Outlook 2010 - podatkovna

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej podatkovna datoteka. Po defoltu se shranja nekam na C:/uporabnik/apps .... v božjumater!
tongue-1.gif

Kako narediti tako, da bi se delala kopija še vzporedno nekam na D: particijo, npr. Dokumenti/pošta/ ... itd. ?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
zakaj pa jo že takoj ne prestaviš na d:\ in jo imaš tam po defaultu? drugače pa kot z enim programom, ki ti iz c diska kopira na d, ne gre...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Dvakrat se mi je že zgodilo, da se je kpl. podatkovna datoteka pobrisala, pa ne vem zakaj. Enkrat v Outlooku in enkrat v Outlook Expresu.

Sedaj ravnokar organiziram novega laptopa in bi najraje nekatere pomembne datoteke varnostno kopiral nekam na D:/, seveda avtomatizirano.
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kakšen Cobian backup ali kaj podobnega. Vendar, če je Outlook odprt, se datoteka ne bo kopirala, ker je v uporabi (odprta). VSS writer jo sicer zagrabi, a bo kopija nekonsistentna (neuporabna) in je ne boš mogek kar takoj uporabiti. Popravil jo sicer boš (ni nujno), a to ni hitro opravilo pri nekaj GB veliki datoteki.

Baje da obstaja opcija autoarhiviranja v oblak (beri MTLjevo temo o IMAP problemu).

I

Izbrisan uporabnik #9334

smile-1.gif
Ojej, ne moreš tega bolj po šlosarsko napisat? Prosim.

(Glede "No Islam allowed" se pa strinjam 100%).

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej bo najenostavneje fizično vsake toliko časa delati backupe?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da. PST datoteka je ena izmed večjih PIA sistemcev. Ali pa najdeš kakšen backup programček, kjer mu določiš kategorije ( dokumenti, elektronska pošta) in potem sam najde te zadeve...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Hvala.

Eno vprašanje: na eni mašini (windows Xp) mi Outlook express stalno najeda, da bi "stiskal podatke" in tako prihranil prostor. Vsake toliko časa to tudi naredim, (ker ga imam poln kjurc!), letos spomladi mi je pa ob tem pobrisalo podatkovno datoteko za celo leto nazaj. Za celo leto časa podatkov ni več!
10.gif
). Recimo da je pobrisalo termin od aprila lani do aprila letos.
Glede virusov ne vem, imam NODa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Hvala.

Eno vprašanje: na eni mašini (windows Xp) mi Outlook express stalno najeda, da bi "stiskal podatke" in tako prihranil prostor. Vsake toliko časa to tudi naredim, (ker ga imam poln kjurc!), letos spomladi mi je pa ob tem pobrisalo podatkovno datoteko za celo leto nazaj. Za celo leto časa podatkov ni več!
10.gif
). Recimo da je pobrisalo termin od aprila lani do aprila letos.
Glede virusov ne vem, imam NODa.

Outlook express se "sesuje" ko velikost datoteke doseže 2gb podatkov... Takrat pač nekaj "naključno" ven pobriše. Meni neke pametne in zastonj variante popravila ni uspelo najti.

Začni z uporabo kakšnega drugega programa ali pa pač pazi, da ena datoteka ne doseže 2gb podatkov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sicer je POP3 passe, za kaj drugega pa Outlook Express niti ni vreden. Sam uporabljam "eM client" in mi popolnoma odgovarja.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.844
5.939
113
igi
Mozilla Thunderbird ?

Windows Live Essentials -> namestiš samo mail klienta.
Windows Live Mail (tu nisem prepričan če ne gre za enako zadevo).

ostali:
eM Client, Inky, Claws Mail.

Tudi Outlook ima pst omejitev 2 gb, če je format pstja ansi, v unicode je omejitev 20 gb.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/830336

Demz
http://windows.microsoft.com/en-au/windows/schedule-task#1TC=windows-7

za bat potrebuješ točno lokacijo pst
https://support.office.com/en-...02-6c7f4794c0a3

Outlook takrat ne sme biti zagnan, ker je pst v uporabi.

V bat napišeš:
copy /Y "C:\uporabnik\apps .... .pst" "d:\backup"

help za copy
http://www.windows-commandline.com/windows-copy-command-syntax-examples/

I

Izbrisan uporabnik #9334

Hvala za tole.

Thunderbird sem uporabljal pred kakimi 10 leti, pa sem šel potem nekako nazaj na outlook. Outlook express skupaj z Xp-ji odhaja v zgodovino, v bistvu imam že novo mašino na mizi, samo urediti jo še moram. To pa pri meni ponavadi traja tudi mesec - dva. Hudir je pač (vsaj zame), ker je to mašina na šihtu in moram biti 100% operativen - zato pa še imam Xp-je in Acad 2008, pa Coreldraw 07 itd. Saj se bom počasi prilagodil, kaj čem!
rolleyes-1.gif

Ne gre mi pa v bučo, da lahko Outlook podatkovno datoteko "kar tako po svoji kosmati buči" izbriše in nikjer ne ostane ničesar! Sem lani spraševal tule gor glede tega problema, pa nismo nič našli. Je šla v maloro pošta za nekaj let nazaj.
crazy1.gif
Korespondenca, veliko uporabnih načrtov, ... pravi obup, zares! Letos spomladi pa znova! Hvalabogu da me je lani izučilo in sedaj topliram pošto še na laptopu.

Je pa sitno.
rolleyes-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.844
5.939
113
Če prideš do velikostne omejitve, je približno tako, kot če na fake usb s kapaciteto 4 gb snemaš 10 gb film.
Saj gor ga posnameš, vendar ga ne boš več prebral, nekaj podobnega kot buffer overflow.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj bi zadostovalo, če bi ga vsake toliko časa prekopiral nekam drugam, npr. na D:/Arhiv/Pošta ? Pa bi lahko tiste zadeve tudi odpiral kasneje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Hvala za tole.

Thunderbird sem uporabljal pred kakimi 10 leti, pa sem šel potem nekako nazaj na outlook. Outlook express skupaj z Xp-ji odhaja v zgodovino, v bistvu imam že novo mašino na mizi, samo urediti jo še moram. To pa pri meni ponavadi traja tudi mesec - dva. Hudir je pač (vsaj zame), ker je to mašina na šihtu in moram biti 100% operativen - zato pa še imam Xp-je in Acad 2008, pa Coreldraw 07 itd. Saj se bom počasi prilagodil, kaj čem!
rolleyes-1.gif

Ne gre mi pa v bučo, da lahko Outlook podatkovno datoteko "kar tako po svoji kosmati buči" izbriše in nikjer ne ostane ničesar! Sem lani spraševal tule gor glede tega problema, pa nismo nič našli. Je šla v maloro pošta za nekaj let nazaj.
crazy1.gif
Korespondenca, veliko uporabnih načrtov, ... pravi obup, zares! Letos spomladi pa znova! Hvalabogu da me je lani izučilo in sedaj topliram pošto še na laptopu.

Je pa sitno.
rolleyes-1.gif

Obstaja en kup programov za " popraviti" taksno datoteko. Vendar meni z brezplacnimi ni uspelo. Plačniških pa nisem poskusil.