Orodje za hišo

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
hysterical-1.gif
.

delavnica je velika 6x9m, kdaj se šraufa kaj tudi na dvorišču. Kaj naj šetam sem in tja kot budala za vsako stvar in orodje puščat na tleh? Al je lažje roko stegnt odpret tretji predal in met celo garnituro gedor, odpret prvi predal in met vse mogoče šraufncigerje, drugi predal in vse kar je kleščem podobno? Zakaj bi sam sebe jebal v glavo če mam lahko voziček vedno tam kjer rabim orodje.

če je vse kaj maš šraufanja menjava baterije v dalincu od televizije potem verjamem, da ne čutiš neke potrebe po orodju v vozičku.
ncnifrej sprašuje o osnovnem orodju. Ti pa odgovarjaš, kako je to pri delavnici 6x9 pa še na dvorišču šraufate. Dejmo še mal pisat, kaj bi rabil, da bi boing 747 šraufal. Bo ncfrej-u sigurno prov pršlo
bonk.gif

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
ne me zdej begat še z avijoni
tongue-1.gif

forumovci - hvala za odgovore.. mal ste mi odprl oči, pokazal kakšno alternativo.. pa pogruntal sem, da je ključna beseda "pospravljaj" .. tega mi pa nbena oomarca/vozicek/torbica samodejno ne reši
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
hysterical-1.gif
.

delavnica je velika 6x9m, kdaj se šraufa kaj tudi na dvorišču. Kaj naj šetam sem in tja kot budala za vsako stvar in orodje puščat na tleh? Al je lažje roko stegnt odpret tretji predal in met celo garnituro gedor, odpret prvi predal in met vse mogoče šraufncigerje, drugi predal in vse kar je kleščem podobno? Zakaj bi sam sebe jebal v glavo če mam lahko voziček vedno tam kjer rabim orodje.

če je vse kaj maš šraufanja menjava baterije v dalincu od televizije potem verjamem, da ne čutiš neke potrebe po orodju v vozičku.

Lej saj nisem direktno tebi odgovarjal, ampak na splošno. Nekaj čisto drugega je imeti profi delavnico, kot pa neko splošno orodjarno za v bajto.

V hiši rabiš za dnevne potrebe kakšno kladivo, kombinirke, papagajke, pa set natičnih ključev in šraufencigerjev, pa gedore. Pa eno majhno pormašino, najbolje akumulatorsko, da ti ja crkne točno takrat ko jo vzameš v roke (
jezen.gif
) - ne razumem. Imaš mar celo bajto brez ene same stopnice ali praga? Evo ti Bok, občudovanje, če imaš tako narejeno, pa prosil bi te za pokazat, kako si to uspel.

Tako da ... na začetku kupiš kladivo in križni šraufenciger, potem pa po potrebi, se bo sproti kazalo kaj manjka. Saj, ko boš star 70 let, bo sigurno v delavnici tudi hobelmašina
smile-1.gif
, ni pa treba s tem že na začetku pretiravat.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.683
-523
83
Kakšna pa je razlika med natičnimi ključi in gedorami?
Kaj hudiča je "pormašina"? Zelenjava por
sprasujem se.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Kzs

Dobr, nimamo/jo vsi pritlicne bajte, ali velike garaze da lahko notr sraufas. V tem primeru je najboljs ena torba kjer je vecina stvari notri.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Kakšna pa je razlika med natičnimi ključi in gedorami?
Kaj hudiča je "pormašina"? Zelenjava por
sprasujem se.gif

Maš prav.
d055.gif

- Ok, zbrišimo "natične" , mislil sem navadne viličaste ključe. So najbolj univerzalni.
- "Pormašina" ? Hja, včasih je pa res enake barve kot por, sploh če je "Hitachi". Je pa dejstvo, da ima akumulator vedno prazen ravno v tistem trenutku, ko jo rabim ...
crazy1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz
če imaš dve leve roke, ti je džabe ves orodje v hiši..
smile-1.gif

por-bor mašina pa izhaja iz nemškega "bohren", torej vrtati. Nisem še slišal, da bi imelo el. orodje ime po zelenjavi..
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.413
5.690
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Lej saj nisem direktno tebi odgovarjal, ampak na splošno. Nekaj čisto drugega je imeti profi delavnico, kot pa neko splošno orodjarno za v bajto.

nimam profi delavnice. Daaaalč od tega. Samo za hoby in domača popravila. Torej kaj se šraufa peciklov, kosilnica, avti, skuter, ostale pokvarljive zadeve po hiši, modelarske stvari in podobno. In ja začelo se je z orodjem na steni, potem orodjem v manjši torbi kasneje večji in na koncu je vse v vozičku. Pa tudi če bi bil voziček skos v enem kotu se mi zdi to še vedno bolj praktično ker je vse na enem mestu. Točno veš kje je kaj in nerabiš iskat po kupu orodja v torbi. Pa še kot delovno površino za manjše zadeve, ga lahko uporabiš.

