Pa se je začelo - Kitajci udarjajo

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
sej pravm da za 24k dobiš avto z 5*,vso standardno opremo v srednjem razredu in bolj šparovnim in zmogljivim motorjem.
je pa nekaj res.ni podoben x5 in tisti ki dajo vse samo na videz bodo kupci ceota

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Nekdo iz bmw foruma ga je že testiral in pravi, da je kanta brez primerjave.

Me sploh ne čudi
hysterical-1.gif

Pa menda ja nekateri ne mislite, da je to konurenca X5, MLu,...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Saj pravim, kitajske leteče krste s 15 let staro tehnologijo - prodaja sploh ne bi smela bit dovoljena. No ja, če bodo tako prodajali, prepoved sploh ne bo potrebna.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
za kitajceje to super, da se čimprej pomrejo:d, ker jih je itak preveč...sami sebi Darwin!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kitajci prihajajo, o temu ni dvoma. Samo po mojem še niso povsem zreli za evropski trg. Namreč glede na tehnološko zastarelost sploh niso poceni. Kaže pa pomemben trend. Skratka čez 10 let bodo po mojem že pomemben igralec na trgu, tudi v Evropi. Sicer pa konkurenca nikoli ne škodi.
wink-1.gif

Ogo

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj ce pogledas korejce, prvi avtomobili (daewoo racer, kia pride, hyundai pony...) to so bili vsi kopije nekih drugih znamk, daewoo je kopiral ople. In 5% teh vozil (10 let kasneje) je se zivih, drugi so vsi na odpadih.

nihče ni kopiral.

To so bili licenčni avtomobili nekateri - paralelno drugi pa iz "odprodanih" proizvodnjih linij.

Določeni avtomobili pa so bili narejeni na osnovi drugih avtomobilov. Npr kia-a na osnovi mazd, Hyundai na osnovi mitsubishijev.......

Kitajci pa sami nekaj pacajo ampak ta SUV zgleda dober. X5/CRV/Captiva hybrid, noter pa wannabe landcruiser
evil.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A daš link morda? Če bi imel pa propeler značko, bi bil pa najbrž izredno vozilo?
confused-1.gif

Ja izredno vozilo. Ti si kar kupi ta avtomobilček, če ti je všeč.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Vizualno je nekje na ravni bmw-ja, zato je všeč samo osebam s pomanjkanjem okusa, trdim pa, da bi taisti padali dol od vzhičenosti, če bi imelo vozilo drugo značko.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Vizualno je nekje na ravni bmw-ja, zato je všeč samo osebam s pomanjkanjem okusa, trdim pa, da bi taisti padali dol od vzhičenosti, če bi imelo vozilo drugo značko.

Točno, tvoj post ima smisel.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
jep začelo se je, samo bojim se da bi trgovci raje zaslužili več z manj avtomobili (in ne tako kot pri HYundaju,kii...)
Me prav zanima koliko je export cena tega avta (koliko dobijo kitajci za njega)
Zame predrag. Raje si kupim malo rabljenega preizskušenega terenca (pa ni važno ali je korejc (SantaFe, Sorento), ali pa kak evropejc oziroma japonc.
Če ne drugega, bo tule zanimivo glede rezervnih delov (sploh ker nekako pričakujem slabo kvaliteto)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kvaliteta bo verjetno podobna kot pri prvem Ssangyongu, pri Mussotu..slaba. Znancu je crkovalo vse živo, pol se ga pa še losat ni mogu za noben denar...bogve kam ga je potem spravil. Sploh noče slišat zanj
tongue-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Super. Za 25.000€ dobiš novega X5. Samo značko še zamenjaš, kak spojler gor in zmagaš.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Itak prideš na BMW servis in poveš da imena svojega avta ne veš izgovoriti. Ker je BMW izgovoriti veliko lažje in ker je avto podoben X5 si se pač oglasil pri njih. No pa tudi jaz ne vem napisati imena teh kitajskih jajc

Meni zgleda ta "avto" zelo ceneno, zastarelo, .......

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Ej kaj sem jaz to dobro prebral. Garancija je 2 leti oziroma 100.000km in proti prerjavenju 36 mesecev. (tam v ceniku piše)

Hvala raje dam še 2k€ več pa mam eno preizkušeno japonsko "sranje" doma kot pa tole.