Osnovni prenosnik

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav

Kupujem prenosnik (osnova)
Uporabljen bo kot "tipkalni stroj" predvajalnik glasbe in filma ter za brskanje po netu.Monitor naj bi bil normalne velikosti ne kaka miniaturna izvedba.Brezžična povezava z netom zaželjena.

Kaj izbrat...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Pozdrav

Kupujem prenosnik (osnova)
Uporabljen bo kot "tipkalni stroj" predvajalnik glasbe in filma ter za brskanje po netu.Monitor naj bi bil normalne velikosti ne kaka miniaturna izvedba.Brezžična povezava z netom zaželjena.

Kaj izbrat...

cena ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sodelavka ima G530 - je kar v redu narejen, čeprav je samo rebrandan računalnik, ki se prodaja pod cel kup imeni in znamkami. Sam sem imel ''enakega'' Acerja in je tudi bil čisto ok, plastika je bila edino bolj cenena kot na Lenovu. Edina slaba lastnost tega modela je, da so zvočniki bolj ali manj zanič. Pa redkokdaj so zraven winsi (verjetno z namenom zmanjševanja cene). Tudi ekran ni ravno vrhunski, ima majhen kot gledanosti.

Edit: Sodelavec pa ima prej omenjen HP 610, spet enak računalnik, je tudi solidno narejen skupaj.

BTW: A kdo ve kdo dela ta laptop?

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Sem ponosni lastnik Acer One in ga uporabljam za približno enake namene kot jih opisuješ. Jaz zaenkrat lahko rečem super zadeva. Jaz sicer uporabljam Win7 in moram rečt, da dela zelo solidno( 1G RAM-a, Atom 1.6)!!! Moj je še 8.9', sedaj pa se dobi za cca.350-380€ 10.1'. Na baterijo mi laufa cca.4,5-5h! Priporočam nakup.

http://www.ceneje.si/racunalni...me_-_CX000CBC09

Aja še to! Vzami belega, na črnem se vidi vsaki prstni odtis!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Monitor naj bi bil normalne velikosti ne kaka miniaturna izvedba.''

Sej ne morš verjet kak so eni slepi
rolleyes-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je spet isti prenosnik kot prej omenjena Lenovo in HP. Najbolj se opazi na ekranu, ko so sredi glossy roba kapice od vijakov. Pa na zadnji strani nikoli ni ničesar.

Jaz bi med temi izbral takega, ki ima čim daljšo garancijo (magari Big Bangovo doplačljivo), druge prednosti med enim in drugim po moje ni.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ne stekam.. a nima vsak laptop kapice cez vijake? in kaj si mislil s tem, da "na zadnji strani nikoli ni nicesar"?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne, nima vsak. Nekateri imajo okvir čez vijake. Predvsem pa nimajo vsi laptopi vijakov na popolnoma enakem mestu (in velikokrat še enak okvir in kapice).

Ne vem pa kaj ne razumeš pri tem, da odzadaj nič nima
rolleyes-1.gif
To pomeni, da je zadaj samo plastika in včasih reže za hlajenje. Kapiš ali še narišem?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
nevem no.. potem je tudi moj xps rebrandan, le z drugim ekranom? zadaj namrec nimam nic..
zame je rebrandan laptop tisti laptop, ki ima popolnoma identicno ohisje in komponente, le z drugacnim logom.
kje pa pise, da vec firm nebi smelo uporabljat enakih ekranov?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Daj sliko pa ti bom povedal.

Kaj je zate rebrandan računalnik pa meni (in proizvajalcem) dol visi. Sem ta tip laptopa dovoljkrat videl pod različnimi imeni, da vem, da gre za isti računalnik - enak chipset, enaka grafična, bolja ali manj enaka postavitev priključkov, enak ''OS'', enak okvir ekrana, enaka tipkovnica, enake komponente...

Isto kot Toyota Aygo, Citroen C1 in Peugeot 107: vse tri delajo v isti tovarni na Češkem, samo malo obliko spremenijo in drugo značko nalimajo.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Priklop za port replicator imajo ponavadi samo dražji prenosniki.
Je pa res, da se zadnje čase vedno več uporablja port replikator preko USBja.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
XPS1530.jpg

dell_xps_m1530_2.jpg

je tole tudi rebrandan?
saj verjetno imas prav.. le da sem jaz do sedaj mislil, da so rebrandani le taki laptopi, kot sem napisal zgoraj..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je točno ta rebrandan ne vem, sem mislil da imaš ti tudi 15,6'' laptop. Tale 15.6'' laptop je pač najbolj razširjen, ker ga prodaja veliko firm. Po moje bo vse več takšnih laptopov. Zakaj bi delali svojega, če lahko kitajcem naročiš naj samo tvoje ime gor natisnejo, malo drugačno ohišje naredijo in je to to.

Tako je tudi pri ojačevalcih, zvočnikih itd. Kontaktiraš tovarno, kupiš 1000 ojačevalcev in jih pobarvajo po tvoji želji in nalepijo gor tvoje ime. Potem pa folk reče: Vau, ojačevalci Janez Novak so pa res dobri
grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Za tisto kar si napisal da rabiš lahko tudi na Bolhi kaj za 100-150€ najdeš.