Pa kakšna imena se bojo še spomnili?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Pa menda še nihče ni omenil največje realne tragičarke, kar se imena tiče.
Ljubljančani, kar priznajte, katero gospo ste po imeniku klicali, da se je javila na telefon, potem pa odložili in se pričeli smejati kot pečeni mački.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Fikfak Mafalda Celovška 26? zadnje cifre pa nevem več...
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Pa nikogar ne silim, da da sinu ime Jože. Samo moje mnenje je tako. Osebno so mi ruska imena všeč a jih ne ponujam okoli. Pa rad prov preberem, ker nisem jemal francoščine, šiprataj,.... So imena in priimki seveda, ki so čudno berljiva.
Vsak da svojemu pubcu ime kot mu paše, a ne. Je pa dobr premislit, kako bo čez par let, ko se osamosvoji. Nevem, Ana Marija Novak, primer je se razume, se poroči s Francelnom Suhadolčan (spet primer). Punca pa hoče svoj priimek. Kaj dobimo? Kolikokrat se taka oseba polno podpiše? Pol pa zganjajo ene kratice, pa ne polno podpisan,....
Pa nočem nobenga užalit ali se norca delat. Sem svoji pred poroko povedal, da bo imela en priimk al pa lahko gre. Pa če se odloči za svojega, bom jaz vzel njenega. No, toliko mi gredo na falus dvoji, trojni priimki.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.657
4.047
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:No, toliko mi gredo na falus dvoji, trojni priimki.
Potem dohtarce nebi bile zate. Ne vem če je 10% poročenih doktoric z enim priimkom.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
v našem vaškem vrcu, se prov začudiš nad imeni. Kot da si v tujini in še napisana so tako. Predvsem pa opažam vpliv Tele novel. Kratka imena tut jaz ne prebavljam, a nekatera so kul mormo priznat. Jaz sem se odločil da bomo Mel slovenska/slovanska. Punca ma po dj-ki, tamal po slovenskem hribolascu, ki ma vikend na triglavi.
Jezi me, da je folk tulk glup. Živimo kot slovenci a imen je malo slovenskih. Se sramujemo samga sebe? Pa ajde men ime kakršenga češ sam nauči se ga napisati tm do 6 leta. Še najbl mi je pa zanimivo, ko vidiš kje napisan Novak xy. Prašaš tastare kaj to pomen in s ponosom razložijo. Pa kaj ti je, a boš vsakem to delal? Je bilo neko francosko ime. Sem matki zabrusu nazaj, da meni kot Janezu se prebere tako in tako (in vsem, ki so letal okol tamalga) pa Je bila užaljena. Eh.

DJ Marusha????

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.549
5.679
113
Ta viještica je mela prou dobre komade
smile-1.gif
Prou enga si bom odvrtu zdele

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
nazadnje je ena mama pred mano klicala sina Voranc...
bonk.gif

Pomoje ni dojela, da je bil to psevdonim Lovro Kuharja....to je bilo v bistvu ime pokrajine kjer so živeli njegovi starši, ne pa ime...
Dobro da mu ni dala ime Celje ali arja vas

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.549
5.679
113
Mogoče bo pa glede na kaki briljanti zdej po svetu hodjo pa sesajo informacije vase....še kdaj kaka Fukošima vn pršla
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.636
4.578
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
nazadnje je ena mama pred mano klicala sina Voranc...
bonk.gif

Pomoje ni dojela, da je bil to psevdonim Lovro Kuharja....to je bilo v bistvu ime pokrajine kjer so živeli njegovi starši, ne pa ime...
Dobro da mu ni dala ime Celje ali arja vas

Tebi pa književnost in zemljepis nista baš jaka strana, a?
stupid-1.gif

Lovro Kuhar a.k.a. Prežihov Voranc se je rodil v revni kmečki družini v Podgori pri Kotljah. Jst še nisem slišal za pokrajino v Sloveniji z nazivom Prežihov Voranc?!

Ime Prežih si je nadel po domačem imenu kmetije pri Prežihu, kjer je bil njegov oče najemnik, Voranc pa je domača koroška oblika imena Lovrenc ali Lovro. Prežihovina pa se danes imenuje Vorančeva rojstna hiša.

Jao, jao, kake mate eni...
hysterical-1.gif