Pa kaj je z našimi brezposelnimi?!

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Sej kakor vidim na študentskih servisih je oglasov za strežbo več kot ostalih skup, tako da imajo ženske kar bogato izbiro delovnih mest. Tudi postavke niso več tok švoh, kolikor sem videl povprečje od 5-6 €/h + napitnina.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Napiši minimalno plačilo 1000€ pa verjemi, da se jih bo par usulo
grin1.gif

Dokler bo pa 500€ pa verjemi, da ne bo kakšnega navala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ene kelnarce so pravi biseri, kaj nič ven ne hodiš?
grin1.gif

Mislil sem biser "v glavi", vizualno so skoraj vse, saj je to en izmed pogojev za delo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti si zadnji, ki bi obsojal nase brezposelne. tebi, ki ti je bilo dosedaj v zivljenju vse prineseno k ustom...
smirk-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Napiši minimalno plačilo 1000€ pa verjemi, da se jih bo par usulo
grin1.gif

Dokler bo pa 500€ pa verjemi, da ne bo kakšnega navala.

Daleč od tega, ker je dost ljudi, ki bi delalo za 500 evrov še več pa za 1000 evrov sploh pa dandanes, ko je toliko brezposelnih, sam delat se jim ne da jaz pa uživam v delu pa čeprav za majhno plačilo.

Jaz sem poklical en dan za delo pa sem že čez 1 uro delal, sicer pa bi rade volje delal 12 ur na dan sam delodajalec ne more.

BTW eni smo še danes delal do 7 zvečer medtem, ko ostali so se nabasali v avtu in odšli na lepš.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
On je napisal da rabi dve mični študentki, ki bi kelnarili verjetno za 500€.

Ne pa, da rabi 50 letno nazaposleno znucano šiviljo s 3 otroki, da bi kelnarila za 500€.

Pa še študenti ne morejo biti brezposelni če prav pomislim.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj pa sam veš, zakaj je tako...imaš opravka z ženskami in še to takšnimi, ki bi šle kelnarit...neki biserji ravno niso, ne.

To tal al tak, se 100% strinjam, zraven pa je še tolko "konkurence" ostalih delodajalcev, da enostavno lahko punčare zbirajo kam
bodo šle delat. Finta je, da mi je danes recimo kolegica "priznala" da se tut sama zmeni za razgovor, pa že potem ko odloži tel.
si reče: "eh ni to to,..."

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Po moje dosti luškanih in ne preveč ambicioznih študenkt raje najde enega bureka, ki jih bo financiral vsaj za čas študija (stanovanje, hrana, obleke, party), kot pa da sama dela cel mesec za 500eur. Dedov, ki so pripravljeni financirati take babe očitno ne manjka, saj že sam vem za en kup takih primerov...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Se mi zdi, da folk res nima več nobenega odnosa. Tudi za kakšno bolj "pomembno" delo kot kelnarjenje in bolje plačano. Se zmenijo, na njih čaka ob določeni uri za razgovor direktor, kadrovik, vodja oddelka in modela/modelke ni od nikoder, bog ne daj, da bi poklical in sporočil, da ne misli priti, da je našel drugo službo ali karkoli. Vsaj to se spodobi, da ne kradeš časa ljudem.
stupid-1.gif

Očitno gre ljudem še predobro oz. jim še ni šlo hudo v življenju, pa se ne zavedajo določenih stvari...
bonk.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, kar se tiče teme:
en folk je sila neodgovoren in upam da si boš zapomnil tiste, ki so te enkrat nategnile in si jih čakal, da ne bo naslednjič ko boš iskal, isto. Same si jamo kopljejo
wink-1.gif

kar se pa tiče prošenj... namigni kolegu da je budalo. Ker prošnja je prošnja, če je na roko napisana, toliko bolje. Če ne piše izrecno, da more biti na računalnik, je skoraj da bolje da je na roko, pod predpostavko da ne iščeš dilerjev ampak je ponudba za resen šiht. Seveda, tiste prošnje ki se začnejo z "ja, mujo oču da radim..." valda prve zavržeš, ker ne ustrezajo zahtevanemu layoutu, ampak ostale bi pa moral RESEN delodajalec tretirat enako
rolleyes-1.gif

