Otrok (9. mes) na morju

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Pred cca 15 leti me je sonce prvic opeklo na "oblacen" aprilski vikend tako da sem se z jogutov mazal. Pred tem sem bil celo leto brez majice brez opeklin in brez luscenja koze (vidnega). Od takrat naprej me opece ce ne pazim, je pa res da se krem izogibam se danes, saj sem bil namazan vsega skup mogoce ene 10x v zadnjih 5 letih.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Nisem bral vseh komentarjev, ker se mi zdi, da se kmalu začne nekakšno prepucavanje
evil.gif

Oglavnem, probaj tako:
Kafuneš mini bazenček (napihljiv lavorček), ga napihneš, postaviš pod borovec, s kanglico se 5x sprehodiš do morja in nazaj, počakaš, da se voda malce segreje, otroka namočiš v vodo "ko od majke rođena" (to pomeni, brez cunj), paziš, da ne zalegne "face down" v tistih 5cm vode.
Obvezno bodi obrnjen stran od mimo sprehajajočih se mamic
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zelo velika verjetnost je,d aotrok ne bo kakal...če pa se, pa kakec konča točno tam kot vsi kakci, ki jih spoducira človeštvo. Torej se ne tu ne sekiraš.

Plavaj raje sam - otrokom običjno napihljive zadeve ne pašejo, ker jih zebe - ni pravilo, se pa da zgoditi ravno to. Tako da..ko si z otrokom, si z otrokom (v vodi do jajc), potem pa predaš ženki in zaplavaš.

Še en nasvet - na splošno:

NE KOMPLICIRAT !
wink-1.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pa saj otrok ni iz sladkorja no, madona.. Ko sem bil jaz majhen (cca 30 let nazaj) ni bilo nobenih fancy smency marel in podobnih pizdarij z UV zascitami, pa smo vsi preziveli. Dandanes pa vseprevec komplicirajo pri otrocih.. Pa ne samo pri soncu.. pri VSEM!
Se vidi, da so delal ko krava z mehom, da si tok retardiran!
bonk.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
DJ_Beat, podobno razmišljam kot ti. Da se preveč komplicira oz. posveča pozornosti malenkostim. Z malo drave kmečke pameti se da vse rešit. Ampak me pa vsi po vrsti oposzarjajo, kar jim dam prav, da sonce vedno bolj "žge". Klimatske spremembe so, tako je to treba malo bolj v obzir vzeti

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
No ja, sonce čisto enako "žge", kot je vedno.
wink-1.gif
Le malenkost več UVja pride do tal.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
to se strinjam, zato pa imamo kreme s faktorjem 50+. moh mali se ni bil opecen, pa naj bo to v egiptu ali doma na vrtu.. samo redno ga je treba namazat

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pa saj otrok ni iz sladkorja no, madona.. Ko sem bil jaz majhen (cca 30 let nazaj) ni bilo nobenih fancy smency marel in podobnih pizdarij z UV zascitami, pa smo vsi preziveli. Dandanes pa vseprevec komplicirajo pri otrocih.. Pa ne samo pri soncu.. pri VSEM!

Takrat ni bilo ozonske luknje...
smile-1.gif

Sredi osemdesetih je bila ravno nad arktiko in nekaj res velikimi pikami nad evropo najvecja ozonska luknja v vsej zgodovini. Ceprav je bilo takrat prepricanje kvaziznanstvenikov, da se nikoli ne zakrpa, so danes rezultati drugacni.