Pa kaj so mal na glavo pal, al kaj (AUDI Q2)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
'Privosciti si' je 30k Eur.
'Imeti okus' pa preko 40k Eur.
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.651
6.515
113
čeprav meni se zdi tale audi ko en povišan polo, gla pa bol golf klasa

jaz bi zase nekaj manjšega, pa da ma normalno velike zice. to polo klasa nima. ne morem sedet kot človek.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Mislim, da je le treba razlikovati med "common sense" in "lahko si privoščiti". Ta dva pojma nimata nič skupnega.
Da najprej nekaj razčistimo. Tudi sam ne bi dal takega denarja za to gajbico.
Ampak nekomu je pač common sense tisto kar je tebi lahko si privoščič. In dokler mu ti ne plačuješ te gajbice, torej si jo sam s svojim denarjem, ne vem zakaj bi te to motilo. Mene ne in mu čisto privoščim, pri nas jih bo pa itak verjetno ravno 20 prodanih in to teh ''testnih avtov''. Tako da vas ne bo preveč bolelo
wink-1.gif
. Ista zgodba je z A1. Pri nas jih skoraj ni, v nekaterih drugih državah pa se jih vidi.

Da razčistimo še nekaj: kulturno izražanje mnenja (beri: gobcanje) je zaenkrat dovoljeno. Zakaj bi torej nekoga motilo, če se ne strinjam z napisanim? Diktaturo denarja in nedotakljivost si lahko nekam ...

P.S.: vedno bolj se mi zdi, da tebe zaboli vedno, ko nekdo podvomi v VW, Škoda in Audi umetnine. Pride to s staranjem?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zadnje čase opažam, da se cene novih modelov pri večini znamk samo še dvigajo.

Očitno smo prišli do te mere, da pri novih vozilih plačujemo "nov model oziroma nov izgled - obliko" vozila, vse ostalo pa je že videno!

Moje mnenje...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.654
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa ne smeš v svoj kruh dvomiti...
evil.gif

Danes prvič na cesti vidu kamijon (mislim da MB) ki je tudi imel LED "potujoče" žmigavce... Tko da sem si reku... Evo biznis se širi...

Ne bodi nestrpen...nekoč pride tehnologija tudi do Renaulta
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa ne smeš v svoj kruh dvomiti...
evil.gif
Brez zamere, ampak če bi jaz na Q2 računal za preživetje, bi hitro zaprl štacuno
tongue-1.gif
. Isto kot pri A1. Če bo en ali dva na leto bo še veliko. Pa itak bosta oba Italijana.
Verjamem pa, da vas temeljito boli, ko da nekdo za pol manjšo gajbico skoraj še enkrat več denarja
grims-1.gif
Lej to, jaz imam za 30 jurjev ''boljšega'' in večjega xxxx (vstavi po želji).
Se bo treba navadit, da Passat za 50 jurjev ni nič posebnega, ravno tako kinder jajček od Audija.
grims-1.gif

Meni tudi na kraj pameti ne pride, da bi dal x jurjev za nekatere znamke (bom jih namerno zamolčal, da ne bo hude krvi), pa zato ne pravim, da so tisti, ki jih kupijo butlji.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
saj je ista tehnika že par let v škodah, tako da si na konju
zmaga.gif
aplauz.gif

Škoda Yeti --------) Audi Q2 za reveže oz. pardon ''racionalne kupce''.
grims-1.gif

Lahko pa Fabia Scout: tam nabiješ vso dodatno opremo noter, pa ne vem, če prideš na 30 jurjev. Samo bo spet predrago, ker za 25 jurjev dobiš pa xxxxxx (vstavi po želji), ki je spet večji.
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
V zadnjih letih so se avti svinjsko podražili. Gledam zdaj malo avte, da bi nekaj nabavil, pa sem takoj na 25-30k, da je malo bolj naloženo... pa to 2-4 leta stare kible ne nove...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

Očitno smo prišli do te mere, da pri novih vozilih plačujemo "nov model oziroma nov izgled - obliko" vozila, vse ostalo pa je že videno!

