PADAlci

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Praktično vsakodnevno jih rešujejo, ampak tokrat enemu usoda ni bila naklonjena.

V Bohinju umrl avstrijski jadralni padalec

Ljubljana - Pod Rodico v občini Bohinj je nekaj minut po poldnevu strmoglavil jadralni padalec in zaradi poškodb kljub posredovanju reševalcev umrl na kraju dogodka.

Par ur kasneje pa spet ...

Ob 17.19 se je poškodoval nemški jadralni padalec pri zasilnem pristanku na travniku pred vasjo Vrsno v občini Kobarid. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin in NMP Tolmin, ki so ponesrečenca z zlomljeno nogo oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ravno danes sem z Triglava prišel - oz. danes sem bolj prišel z ene koče od 7h triglavskih jezer, pa smo prišli do bohinja in tam smo gledali jadralce, ki so se lepo spuščali dol ... videl sem enega z oranžnim padalom ali neke take barve, ko sem za slabo minuto spet gor pogledal, tega padalca več nikjer nisem videl ... nisem vedel, da se je kaj zgodilo, pa par minut za tem je helikopter letel od tiste strani, kjer sem padalca videl, proti jezeru. Ura pa je bila nekje 3-4.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js sem jih pa par jemal z dreves. Ponavad se zgodi celo tko, da ko pristane čez 3 krošnje mu ni nič. Pol pa padalc neki časa čaka in ko se naveliča... poskuša zlest dol in to je ponavadi slaba odločitev. Se je pa že zgodilo da sem klestu tiste male smrekove veje da sem dobu dol padalo in ko so stala drevesa kot svinčniki glatka v nebo se je prikazal kmet pa me prašal po zdravju. Padalc je itak že ******, js pa na drevesu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Ob 14.26 je na območju Lijaka, občina Nova Gorica, strmoglavil jadralni padalec iz Irana. Pri padcu se ni poškodoval. Člani GRS Tolmin mu pomagali pri sestopu v dolino.