Pa pravijo, da je kriza

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Zbrati morajo okoli 190.000 evrov

Citat:

Ker so orgle izjemno dragocen kulturni zaklad, ki ga je potrebno ohranjati, so v Leskovcu naročili novo glasbilo...

...Napovedani dobrodelni koncert je eden od načinov, s katerim bodo ta finančno zelo zahteven projekt, poskušali uresničiti," so sporočili z Občine Krško.

Mogoče nam uspe prehiteti Maribor...

670x420_0705__10Zadolzenih.JPG

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Najbolj je smešno da se potem folk krega in pluva čez zapufanost LJ, a zadolženost na prebivalca niti približno ni med prvimi, v mestu je pa več narejeno kot v vseh teh na seznamu skupaj....tako da ta novinarska tabela je kr neki.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne zastopim, ogromno denarja pride od NEK, zaradi HE delajo nove ceste, v glavnem ni da ni, ampak ko pridem v Krško, se mi zdi, da se je čas kar ustavil, kam pa potem spušijo denar, da ste tako zapufani?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
V kovinoplastiki jih bodo 300 pometal do novga leta

De za ene je kriza.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne zastopim, ogromno denarja pride od NEK, zaradi HE delajo nove ceste, v glavnem ni da ni, ampak ko pridem v Krško, se mi zdi, da se je čas kar ustavil, kam pa potem spušijo denar, da ste tako zapufani?

Kaj pa vlaganje v infrastrukturo ( vododvod, kanalizacija, optika...) ? Kar poglej opevano Ljubljano, celo pol mesta nima kanalizacije, cesta med Sostrim in Besnico je le delno asfaltirana pa še ta razpada...Ko bo Zoki vsaj v mestu zgradil kanalizacijo, takrat se bo lahko trkal po prsih, zaradi vlaganja v center sigurno ne!

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ja Krško, vsi se sprašujemo kam je šel denar. Imamo nov zdravstveni dom, dializni center, novo javno razsvetljavo, optiko v vsaki vasi, kanalizacijo v vsaki vasi, asfalt do vsake zidanice... bemti to stane. Šole so obnovljene, dozidane (krško, leskovec), imamo novo srednjo šolo, obnovili so teksas, obnovili so valvazorjevo hišo, bazen v brestanici, imamo vodo do vsake zidanice... tudi to stane.
Malo je ironije, ampak narejenega je veliko. Veliko bi se pa sigurno še dalo oz. nekatere stvari bi mogle bit bolj prioritetne.
Ne pozabmo na Kerinov grm, kamor je odteklo sigurno 200.000 € samo v zadnjih nekaj letih.
Je pa dolg sigurno velik, veseli me da vsaj firme niso nekaj zapufane.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Kaj pa vlaganje v infrastrukturo ( vododvod, kanalizacija, optika...) ? Kar poglej opevano Ljubljano, celo pol mesta nima kanalizacije, cesta med Sostrim in Besnico je le delno asfaltirana pa še ta razpada...Ko bo Zoki vsaj v mestu zgradil kanalizacijo, takrat se bo lahko trkal po prsih, zaradi vlaganja v center sigurno ne!

V Sostru Jankoviæ nikoli ne zmaga - zato tam ne bo asfalta

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
V kovinoplastiki jih bodo 300 pometal do novga leta

De za ene je kriza.

Lej, kriza se pozna najbolj na tistih podjetjih, ki so že v osnovi zaostajala za konkurenco in so dejansko "nezdravi" del gospodarstva. Ta del gospodarstva bo odmrl, preživeli bodo najmočnejši. Pač neka evolucija, za moje pojme je to kvečjemu dobro.

Poleg tega smo slovenci sami krivi, da smo taki zapečkarji in obstanemo v tisti službi, ki nam nudi neko lažno "varnost", osebno se nehamo razvijat in ko pride tak moment kot je v kovinoplastiki si pa nezaposljiv. Krivi s(m)o si sami. Ljudje se bi morali zbuditi, ker starega socializma ni več. Mogoče bo treba tudi skočit kdaj čez mejo po novo službo in zapustit rodni dom, prerezat popkovino.

Kar se pa tiče naslovne teme...joj kolk jamranja je okoli te krize. Pa en kup stokanja kako je bilo pred 20leti boljše. Klinac, ni blo. Se dobro spomnim npr. kako starša nikoli nista tankala polnega tanka v avtu pa čeprav je bilo gorivo veliko cenejše, tankala sta recimo po 2000 SIT. Danes si noben v naši familiji ne predstavlja, da bi tankal samo za 20eur
bonk.gif

Da o ponudbi v štacunah ne govorimo, včasih si imel samo nekaj znamk določene robe, cena je bila taka in pika. Danes imaš možnost izbire na celi paleti enega in istega produkta, poleg tega pa imaš na voljo še cenejše alternative kot so Lidl, Hofer, Eurospin, ki imajo enake produkte po dosti nižji ceni in enaki kvaliteti. Seveda bodo tisti dražji proizvajalci začeli propadati, ker so nezdravi del gospodarstva in se niso sposobni prilagodit cenam konkurence.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Da ne boš mislil da sem farski. In žalostno se mi zdi da bo tem farju dal denar folk, ki ga že tako nima. Ampak, če mu bo ratal to spelat, bi ga jaz dal nekam za direktorja ne pa za župnika.
Aja pispevka nisem bral, ker me blokira, bom doma, tako da pišem malo na pamet ampak se mi dozdeva kakšna je situacija.
Če se pa ne motim me je ta župnik učil v mladosti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Naša občina je zelo radodarna do njih. Točne cifre boš zvedel edino, če poznaš kakega cerkvenega ključarja, uradne evidence ne obstajajo.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ja saj razumem da se nekaj malega prispeva, saj gre za celostno podobo. Ampak več kot 5% pa absolutno jaz nebi dal.