ne gre ravno za pivovarsko opremo, ampak je malce povezano tudi s pivom... mogoče ve kdo, s katero napravo merijo količino alkohola v izdihanem zraku policisti in če se da kaj podobnega dobiti, koliko stane?
res ni pivovarska
ne gre ravno za pivovarsko opremo, ampak je malce povezano tudi s pivom... mogoče ve kdo, s katero napravo merijo količino alkohola v izdihanem zraku policisti in če se da kaj podobnega dobiti, koliko stane?
Super hvala je ze prispel daneshttps://www.polsinelli.it/en/heat-exchanger-40-brazed-plates-P1299.htm
Jaz imam tega. Za 96 EUR nisem najšel nikjer 40-ploščnega. Dela kot mora, v vročini, ki je bila pred tole ohladitvijo mi je pivo shladilo na 20C. Pozimi in v hladnejših mesecih moram paziti, da ne gre prenizko. Voda je vodovodna, Ljubljanska. Jaz sem zadovoljen...
Super hvala je ze prispel danesZanima me še za nadzor temperature pivovarium ga od mangrove jack nima na zalogi katere pa vi kaj uporabljate?
Super tole zgleda kr uporabna zadeva, kako močnega pa priporočate?Alpa halogensko zarnico, ceneje. Preden crkne pa dobis s kitajske keramicni grelec za drobiz, ki bo drzal (skoraj) večno
Super hvala je ze prispel danesZanima me še za nadzor temperature pivovarium ga od mangrove jack nima na zalogi katere pa vi kaj uporabljate?
Sem ta vikend že pognal prvo rundo črezJaz sem si kupil še Gardena (ali drugo znamko) hitre priklope za vrtno cev, da se ne matram vsakič z natikanjem cevi.
Tudi če ne daš v hopspiderja, ne bi smelo biti problemov. Jaz jih nimam. Samo naredi dober whirlpool pred pretakanjem (hlajenjem) v fermentor.Fantje, plate chiller!
Možnost imam dobit 30 ploščnega za dokaj solidno ceno.
Sicer imam in uporabljam moj diy cfc in služi odlično za mojo količino(25 litrov), problem je prostorska stiska...
Po uporabi imam problem pri shranjevanju.
Torej, hmelj dodajam v košari, edino kar gre v pivino je irish moss in seveda usedline od pivine, filtra pred ventilom nimam...
Kaj in kako zdaj s plate chillejem?
Ga nabavim ali ne, je razlika pri hlajenju s cfc?
Moram dodati filter v lonec?
Hvala!