Otroški avtosedež in nalepka otrok v avtu?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Kaj je to res, da če imaš v avtu otroški avtosedež, da mora biti obvezno na avtu tudi nalepka "otrok v avtu"? To baje sedaj učijo v avtošolah in meni se to zdi res čudno. Baje ti lahko policist da kazen zaradi tega.

Sprašujem se kako je to možno, ker ko kupim avtosedež me noben ne opozori na nalepko, nikjer ni nič zapisano v navodilih, tako da ...

Jaz mislim, da je to še ena raca ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.426
2.378
113
Pomurje
Po mojem je tudi raca.

Me je prejšni teden(po dveh in pol letih) spet ustavil policist.
Malemu, ki se je ravno prebudil, je posvetil z megaliteko direkt v oči. lol

Za nalepko ni nič vprašal ali pogledal.

Lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Lool, a se hecaš?
hysterical-1.gif

Pa še svetlečo luč na streho in bo stvar popolna.
stupid-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Pa ja, saj zato pa pravim da ne morem verjet. Če je to res, potem res ne vem kdo se dela norca iz koga. Najboljše, da potem še črni avto preštriham v pinki, da bo bolj viden v prometu.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Hm, sodeč po izkušnjah so te nalepke zaradi nas ostalih soudeležencev v prometu, ker tako lahko predvidevamo, da bo med vožnjo imela več opravka z otrokom kot pa z varno vožnjo proti zadanemu cilju.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
Tudi zato da bedakom na cesti sporočiš naj se vsaj pri prehitevanju tebe prej ne zaganjajo kot teleta 2 cm za odbijač. ne prehitevajo v škarje in da ne voziš za brezveze kak km pod omejitvijo
smirk-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz vozim drugače ko sem sam, ali pa ko se vozim z otrokom.
iz porodnišnice sem recimo vozil kot po jajcih, je bilo le prvič.
zdaj ko smo se malo navadili pa vozim normalno po omejtivah, ko je v avtu še otrok (in žena), ko sem pa sam, pa ga kdaj tudi "stisnem".
sportski berlingo!
nimam nalepke, imam pa takega pajaca na zadnji šipi, ki ima na trebuhu napisano otrok v avtu. ravno zato, da bi divjaki pokazali vsaj malo razumevanja, če recimo ne letim v rumeno luč ali kaj podobnega.
eni so bolj obzirni, eni pa nič.
taka je pač prometna kultura pri nas.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz vozim drugače ko sem sam, ali pa ko se vozim z otrokom.
iz porodnišnice sem recimo vozil kot po jajcih, je bilo le prvič.
zdaj ko smo se malo navadili pa vozim normalno po omejtivah, ko je v avtu še otrok (in žena), ko sem pa sam, pa ga kdaj tudi "stisnem".
Še en tipičen slovenski debi.l.
Dej mi povej, KDO ti daje pravico, da lahko tuje otroke izpostavljaš tveganju (ker sam noriš in se lahko skantaš v nasproti vozeče vozilo), tvojemu pa seveda še glavica ne sme zamahnit, ker je pa očitno nekaj ultra posebnega in lahko voziš tudi x pod omejitvijo?
Citat:
nimam nalepke, imam pa takega pajaca na zadnji šipi, ki ima na trebuhu napisano otrok v avtu. ravno zato, da bi divjaki pokazali vsaj malo razumevanja, če recimo ne letim v rumeno luč ali kaj podobnega.
eni so bolj obzirni, eni pa nič.
taka je pač prometna kultura pri nas.
Kultura? Tisti, kateri kulturno vozi, ne potrebuje te nalepke, ostalim se pa itak hebe, tako da v vsakem primeru ni doseženo nič. Meni gre le na smeh, ko to vidim.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Kaj je to res, da če imaš v avtu otroški avtosedež, da mora biti obvezno na avtu tudi nalepka "otrok v avtu"? To baje sedaj učijo v avtošolah in meni se to zdi res čudno. Baje ti lahko policist da kazen zaradi tega.

Sprašujem se kako je to možno, ker ko kupim avtosedež me noben ne opozori na nalepko, nikjer ni nič zapisano v navodilih, tako da ...

Jaz mislim, da je to še ena raca ...
pumpkins.jpg

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kaj si slabo spal?
ko sem z družino, vozim po predpisih, ko sem sam (SAM, NIKJER NOBENEGA, TUDI NASPROTI VOZEČIH NE), ga pa stisnem.
naje.be lahko samo kaka srna. moj sin ni nič posebnega, da si ne boš kaj mislil.
če maš sam s sabo kake probleme, pa semi javi. katerikoli dan v Ljubljani ali Mariboru. povej kraj in uro in pridi sam, brez pomoči kolegov.
se bova vse zmenila na štiri oči.

