Pa bo šlo spet dobrega pol miljona

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ni res. Vecina slovenskih obsojencev za UMOR je dobila 30 let. Ti govoris o uboju. Veckratnik obsojenci za umor pa po veljavni zakonodaji lahko dobijo tudi dosmrtni zapor.

Point je v razlogu zakaj si ubijal. Ce ti dokazejo da iz koristoljublja je 30 hitro na mizi.

Ma ja.

V zadnjem času je dosti umorov, ko je kot krivec prikazan "samomorilec", ali pa nihče.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
Daj nam kak primer potem pa se kaj oprijemljivega (komentar uporabnika na spletni strani radiakrka ni oprijemljiv)

Pa se Ma ja. obrazlozi. K si na tekocem s sodbami za krvne delikte v sloveniji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
Hm...ne samo to.

Ce ti nenaklepno nekaj storis, torej iz malomarnosti... se te preganja za povzrocitev smrti iz malomarnosti - kazen je 6 mesecev do 5 let

Ce nekoga ubijes na mah, torej nisi nacrtoval tega da ga bos ubil ampak je to posledica mocne razdrazenosti (dobis soseda na svoji zeni in ti pade tema na oci) - kazen je 1 do 10 let zapora.

Ce nekoga ubijes - to je naklepno kaznivo dejanje, ce ni naklepa ne gre za uboj - je kazen 5 do 15 let.

pri umoru pa ti bom kar clen nalimal

Umor

116. člen

Kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje

1) na grozovit ali zahrbten način;

2) zaradi ukrepanja pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti ali v predkazenskem postopku ali zaradi odločitev državnih tožilcev ali zaradi postopka in odločitev sodnikov ali zaradi ovadbe ali pričanja v sodnem postopku;

3) zaradi kršitve enakopravnosti;

4) iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov;

5) z dejanjem, storjenim v hudodelski združbi za storitev takih dejanj, se kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

poboldal sem tisti del ki je relevanten za tega obsojenega roparja iz italije

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ok... sej člen poznam

mogoče sm narobe napisal - ne naklep, ampak načrtno... men je to sicer isto...
cool-1.gif

Zanima me recimo za tisti rop v litiji, ko si napisal, da bo obsojen za umor. Lahko bi bil tud uboj. In se bojim, da na konc bo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
Ne ne ne... ubil jo je pri oz po ropu, torej

4) iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov;

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ja, ok...

da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje

Sej to je tisto, kar me zanima oz. mi ni jasno. Kle bo treba dokazat, da je to naredil načrtno. Odvetnik bo pa trdil, da mu je pač "pao mrak na oči", ga je zagrabila panika, ni vedel kaj dela, pištola se je sprožila sama od sebe itd...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Daj nam kak primer potem pa se kaj oprijemljivega (komentar uporabnika na spletni strani radiakrka ni oprijemljiv)

Že.

Zame je oprijemljiv "komentar" dobrih znancev določenih družin in recimo kake "uradne" osebe, ki se je poklicno ukvarjala s temi zadevami.

Da "komentarjev" policajev, ki se userjejo pred "problemom" ne omenjam.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
bodi natancen: novomeskih policajev. Lej pri vas ste ful vsi glasni. Ko je pa treba kaj narest ni pa nic od vas. In to velja za vse tudi za kolege v modrem. Pri nas so vsi, tudi vas cigani, vedno dobili svojo porcijo plus posladek. Zato mi ni problem se o teh temah pogovarjat.

Ampak ne bos verjel koliko lopovov sem se v kibli tlacil oni so se pa drli "ciganov si pa ne upate". Sam je bil pa 3x vecja baraba od povprecnega cigota.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ne ne... ubil jo je pri oz po ropu, torej

Ja to je vse super in lepo, njegov odvetnik bo pa rekel da je bil takrat nepristeven, ali pa da se je pistola sama sprozila ali pa bo rekel da to kar se na kameri vidi sploh ni on, tako kot je rekel tisti na celu farmacije za njegov objekt da tiste satelitske slike ne prikazujejo nujno glih njegove posesti, pa bo potem dobil koliko 3 mesece hisnega pripora? Ja sej vem da bo vec in upam da bi bilo res 30 let za oba izmecka