Otrok (9. mes) na morju

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.557
1.157
113
Evo, potrebujem nasvete izkušenih očetov...
evil.gif

Z 9. mesečnikom se bo šlo prvič na morje... Kako rešiti lulanje/kakanje v morju?
grin1.gif
Dobro, lulanje ni problem, kaj pa kakanje? Vem da obstajajo plenice za v vodo, samo se tudi te verjetno napijejo...

Kaj pa je najbolj praktično za otroka za v vodo, da lahko poleg še malo zaplavaš? Kakšen obroč v katerem otrok sedi? Kaj drugega?

Za senco, pokrivala, kremo in hidracijo mi je jasno...
wink-1.gif

Morda še kakšen koristen nasvet?

zmaga.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
plavalne plenice se ne napijejo vode. Zatorej kupi plavalne plenice, so edina resitev. Kupi mu resilni jopic, za rokavcke se ni, slavf je pa neroden. Na glavo mu daj klobucek, da ga sciti pred soncem, ze zaradi oci. Kupi mu kanglico, lopatko in kaksno zogo, pa bo otrok zadovoljen. Pa se kaksen kos lubenice ali dinje mu privosci.
nahrung002.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Pa kake plenice neki? Plenice imaš za v bazen. V morje naj gre lepo z nago ritjo.
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Kupi mu resilni jopic,

Heh, že videno, kako je pri rešilnem jopiču glava prevagala in je bil mali z glavo v vodi, ter noge v luft.
crazy1.gif

Jozesk

Pripravnik
7. jun 2012
68
0
6
Tok starega otroka ravno ne boš veliko imel v morju. Tiste par minut je pa lahko brez vsega (nag). Predvsem je važna senca NON STOP.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Brez plenic. imas recimo fredov obroc, pa mali bazencki, ko not sedi in plava na vodi. Kdaj pa je na morju nonstop senca, razen ob 4 zjutraj in 8 zvecer? Jasno da je lahko na soncu, ampak seveda ne v najhujsi vrocini, recimo 11-16. V ostalem casu pa faktor 50 in pride domov bel kot sir

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kakšne plenice neki?

Če se pokaka, pač pospraviš...

Mi smo bili z 9-mesečno punco v šotoru - manj kot zapletaš, bolje je.
Otroku privošči senco, klobuček in dobro kremo za sončenje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Od pon do cetrtka je bila 10 mesecna na morju. V morju se je kopala brez vsega od pol ure doo ene ure zjutraj in zvecer. Pozabil sem vzeti fredov obroc, zato je bila v rokah. Nekajkrat se je napila vode pa ni bilo nic joka. Glede plenic: pozabi na koplano plenico. Ce se bojis drekca v morju, ji kupi kopalke ki imajo mrezico ki zadzi blato, vodo pa uide. Pri strani se zapnejo na "gumbe". Pa uzivajte. So pa otroci razlicne odzovejo na vodo, tudi glede na leta. Lani je nas skakal s pomola v vodo ko zmesan, letos ga nisem pripravil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mi smo šli na peščeno plažo tam skoplješ luknjo naliješ vodo, naštimaš senčnik pa se tam igra brez panike
smile-1.gif

Kopalk ne potrebuješ na morju, to je za bazene. Tudi mi smo imeli jopič za v vodo ampak je boljši šlauf ker ima dejansko samo nogice v vodi je bilo manj pritoževanja, sploh če je voda mrzla.

Uglavnem ne kompliciraj
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Še moj dodatek: froc naj bo kar v senci. Edino zjutraj ali pa pozno zvečer ga butneš malo na sonce.
Se pa strinjam, da ne preveč komplicirat. Ta mali so trpežna bitja
grin1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
razni senčniki za nekaj evrov iz bau niso dovolj. Sem opazil prvo leto že prvi dan, zato bodi previden pri takem "senčenju"
Jaz sem se letos kopal od med 8 in 10 ter po 17.uri. Vmes pa pod borovci ali pa pod klimo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Pa saj otrok ni iz sladkorja no, madona.. Ko sem bil jaz majhen (cca 30 let nazaj) ni bilo nobenih fancy smency marel in podobnih pizdarij z UV zascitami, pa smo vsi preziveli. Dandanes pa vseprevec komplicirajo pri otrocih.. Pa ne samo pri soncu.. pri VSEM!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Torej je senca za 10 € drugacna kot pa za 100 €? Prvic slisim..
saj ti ni treba verjet. Jaz sem bazencek privlekel k morju, ga spravil pod marelo, zvecer pa "opecenega" otroka domov pripeljal. Potem sem zadevo preselil pod borovce kjer je bilo vse OK, pa je tudi kak zarek med vejami prisel do otroka.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pa saj otrok ni iz sladkorja no, madona.. Ko sem bil jaz majhen (cca 30 let nazaj) ni bilo nobenih fancy smency marel in podobnih pizdarij z UV zascitami, pa smo vsi preziveli. Dandanes pa vseprevec komplicirajo pri otrocih.. Pa ne samo pri soncu.. pri VSEM!

Takrat ni bilo ozonske luknje...
smile-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
V zadnjih 30 letih se je spremenilo okolje, pa tudi znanje o škodljivih posledicah.
Če si ti oboje preslišal, se pač drži receptov izpred tridesetih let. A ZX Spectrum ti še prav pride?
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Je6iga, takrat se ni nihče s kremo mazal...
smile-1.gif

Skratka, podnebje se je spremenilo na slabše...
smile-1.gif