Oplovi avti bodo brali prometne znake

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Interesantno:
carsignreader.jpg

Citat:
There's a camera on-board that takes 30 snaps per second, then recognizing speed limit signs and translating that to a number to display on your dash.
http://gizmodo.com/5021974/bri...ent-speed-limit

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da ne bodo (vsaj prvi modeli) delali v povezavi s tempomatom. Bo pa prvi Insignia opremljen s tem, k nam pride na začetku 2009.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Pa avto bo tudi opozarjal na prevoženo sredinsko črto, če slučajno malo zadremaš.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ne bi bilo lažje nadzirat voznika, če je zaspal oz zadremal, oz če mu pada "koncentracija"?

Enako bi lahko naredili za izdihan zrak - alkohol...

ampak ne..potrebno se je ukvarjat z prometnimi znaki, kot da nihče ne ve da vozi nad omejitvami
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Drugače pa se mi zdi notranjost Insignie fantastična, kopija Civica, ampak z bolj tradicionalno noto. Odzunaj pa je bok in zadek v redu, nos pa je preveč Chevroletovski (Epica).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
In kako boš preverjal, če si bejba štima makeup med vožnjo?
grin1.gif

Ali pa če kdo piše SMS, izpolnjuje potni nalog... ljudje delajo čuda na cesti.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
futuristic, po vrsti lepo...prvo utrujenost/zaspanost in alkohol v izdinahem zraku. Sem ziher, da bi zaradi tega drastično upadlo število prometnih nesreč.

Potem so pa na vrsti finese...tole z znaki je za moje pojme...neuporabne pogruntavščina. Videt je fajn in slišat..ampak neke prave vrednosti ravno nima.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem so pa na vrsti finese...tole z znaki je za moje pojme...neuporabne pogruntavščina. Videt je fajn in slišat..ampak neke prave vrednosti ravno nima.

Napaka. Še en zelo pomemben korak na poti do avtomatiziranega vozila.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne bi bilo lažje nadzirat voznika, če je zaspal oz zadremal, oz če mu pada "koncentracija"?

Enako bi lahko naredili za izdihan zrak - alkohol...

ampak ne..potrebno se je ukvarjat z prometnimi znaki, kot da nihče ne ve da vozi nad omejitvami
wink-1.gif
Več je takih, ki ne ve, da se vozi nad omejitvami kot takih, ki ne vedo da so kaj spili.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Saj imajo volvi-sabi? alko test vgrajen. Me prav zanima kaj se zgodi kot dobiš 4 vinjene sopotnike ....
Pohvalno od opla-konec kazni za prehitro vožnjo.....samo povezat ga morajo s tempomatom pa bo-kar pa nabrž ne bo pretežko(bo pa najbrž testno bodobje precej dolgo....)
Sem pa prepričan da bo v štartu drag ko žafran in bo malo prodanih...

Čudno da kaj takega še niso dali v 750 S500 S8 in podobne tehnološko in cenovno nabite zverine

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citroen je že pred leti opozarjal na prevoženo sredinsko črto. Z opozarjanjem/vibriranjem sedeža.
Mercedes, če me spomin ne vara je tudi že poskušal s podobnim sistemom za branje znakov, kot ga ima Opel, vendar se pri njih ni obnesel. So ga črtali s seznama. Enako BMW, ta je dodal še IR kamero. Vse to pred leti...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pri GM(Oplu) je ta sistem tudi v povezavi s aktivnim radarjem. Ta sistem komunicira z drugimi vozili v okolici in predvidi nevarnost nesreče, naleta...seveda deluje samo v povezavi z vozili, ki imajo vgrajen ta sistem.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Pa avto bo tudi opozarjal na prevoženo sredinsko črto, če slučajno malo zadremaš.
tongue-1.gif

mislim, da je to v Passatu CC že serijsko (rahlo zatrese volan)

Edit:
NI serijsko, doplačilo 500 EUR

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se pravi ko prehitevaš ali zavijaš preko sredine ti vedno rahlo zatrese volan.
confused-1.gif

Upam da obstaja tudi kakšen gumb za izključitev te zadeve.
10.gif