Nazadnje uredil moderator:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
ko sem z družino, vozim po predpisih, ko sem sam (SAM, NIKJER NOBENEGA, TUDI NASPROTI VOZEČIH NE), ga pa stisnem.
naje.be lahko samo kaka srna. moj sin ni nič posebnega, da si ne boš kaj mislil.
Torej, če prav razumem, vedno ko tiščiš in pride kdo nasproti spustiš na normalno hitrost? In potem svizec zavije čokolado
evil.gif
.
Citat:
če maš sam s sabo kake probleme, pa semi javi. katerikoli dan v Ljubljani ali Mariboru. povej kraj in uro in pridi sam, brez pomoči kolegov.
se bova vse zmenila na štiri oči.
In kaj se bova imela zmenit?
grims-1.gif
.

PS: Če slučajno nisi razumel: nimam nič proti hitrejši vožnji, ampak vozi pač tako, da je vedno varno (ja, tudi hitra vožnja je lahko taka). Ne me pa hebat, da s svojim sinčkom v avtu pa ne boš norel, hebe se ti pa za druge. To si pač potem tipičen slovenceljn
evil.gif
.

Nazadnje uredil moderator:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sem daleč od tipičnega.
pri svojih 32 letih se znam pretežno odgovorno obnašat, da, tudi v prometu.
po 14 letih vozniških izkušenj in preko 400.000 prevoženimi kilometri mi ne more en "mtl" solit pameti!
pač, s familijo nikoli ne divjam, dočim samemu pa se mi kdaj zgodi, da prekoračim najvišjo dovoljeno hitrost. pa to ne dramatično. ne vem, 150 km/h na prazni avtocesti recimo.
nič drastičnega.
si me pa kr pošteno razburil, moram priznat. pa pardon, no mtl.
se opravičujem za vse offe.
lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
bmk za "baby on board" nalepke. Najmanj kar lahko rečem je, da ne razumem ljudi, ki popajo te stvari na avtomobil. Razen, če s tem starši ne razglašajo svojega ponosa. Ne da bi bilo s tem kaj narobe, samo meni se zdi rahlo.... čudno, pa brez zamere. Če pa kdo misli, da bo zaradi nalepke deležen extra obravnave se pa moti.

Razlog je verjetno v tem, da sam ne delam razlik - sem strpen šofer, do vseh enako. Ok, občasno se najde kak furijasti prenapetež s katerim imava potem vajo strpne in defenzivne vožnje ampak to je sila poredko in tudi sicer že spada v drugo zgodbo.

B.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
očim samemu pa se mi kdaj zgodi, da prekoračim najvišjo dovoljeno hitrost. pa to ne dramatično. ne vem, 150 km/h na prazni avtocesti recimo.
No, če pod stiskanje razumeš 150 km/h potem se ti res ni treba razburjat
grin1.gif
.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mal se umirite, mi zgleda ko na cesti
smile-1.gif

Kar se nalepk it tiče - tudi sam jo imam. A ima kdo kaj proti? Če se s tem samo enega bedaka, ki voti 20 cm za ritjo reši, je dosegla svoj namen. Da ne omenjam kretenskih kombijov, ki ob mojem žmigavcu prehitevajo na križišču za vrtec če zebro. Aja, sorry, seveda, žmigavca ni videl ker je preveč za ritjo!

ŽPa se ne delam angela, tudi sam "stisnem", vendar kadar vem da lahko. Pa ustavim tudi pred zebro, pa če za menoj trije šleparji norijo. Pač če je mamca na berglah, vem da bo dlje trajalo, če pa ne ustavim pa vem tudi da lahko 2 uri stoji in čaka.

Povsod je ista štorija. Dokler država tolerira in lovi enga z promilom alkohola preveč bo pač tako.Radarji pač ne zaznavajo varnostne razdalje, kdor pa ne verjame, pa naj poskusi čez most pred odcepom za Tržič (smer LJ-Jesenice ) peljati po omejitvi (60km/h) in če bo preživel, naj tu napiše izkušnjo. Če mi vzamejo izpit in avto, manj kot 100 tam čez več ne grem, glede na to kaj se doživel in preživel ko sem upošteval predpise.