Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Sedez je obrnjen pravilno, tako da mali gleda naprej. Imam 3 vratni avto in je nerodno dajat sedez in otroka zadaj. Pa se zelo kratke relacije imam in 99% casa sva sama v avtu. Pa tudi sem mnenja da je spredaj bolj varno...prvic zato ker sedi dobesedno na sredini avtomobila in drugic zaradi airbagov, ki v primeru nesrece ublazijo sunek glave. Zadaj je le bocna zavesa in moznost da z glavo zadane prednji sedez....v primeru naleta od zadaj in sedenje na zadnjih sedezih pa se hitro sprevrne u katastrofo.
LP
Na tem področju se bomo morali ljudje malo "posodobiti".
Moj je sicer (dokler je bil v sedežu) sedel zadaj. Zdaj niti ne vem zakaj. Tako mi je bilo logično in edino normalno. Vzorci? Navade?
Zdaj, ko je dovolj visok (glede na pas) in se vozi spredaj, včasih slišim pripombe v smislu, če je že dovolj star,...
Sem se pa pred tem pozanimal glede varnosti /spredaj/zadaj. V primeru nesreče so nekje prednosti, nekje slabosti. Odvisno od trka.
Nekako predvidevam, da imam na dogajanje pred seboj večji vpliv kot na dogajanje zadaj. Spet odvisno od situacije. Pač tako je.