Ker ste mi tako lepo pomagali, bom "na kratko" opisal še moje izkušnje...
Kartica/gotovina: KARTICA!!!
Prav ste imeli, v naših primerih gotovine v večini primerov sploh niso sprejeli, kartico pa povsod.. Tudi terminale imajo take, da vidiš, kaj plačuješ (v dosti primerih pa nam je oseba pred oči pokazala terminal in kolko plačujemo)... Ker sem imel zraven tudi nekaj gotovine, smo se morali prav potrudit, da smo zapravili večino gotovine..
Javni prevoz: Vseeno vzeli oyster, od STN in nazaj pa vlak. Pozor za nazaj, ko moraš bit na letališču pravi čas: vlaki vozijo v razmahu pol ure.. Smo skoraj letalo zamudili, ker smo štartali iz Stratford postaje, kjer je prestop v Tottenham Hale in smo skoraj pol ure čakali v stratfordu in še potem še skoraj pol ure v totenham halu in smo že bili skoraj uro v zaostanku... Drugače underground deluje kot mora (včasih gužva), pa tudi z busi smo se peljali parkrat in je bilo fajn. Glede underground kritika, ker v nekaterih odsekih nekaj tak ful glasno škripa, pa na večih razčičnih linijah.. Do zdaj še tako nadležnih zvokov nismo slišali nikjer v podzemnih...
Hrana: Jedli povsod, predvsem na street marketih (najljubši nam je bil Borough market, drugače jedli tudi na Camden market, Covent garden in Seven Dials market). Mogoče smo imeli srečo, ampak povsod jedli odlično..
Pa na teh marketih ima veliko ponudnikov tudi makete hrane, tako da vidiš približno, kaj boš dobil. So pa velike gužve.
Ogled tekme ANG-FRA: Heh, videl samo zadnjih 10 minut skozi okno enega puba... Eno večer prej nam je v eni majhni gostilni en kelnar rekel, da je nogometni navijač in da bo tekma ziher predvajana na enem trgu, ali Trafalgar ali Picadilly. In ni se mi zdel, da me hoče napizdit.. Ampak prenosa tekme ni bilo na nobenem trgu.. Je pa vseeno bilo zanimivo bit takrat na teh dveh trgih, ker si nisem mislil, da lahko Maročani (in ostali afričani) naredijo taki "đumbus" sredi Londona.. Res, oba trga so zavzeli, trobili, imeli so ognjemete, vriskali, itd... Policije je blo ko smetja.. Je blo zanimivo za videt..
Tako da tekme se gledajo v pubih..
Glede Sky Garden: ker preko spleta ni bilo več prostih terminov, smo enkrat šli mimo popoldne in je res bila doolga vrsta. In sem vprašal, če lahko gremo gor tudi brez rezerviranega termina in mi je rekel da bolj zjutraj, tam do 11h. In res, drugo jutro smo bili tam malo po 9h in ni bilo problema it gor... Ker tudi obiskovalcev še ni bilo toliko. Pa tudi pri ostalih atrakcijah sem videl, da se po 11h začnejo nabijat kolone.. Drugače pa lepo gori, da vidiš, kako veliko je mesto.. Bil nekje 12 let nazaj v London eye in mi je bilo na Sky Garden lepše (in še višje je)..
Muzeji: bili v British museum, History museum in Maritime museum (pri greenwichu). Sploh British museum nima konca, velik ko pes... Tudi History museum prevelik, maritime pa še v mejah normale. British museum nam nekak "ni sedel", ostala dva veliko bolj zanimiva... So pa vsi ti muzeji lepo urejeni in tudi brezplačni..
Parki: prehodili Hyde park in potem tudi onadva manjša parka do Big Bena in je bilo zelo lepo. Če nebi bilo toliko letal v zraku, skoraj pozabiš, da si v milijonskem mestu. Veveričke skakale povsod, tudi ljudem jedo iz rok.. Priporočam tudi obisk Greenwich parka, še bolj mirno. Pa mesto vidiš "od daleč" in je lepo mesto za naret panoramsko sliko Londona... Pa tudi mir je..
Camden Town: ta predel obiskal nekje 12 let nazaj in se mi zdi, da je sedaj precej bolj obljuden in postaja taki komercialen in se mi zdi, da nima več tiste odpičene duše, tudi odpičenih ljudi vidiš zelo redko.. Vseeno pa vidiš odpičena pročelja stavb in tudi trgovine z odpičeno ponudbo..
Saj ne vem, če sem še kaj pozabil.. Mislim, da je to to, kar sem mislil povedat. Drugače pa smo se imeli lepo in tudi ljudi so se nam zdeli prijazni.