Hvala
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
kje kopujete mlečno kislino za nižanje pH?
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
kje kopujete mlečno kislino za nižanje pH?
Moje pivo. Verjetno je tista za zatiranje varoje pri cebelah ista stvar in najbrz tudi cenejsa. Je pa se nisem zasledil.
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
kje kopujete mlečno kislino za nižanje pH?
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Hvala
Rabil bi še malo pomoči prosimKaj je razlika med "cold rolled steel" in "stainless steel"? Tisti "alum bars" pa sta mišljeni dve aluminijasti palci za nosilec mlina?
Super, hvala za odgovor. Kje pa dobim lijak? Tu ne vidim opcije.Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Razlika je v kvaliteti jekla iz katerega so valčki, razlika je par EU, seveda boš vzel dražje...
Vzami tudi lijak za zrno. Iverna podloga pa je OK za kakšne navadne hobuke, če imaš kakšne večje posode, kamor boš mlel pa bodo priložene iverne podloge premajhne...
Jaz ga imam, in sem zadovoljen...
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Super, hvala za odgovor. Kje pa dobim lijak? Tu ne vidim opcije.Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Razlika je v kvaliteti jekla iz katerega so valčki, razlika je par EU, seveda boš vzel dražje...
Vzami tudi lijak za zrno. Iverna podloga pa je OK za kakšne navadne hobuke, če imaš kakšne večje posode, kamor boš mlel pa bodo priložene iverne podloge premajhne...
Jaz ga imam, in sem zadovoljen...
To z sodi za pivo je ogromno na internetu predelav.Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Še en teaser... šank debata, danes ob pivu... razmišljanje na glas. Dobri piskri so dragi. Razni sistemi sploh, cenovno, katastrofa... mislim, ni da bi kar dal 2,5k€ za hobi. Bi pa kaj doma naredil, brez problema. Ideja za kuhalni kotel je, da bi kupil bojler, 80litrški. Imaš že rešeno gretje z vgrajenim grelcem, dobra izolacija, da se ti ne ohlaja, priklop za črpalko imaš tudi že (), samo vrh odrežeš in nekako rešiš zaščito izolacije, da je ne moreš zmočit. Yes or no?
(Dobil sem tudi že predlog za predelavo 50l soda za pivo, zgolj na glas razmišljam/kompliciram...)
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Si poklical kake "kartonarje", vem da je par firm pri nas, ki se s tem ukvarjajo, imajo tipske zadeve, lahko ti pa tudi na mero naredijo, samo verjetno bi imel bolj kot ne en komad?
Tole najdem, na prvo žogo (išči six-pack) klik
Še en teaser... šank debata, danes ob pivu... razmišljanje na glas. Dobri piskri so dragi. Razni sistemi sploh, cenovno, katastrofa... mislim, ni da bi kar dal 2,5k€ za hobi. Bi pa kaj doma naredil, brez problema. Ideja za kuhalni kotel je, da bi kupil bojler, 80litrški. Imaš že rešeno gretje z vgrajenim grelcem, dobra izolacija, da se ti ne ohlaja, priklop za črpalko imaš tudi že (), samo vrh odrežeš in nekako rešiš zaščito izolacije, da je ne moreš zmočit. Yes or no?
(Dobil sem tudi že predlog za predelavo 50l soda za pivo, zgolj na glas razmišljam/kompliciram...)
Citat:
Uporabnik cynicaal pravi:
Če sem prav razumel, pri BIAB metodi vse to počneš v enem loncu. Drži? Pa opazil sem na raznih debatah, da nekateri pišejo o hladilni torbi za pijačo (tisti za na plažo). Priznam, malo sem "glup", ne vem, kako to funkcionira. Prosim, če me kdo razsvetli.
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Skratka, varianta z vrečo je popularna, ker rabiš minimalno custom-made sestavnih delov (vrečo) in lahko vse delaš v enem piskru. Lahko imaš pa več piskrov in ne rabiš vreče ter drugače filtriraš... (?)
Meni trije sodi ne pridejo v poštev - stanovanjeZa to študiram, kako narest "nekaj" na foro raznih teh sistemov.
Še ena ideja: recimo, da bi delal podobno kot BIAB, torej, da imam en pisker: dam pa zašvasat cilinder, ki bo čim bolje pasal v ta pisker, spodaj pa fino perforirana pločevina za cedilo. Pri dnu naredim izvod za pipico, ta cilinder pa bi imel ravno toliko distančnika, da bi bil dvignjen nad nivo tega izvoda. Nanj pri priklopim črpalko, ki bi vlekla filtrirano brozko in jo polivala nazaj na vrh skozi pokrovko. Za gretje bi spodaj namontiral električno rinko ali dve, odvisno od dimenzije (in domače zaloge). Potopim nekam temperaturni senzor in lahko naredim še regulacijo temperature in če stalno krožim, bo odčitek dejansko dober. Če ni ravno dno, mi ostane plin...?