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
A je za opravljanje dela, ki ga ponuja potrebna vsaj osnovna računalniška pismenost?
Mogoče niti ni tako odveč sklepanje, da nekdo ki ti prošnjo pošlje napisano na roko, ne zna uporabljati računalnika.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj pa sam veš, zakaj je tako...imaš opravka z ženskami in še to takšnimi, ki bi šle kelnarit...neki biserji ravno niso, ne.

To tal al tak, se 100% strinjam, zraven pa je še tolko "konkurence" ostalih delodajalcev, da enostavno lahko punčare zbirajo kam
bodo šle delat. Finta je, da mi je danes recimo kolegica "priznala" da se tut sama zmeni za razgovor, pa že potem ko odloži tel.

Mogoče bi pa palilo, da poveš, da izredno vzpodbujate študij in razumete da se je potrebno učit in posledično imeti prost dan. Da si precej razumljiv glede tega (bla bla). Plača je primerna sami zahtevnosti dela. Kolektiv je super. .... BLA BLA BLA

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
A je za opravljanje dela, ki ga ponuja potrebna vsaj osnovna računalniška pismenost?
Mogoče niti ni tako odveč sklepanje, da nekdo ki ti prošnjo pošlje napisano na roko, ne zna uporabljati računalnika.
Če delodajalec ocenjuje računalniško pismenost na podlagi tega ali je prošnja napisana na računalnik ali na roko, potem je itak bolje za iskalca zaposlitve, da ga ne vzamejo.

B81

22. jul 2007
37.012
10.539
113
Mojca Pokrajculja
Trustova vas 30
Vrhnika

Naša firma...

Prošnja

Nujno iščem delo, ki bi ga lahko opravljala.
Imam izpit B kategorije.

lep pozdrav!

Mojca

Takrat me še ni blo v firmi, samo če bi to videl, bi jo poklical pa reko, naj raje dobro na roko vrže, ko pa tak čas zapravlja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Mogoče bi pa palilo, da poveš, da izredno vzpodbujate študij in razumete da se je potrebno učit in posledično imeti prost dan. Da si precej razumljiv glede tega (bla bla). Plača je primerna sami zahtevnosti dela. Kolektiv je super. .... BLA BLA BLA

Idi na studentski servis maribor, pa mi na PM povej kater oglas ti najbolj pade v oko kot super primern.
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Takrat me še ni blo v firmi, samo če bi to videl, bi jo poklical pa reko, naj raje dobro na roko vrže, ko pa tak čas zapravlja.

Ce prav razumem niste imeli razpisa za delovno mesto, ampak je sama poslala "ponudbo" ? Po eni strani jo razumem, ceprav je tole silno skopo z informacijami. Zase menim, da bi lahko opravljal kup razlicnih nalog (na povsem locenih podrocjih; zdaj tako tudi je, ko delam zase ... sem vse od cistilke naprej
smile-1.gif
). Vse skupaj je nemogoce nasteti brez da prepisem kar del SKD, se ce bi poskusal, bi zagotovo kaj izpustil in morda bi ravno tisto bilo to, kar bi naslovnik kdaj potreboval. Namesto tega bi (oziroma tudi sem, dokler sem posiljal te stvari naokoli) torej raje navedel znanja in izkusnje z vseh teh podrocij in prepustil naslovniku, da ugotovi ali bi bilo zanj kaj od tega primerno, kot pa da nastevam mozne posamicne funkcije, kjer bi lahko podjetju dal dodano vrednost in pri tem kaj izpustim.

Tale deklina je sicer izpustila svoje druge kvalifikacije - morda zato, ker jih nima ? - je pa omenila izpit B kategorije. Kaj lahko pocnes z izpitom in brez drugih kvalifikacij ? Precej, sploh ce se vasa firma ukvarja (tudi) z dostavo
smile-1.gif