P206 prestavna ročica trese po menjavi sklopke

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kaj bi bilo narobe, če po menjavi sklopke začne prestavna ročica trest in to kar opazno v 2. in 4. prestavi, 3. in 5. pa malo manj a še vedno...

P206 1.4 XS letnik .... bolj star....
smile-1.gif

Pol me pa še zanima, če bi kdo imel voznikov sedež zanjga ker mam polomljenga... sej se da prevleke potem prestavit?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Menjalnik je pri P206 na ravni fičota oz. jugota tako da dokler dela (slabo) ni neke posebne panike - ponavadi potem še crkne in ga menjaš!
evil.gif

Koliko trese? Toliko da ročica skače, pade iz prestave, trese samo ročico ali so na splošno vibracije, je kaj zvoka?

Ker pri vseh starih avtih malce trese ročico in ni to nič narobe.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Trese precej opazno, tud ropota mal, sej pravim, pred menjavo sklopke tega ni blo...

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Pezo ima glup sistem kar se tice rocice menjalnika se posebej tam kjer se rocica priklopi na menjalnik. Ima neke gumice in zadeva je taka da jo na silo gor in dol das. Seveda dokler je to frisna roba ni problema. Ko pa ti 10let in vec staro gumico z plasticno sredino natikas in stikas na silo se pa seveda raztegne cez mejo plasticnosti in tam tudi ostane, nastane luft, posledicno vibracije.
Bodi veseu da se ti niso pojavile vibracije po ostalem delu avta tako kot so se meni po menjavi 2h sklopk in je se vedno eno te isto. Francozi neznajo narest kvalitete znajo samo dizajn nekak zadet....

Btw men je ze odtrgal te gumice, sm su uprasat na modrega leva ce imajo nove in so mi rekli da ne da jih nikol niso mel.....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Na AC so bile vibracije res kar konkretne že... Ma bom še mal peljal pregledat.

Upam da ni res s temi gumicami kaj. Mi je pa mehanik govoru o eni puši, da je dal novo podrejat sam nevem kaj bi to blo...