem podpisal. Zakaj že? Ker se mi ne da poslušati nezadovoljnih lastnikov. Sej tiste, ki delajo in dokler delajo opravijo svojo nalogo čisto zodovoljivo, procent reklamacij je pa dosti večji. Se pa strinjam, da cena je pa PRECEJ nižja in če kupuješ za 2 leti, samo za hladiti je to čisto OK!

Trenutno bi pa sam izbral Mitsubishi. Se mi nekako po občutku zdi boljši od Panasonic-a, reklamacije letos nisem imel še nobene, delujejo tiho.... V glavnem letos največ montiram Mitsubishija.... Če pa si lahko privoščiš Toshibo pa toliko bolje. Razlika je predvsem v kvaliteti izdelave. Hladi pa ena kot druga skoraj popolnoma enako!

Lep dan

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Si mogoče že imel opravka s klimo Daikin Ururu Sarara?
Kakšno je kaj tvoje mnenje glede tega modela?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Si mogoče že imel opravka s klimo Daikin Ururu Sarara?
Kakšno je kaj tvoje mnenje glede tega modela?

Žal ne.... Če dobiš kakšne uporabne informacije se priporočam, ker sem jo gledal zase....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Da še enkrat pristavim svoj piskerček.... panasonic je odlična klima in je NIKAKOR ne primerjaj z matrix variantami. Precej sem jih zmontiral in odstotek reklamacij je zanemarljiv. Se pa strinjam, da je lanska serija imela težave! Če jo precej uporabljate v težkih pogojih se pregreva kompresor.
Sem imel do letos tudi pogodbo z vicomo za montažo in servis klim Matrix (špar).... No letos je nisem podpisal. Zakaj že? Ker se mi ne da poslušati nezadovoljnih lastnikov. Sej tiste, ki delajo in dokler delajo opravijo svojo nalogo čisto zodovoljivo, procent reklamacij je pa dosti večji. Se pa strinjam, da cena je pa PRECEJ nižja in če kupuješ za 2 leti, samo za hladiti je to čisto OK!

Trenutno bi pa sam izbral Mitsubishi. Se mi nekako po občutku zdi boljši od Panasonic-a, reklamacije letos nisem imel še nobene, delujejo tiho.... V glavnem letos največ montiram Mitsubishija.... Če pa si lahko privoščiš Toshibo pa toliko bolje. Razlika je predvsem v kvaliteti izdelave. Hladi pa ena kot druga skoraj popolnoma enako!

Lep dan

Za Matrix ne bom nič rekel. Amapak kolikor je meni razložil je Matrix eno, Coolwex pa drugo. Ne zamenjevati CoolWEX in CoolMAX (Interspar), ki je dejansko Matrix.

Baje imajo daleč najmanj reklamacij z Coolwexom in da je stvar zelo dobra, če pa je to res, pa nebi vedel. Nekaj zaupanja mi daje tudi 5 letna garancija, ki jo dobiš samo še pri Fujitsuju.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, bomo videli. Moja klima deluje 12ur na dan, za sedaj sem povsem zadovoljen z delovanjem. Je pa Panasonicova sedmica, Series 3. Naj bi grela do minus 15 zunanje temeperature. Hecno je, da ima grelno moč bistveno višjo kot hladilno. Okoli 4 kW, hladilno pa 2.4 kW.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Igi eno vprašanje.

O mojem problemu z 2 sobama si tako že prebral. Sedaj sem razmišljal, glede na to da je za hladit cca 30m2 (2x15), da bi kupil eno klimo za npr 40m2 in jo dal v dnevno sobo, kjer je bolj potrebna, nato pa bi povezal spalnico in dnevno z cevjo (recimo fi 20cm dolžina cca 2m) in dal na vsako stran ventilator z nizkimi obrati, ta pa bi skrbela za prečrpavanje zraka iz dnevne v spalnico.

Seveda stvar ni optimalna, me pa zanima, če bi bil sploh kak učinek.

Hvala za odgovor.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
po mojih izkusnjah ne. sem nekaj experimentiral s podobnimi zadevami in ni ucinka.