Moje mnenje...

Je treba tudi seznam serijske oprem pogledat. Asistenčnih sistemov je vse več tudi v osnovnih modelih (tudi zaradi EuroNCAP). To pa nekaj stane.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

Moje mnenje...

Je treba tudi seznam serijske oprem pogledat. Asistenčnih sistemov je vse več tudi v osnovnih modelih (tudi zaradi EuroNCAP). To pa nekaj stane.

Pa tudi ekologija in "ekologija" prineseta marsikaj k ceni.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Počasi, počasi bo še Dacia prilezla do premium znamke. Bo treba ustvariti novo budget znamko. Morda Zastava?
crazy1.gif

@mtl: s(m)o zate vsi, ki ne kupijo vsega, kar jim korporacije servirajo, foušljivi pezdetje?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prehitro si prebral... odgovor je bil mišljen za celo VAG skupini, kakor ti je nekdo očital...
Vidim pa da si se "modernizoval" in ciljaš na æefurwagne... še opelice bo potrebno osvojiti...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
@mtl: s(m)o zate vsi, ki ne kupijo vsega, kar jim korporacije servirajo, foušljivi pezdetje?
A mi lahko serviraš, kje sem to napisal?
confused-1.gif

Pa direktno sem napisal, da po nobenem ne pljuvam, tudi če kupi kakršnokoli vozilo, ki je meni še tako neumno. Že ima svoje razloge, zakaj je njemu to vozilo optimalno. Ne pišem pa a so na glavo pal, pa to je preveč, pa kaj si ti ja nor, itd... Dokler kupuje s svojim denarjem, mi je čisto vseeno in mu privoščim Audija ali pa Renoja. Ali pa Dacio.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odkar se je reno skurbal z japonci in korejci ima vsaka funkcionalnost svoj modul in žico. In potem zadeve ni v avtu...
Ko so kliota v NM sestavljal je imel enako inštalacijo za vse opreme...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prehitro si prebral... odgovor je bil mišljen za celo VAG skupini, kakor ti je nekdo očital...
Vidim pa da si se "modernizoval" in ciljaš na æefurwagne ... še opelice bo potrebno osvojiti...
In zakaj je potrebno druge znamke, ki tebi ne ustrezajo, poniževati? A če kdorkoli reče čez tvojo znamko pa takoj skočiš...
Eh ja, dej bova to raje na pijači rešila...
nahrung002.gif

Pa še enkrat: jaz Q2 ne bi nikoli kupil, ker mi je grd, ker je SUV (bruham ob njih) in ker je drag. Pa ga zato ne stavim v kategorijo norih avtomobilov in ne pljuvam po njemu. Audi že ve, zakaj je takšna cena... Lahko bo pa flop kot je bil A2 in ga bodo pač nehali delat (dvomim, ker SUV-i so hot roba).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Za osvežitev spomina.

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Verjamem pa, da vas temeljito boli, ko da nekdo za pol manjšo gajbico skoraj še enkrat več denarja
grims-1.gif
. In udari ven tipična slovenska fovšija...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za osvežitev spomina.
To je bilo v kontekstu ''scanja'' po Audiju Q2, češ da so vsi, ki ga bodo kupili nori. In samo v tem kontekstu.
Če imaš Dacio nimam prav nobenega problema s tabo, čeprav to glede korporacij, me prav zanima, kateri avto imaš ti, da ti ga korporacije ne servirajo.
Mi pa gre rahlo na živce folk, ki brezvezno piše, da je nek avto nor. Če tebi ni lep, napiši, če ga ne bi imel, napiši, če ti je predrag, napiši da je tebi predrag, ne pa pisat, da so ljudje, ki ga bodo kupili nori in ne vem kaj še vse. Live and let live.
Bom se pa sedaj poslovil iz te teme, ker nima haska in je škoda časa (mojega in vašega).