Pa kakšna imena se bojo še spomnili?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
A tukaj izbirate imena za pse, al kako?
evil.gif

Ce bom kdaj imel hcer bo. Maradineja Doroteja Elizabeta. Pa nic ne bomo krajsal, vedno se jo bo klicalo s polnim imenom!!!

crazy1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.358
3.932
113
Ma qrc je to ker ti kolegi/sosedje/sorodniki ponucajo vse kar je uporabnega. Za fanta mi je bilo Bor nekako prebavljivo, problem je ker poznam vsaj 10 Borov starih od 0-3 leta. Lani in letos je ista fora z Lovrotom in Klaro.

Ne da se pa rečt na splošno kaj je ok in kaj ne. Nekatera imena preprosto ne pašejo k nekaterim priimkom. Že po številu črk, če ne drugače. Je pač mal nerodno če ima ime 8 črk, priimek pa 11, ali ime in priimek skupaj 6 (npr. Gal Ban, kar se izgovori nekako tako kot če bi pes zalajal).

Posebej zabavna so mi drugače numerološko nafrizirana imena in priimki.

B81

22. jul 2007
38.161
11.283
113
Ok to so ekstremi, tudi pa se mi ne zdi primerno dat imena Tonček, Jožek, Franci...pa tudi ne Gaj in Lucijan in podobni...
Mislim, da je ime Peter prestalo celo obdobje in se še danes da brez problema in tudi ne zveni staromodno, kot recimo Franc.
Sašo, Rok, Matej....tak bi nekak dal sinu ime.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
poznam realen primer, sicer je zdaj gospa že v poznih štiridesetih, ime pa ji je Ana...

nič posebnega a ne?

ne če se pišeš [censored] Ban.

jello

Guru
22. sep 2008
10.358
3.932
113
Kako je pol v praksi? Ju kličete z obema imenoma ali samo z enim (kdo v tem primeru izbere s katerim)? Čist resno me zanima, ker kar sem imel sošolcev smo jih vedno klicali po enem imenu (bolj civiliziranem, če je bil npr. Matej Jože, so ga klicali Matej).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.981
40
48
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ok, in kaj je narobe z Lun-om
confused-1.gif
? Jz sm se odloču že za oba imena.. Pa oba imata samo 3 črke...

Lun:

Domnevni izvor:

Loon (noun):
-any of several large, short-tailed, web-footed, fish-eating diving birds of the genus Gavia, of the Northern Hemisphere.
-a crazy or simple-minded person.

evil.gif

Hehe, kaj pa Žanluka? Zihr so starši "vivid Star Trek fani" od kapitana Picarda.
hysterical-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.253
1.280
113
43
Ne ker se ne pišem Jera.
@Devil - Če sm jih za fantka jih bom pa še za deklico streniral

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Ob tričrkovnih pasjih imenih v stilu Taj, Jon, itd., mi gre na bruhanje. A lahka v ime vključiš tudi številke? Jaz bi imel otroka po imenu XZ3/a
grims-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.358
3.932
113
Pravim da je ravno tu problem, ne morš za par let naprej rečt. A če boš poznaš 5 tamalih ki bodo Mile boš dal enako? recimo da bo Mila še njena sestrična, sošolka in dve sosedi? Ne verjamem. Za avgusta letos sem imel že nekako dve ideji, pa obe odpadeta iz istega razloga. Pomoje bom vedel ko bo že napol zunaj, ali pol ure za tem (kot pri prvem otroku).

Drug ekstrem je pa da je mali 14 dni brez imena ker se ne morejo zmenit kaj naj bo (primer iz ožjega sorodstva, lansko leto).

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne gledam, kaj kako ime pomeni, žal.

Vsak si svojo usodo in svoj značaj. Ime tle nima nič..
wink-1.gif

Pač, moje mnenje...

@Devil: Ko boš za deci domačega dal, se bova naprej menila; do tkrt pa: ko te j***
evil.gif