Moj nasvet bo vedno za vsakega ki ima plac ja nabavi voziček. žEna taka stvar dokler nimaš si ne predstavljaš kako je praktično.
in tole pokrije vse potrebe za "normalne" domače potrebe.
940ECO-Vozicek-za-orodje-Economic-Unior_559cbc28d0a05.jpg

Dovolj mali je, da ne vzame ogromno prostora, pa še vedno spraviš not marsikaj (res da tadolgi šraufncigerr gre po širini).

Če je na zalogi več orodja, se pa splača kupit normalno velikost in čimveč nizkih predalov. Recimo hofer ima 1-2x na leto za 160€. Jaz sem ga nabvil letos in je za domačo uporabo mu prav nič ne manjka.
csm_07_15784_01_dpd-1_2dc13bff00.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik luka51 pravi: Moj nasvet bo vedno za vsakega ki ima plac ja nabavi voziček. žEna taka stvar dokler nimaš si ne predstavljaš kako je praktično.

To je dejstvo in na koncu ugotoviš, da si leta in leta prenašal orodje, ko ne bi bilo treba.

Sicer pa koristen nasvet mojega svaka: edini kos "orodja", ki je nujen - švicarski nož. ostali kosi potegnejo za seboj kup problemov
evil.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ljudje še pravega seta izvijačev nimajo. Redko kdo loči med philips in pozidrive izvijačom pa se čudijo zakaj so vsi vijaki posneti.
Za domačo uporabo, kjer se dela bolj po redko:
• seti zvijačev (ph/pz/pločati)
• malo kladivo, veliko in 5kg macola
• žaga za les in kovino
• klešče (kombinirke), poceni kombinirane klešče za snemanje izolacije, stiskanje votlic in rezanje vijakov
• set viličastih ključev
• set imbus ključev
• vrtalno kladivo SDS-plus na kabel
• set svedrov za les, kovino in beton
• 2 mala/srednja/velika primeža

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Tole z baterijsko je tko tko. Če pri sebi pogledam, bi jo v 8 letih rabil MOGOČE 10x. Zato sem raje v Obiju mislim da vzel eno na kabel. Pa še svedre za v zid lahko nucam. Oz sem jo nucal, ker je pri sosedu kaput naredila. Za 30€ pa se ne bom sekiral.
Baterijska na kabel
confused-1.gif

Mogoče nisem lepo napisal. Vrtalko sem vzel raje na kabel, kot baterijsko.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
+ cevne klešče (Rohrzange)
Must have - za karkoli okrog vode v kuhinji in kopalnici.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ja so fajn. Samo jaz po navadi kar z ustrezno velikim viličastim ključem naredim. Jih imam, samo ni bilo neke potrebe po njih. Nazadnje ni prijelo nič, ne rohrzange, ne viličasti ključ, je bilo premalo mase na matici na cevi (ceb ki gre iz bojlerja v steno. Tisti del ki gre v steno se privijači v luknjo v stenu, zunaj je pa tanka matica in ima zelo malo mesa). Sem s kleščami odcviknil cev, da sem lahko nasadni ključ uporabil, da mi je dobro okoli in okoli prijelo.
Sej verjetno še kakšna libela in pa kljunasto merilo še manjka v zbirki nujnega orodja.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.413
5.690
113
pa ne pozabit na nastavljive viličaste ključe. To pride vedno prav.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Tole z baterijsko je tko tko. Če pri sebi pogledam, bi jo v 8 letih rabil MOGOČE 10x. Zato sem raje v Obiju mislim da vzel eno na kabel. Pa še svedre za v zid lahko nucam. Oz sem jo nucal, ker je pri sosedu kaput naredila. Za 30€ pa se ne bom sekiral.
Baterijska na kabel
confused-1.gif

Mogoče nisem lepo napisal. Vrtalko sem vzel raje na kabel, kot baterijsko.
ne da nisi lepo. Narobe si napisal. In zdaj tudi. Ne bom dlakocepil, sam če pri eni omenjaš pogon vir energije, pri drugi pa nek sestavni del, ni prav bistro. Vem . Mislil si napisati, da si kupil električno. Sej si, a ne? Kabel se oporablja za elektriko...
confused-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Okrog vodovoda in centralne prav pride tudi kakšen francoz ali dva.

hysterical-1.gif

ja... kot sem že napisal. Kmal bomo servis za boing 747 odprli. Pilatuse pa že itak pol alterja šraufa
evil.gif

Samo malo. Tip sprašuje kako imeti neko osnovno orodje na preglednem mestu in kakšno naj bi to bilo. In nekateri pišete o popravilu centraln in vodovoda.
bonk.gif

Nč ne kritiziram. Sam mi je pa res zabavno brati.
zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Torej kaj se šraufa peciklov, kosilnica, avti, skuter, ostale pokvarljive zadeve po hiši, modelarske stvari in podobno.
oojjoojjjj... ti imaš pa hudo pokvarljive pecikle, kosilnice avte skuter doma. Pa da rabiš 9x6 delavnico.
zmaga.gif