Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če vlada ne bo dvignila trošarin, bo gorivo cenejše
http://www.24ur.com/obcutna-pocenitev-ob-nespremenjenih-trosarinah.html

upaš
evil.gif
?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Upanje umre zadnje
wink-1.gif

''Ker vlada ni spremenila trošarin na energente, se bodo za okoli štiri cente pocenila vsa goriva. 50-litrski rezervoar bencina ali dizla bo tako po polnoči cenejši za okoli dva evra. Liter kurilnega olja bo po novem 1,001 evra.''

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Upanje umre zadnje
wink-1.gif

''Ker vlada ni spremenila trošarin na energente, se bodo za okoli štiri cente pocenila vsa goriva. 50-litrski rezervoar bencina ali dizla bo tako po polnoči cenejši za okoli dva evra. Liter kurilnega olja bo po novem 1,001 evra.''
Kaj zdej, kje so sedaj hvalnice Bratuškovi in Co... Ko gre cena gor vsi popljuvate trenutno vlado, ko gre pa dol pa nič, a
grims-1.gif
?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Nima veze dol in gor za par centov, ko bo bencin tam nekje kot v Avstriji (1,3 €/l), pa sploh ni nujno da nižje, potem bo pa res treba počasi že čestitat.

Pa malo kalkulacije, recimo vsak povprečen slovenec, če bo imel možnost bo tankal na tujem (morje = Hrvaška, smučarija, Ikea = Avstrija). Tako se v mojem primeru država lahko obriše pod nosom za ca. 120 l bencina, na leto pa pokurim 900 l bencina (20k km). Torej državi gre ca. 780 l * 0,81 €/l = 631 € oz. to efektivno pomeni, da če bi bil bencin v Slo 1,33 €/l bi država od mene pobrala točno enako denarja, ker bi pač tistih 120 l, ki sem jih zdaj kupil v tujini kupil doma.

Pa to sploh ni edini problem:
- kje bodo tankali turisti
- sam psihološki efekt cenejšega bencina povzroča višjo porabo (izleti ki se jim sedaj marsikdo odpove)

Naša država je majhna, ne moremo se iti otoka z višjo ceno, to se lahko gre Italija in podobne države, pa še to jo obmejni pas malo tepe po denarnici.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Nima veze dol in gor za par centov, ko bo bencin tam nekje kot v Avstriji (1,3 €/l), pa sploh ni nujno da nižje, potem bo pa res treba počasi že čestitat.

Pa malo kalkulacije, recimo vsak povprečen slovenec, če bo imel možnost bo tankal na tujem (morje = Hrvaška, smučarija, Ikea = Avstrija). Tako se v mojem primeru država lahko obriše pod nosom za ca. 120 l bencina, na leto pa pokurim 900 l bencina (20k km). Torej državi gre ca. 780 l * 0,81 €/l = 631 € oz. to efektivno pomeni, da če bi bil bencin v Slo 1,33 €/l bi država od mene pobrala točno enako denarja, ker bi pač tistih 120 l, ki sem jih zdaj kupil v tujini kupil doma.

Pa to sploh ni edini problem:
- kje bodo tankali turisti
- sam psihološki efekt cenejšega bencina povzroča višjo porabo (izleti ki se jim sedaj marsikdo odpove)

Naša država je majhna, ne moremo se iti otoka z višjo ceno, to se lahko gre Italija in podobne države, pa še to jo obmejni pas malo tepe po denarnici.
Čaki samo malo, to kar si napisal je že preveč za naše birokrate. Kaj si ti ja nor. Z nižjo ceno bi več pobrali?
uf-1.gif
Ni šans, treba samo višat...
Sicer se pa popolnoma strinjam s tabo, vsi magistri in doktorji po JU bi lahko verjetno precej točno izračunali kje je tista točka, do katere se splača znižat trošarine, ampak imajo verjetno pomembenjše delo. Recimo nastopat po TV-ju z znanstveno utemeljenim načinom meritve višine avtomobila nad prednjo osjo.
grin1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik UniqUser pravi:
Ali je kdo že probal nafto od Petrola?
confused-1.gif

Odkar se trži pod blagovno znamko Max oz. je bila "prenovljena" je pomoje boljša od Omw-jeve, če ne celo najboljša. Pri treh dizlih ki sem jih imel mi po občutku najmanj nafte porabi in mašina tišje deluje
smile-1.gif