menda so dodatno obremenili kurilca z dodatnimi ekološkimi taksamiCitat:
Uporabnik pediater pravi:
Naj mi nekdo to razloži, al se samo meni zdi nelogično.
Kako, da se ob nespremenjenih trošarinah najbolj podraži kurilno olje, najmanj pa dizel?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
to so že pred leti trobili (najbrž tudi v tej temi kje napisano) da bodo ceno elkota približali ceni nafte.
Narod bo šel na TČ, potem pa udri po elektriki (ki je za moj občutek sumljivo poceni, če jo primerjam z ostalimi dobrinami (gorivo, komunikacije... )
osterajhišes kvalitetsbencin fur 1,32 ojro per liter, mmmmmmm....Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Če bi bilo tako enostavno... Kaj pa genijalci s svojimi trošarinami? Če gre nafta na svetovnih trgih dol, jih večinoma dvignejo. Če gre nafta gor, imajo pa itak izgovor za povišanje cen. No, še dobro, da Avstrija ni daleč stran.Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Cena se ravna po gibanju na trgih v prejšnjih 14 dnevih. Pogledaš in vidiš.
Pri nas elektrika 12 centov, v Nemčiji 22.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
to so že pred leti trobili (najbrž tudi v tej temi kje napisano) da bodo ceno elkota približali ceni nafte.
Narod bo šel na TČ, potem pa udri po elektriki (ki je za moj občutek sumljivo poceni, če jo primerjam z ostalimi dobrinami (gorivo, komunikacije... )
A res? Zakaj potem gradimo TEŠ 6? Pa drugi blok JEK?Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
elektrike verjetno ne bodo bistveno dražili, ker je je zadosti, pa še lokalno se proizvaja.
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Uporabnik Hanzi pravi:
Malo je res poceni. (ne da bi se pritoževal)
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Uporabnik Hanzi pravi:
Malo je res poceni. (ne da bi se pritoževal)
sam je potrebno dodat da cena elekrike v nemčiji močno pada in še bo.....Tudi nemci na veliko gradijo poleg vsega tudi elekrtarne na premog ki ga imajo v izobilju. Do leta 2022 bodo oni veliko uredili.